Gość Napisano 2 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 Dzisiaj rano na Chopoku jak dla mni marzenie pod nartami. Wszystkie trasy są otwarte i w bardzo dobrym stanie. Przejechałem wszystkie na północy i południe i naprawde bardzo dobre warunki. Pierwszy raz w tym roku z czystym sumieniem można powiedzieć że CHOPOK jeździ. Ludzi mało, na południu niekiedy zastanawiałem się czy sam tam jeżdżę. Trasy oczywiście rozjeździły się bo Slovaki nie za bardzo mogą sobie poradzić z tym śniegiem który spad ( i padało dzisiaj dalej ) Mam fotki ale dziś była fatalna pogoda (sypało i mgła, chmury) jutro ma być słonecznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 A jak te nieratrakowane trasy? Da się przejechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 A jak te nieratrakowane trasy? Da się przejechać? Mówisz o 6 i 3 ? jak już pisałem do trasy freeridowe... poza trasowe nooo niby tak ale jak masz narty z wypożyczalni... może! ja poza trasami pośmigałem ale na południu! na północy była silna mgła a tego nie lubię! może jutro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Trzeci dzień na Chopoku i dalej sypie :biggrin: warunki coraz lepsze szczególnie poza trasami. Choć dziś od rana na nartostradach 15cm świeżego śniegu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Sami zobaczcie moje kijki pod śniegiem... :biggrin: na południu na freeride jest BEST ale... to jeszcze nie to co zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Trochę śniegu nawaliło... jeszcze trochę i można się wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Na F w grupie Freeriders jest takie info : Niestety nie dla wszystkich ten dzień był szczęśliwy- w godzinach rannych sporą lawinę (550m) podcina Słowacki narciarz. Nie pomógł plecak ABS- Zostaje odkopany dopiero przez HZS. Po reanimacji odzyskuje funkcje życiowe i zostaje przetransportowany do Szpitala w Bańskiej Bystrzycy- pod zwałami śniegu przebywał jednak długo Ten Słowacki freerider zmarł dzisiaj w szpitalu niestety .... smutne :frown:: info z grupy Freeriders na FB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Ten Słowacki freerider zmarł dzisiaj w szpitalu niestety .... smutne :frown:: info z grupy Freeriders na FB Może gdyby miał cos takiego,to by przeżył? To nowość, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 (edytowane) Rozmawiałem dziś ze Słowackimi freeriders'owcami nawet oni na razie odpuścili żleby... choć ruszył orczyk na Zadnem Derese (to ten co wywozi najbliżej żlebów) ale śnieg wisi na szczytach aż strach podjechać bliżej krawędzi! dlatego wożą się tam gdzie ja... :biggrin: choć są szaleńcy! PS. a co do mojego wczorajszego wpisu! to co opisuję to rejony około szczytowe na południu żeby ktoś nie pomyślał że na Chopoku spadło 1,5 m śniegu Edytowane 5 Luty 2015 przez Gość PS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanis Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Dzisaj po stronie południowej warunki "włoskie " mrozik dużo słońca po prostu super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Może gdyby miał cos takiego,to by przeżył? To nowość, niestety... Przecierz pisze dembus: Niestety nie dla wszystkich ten dzień był szczęśliwy- w godzinach rannych sporą lawinę (550m) podcina Słowacki narciarz. Nie pomógł plecak ABS- Zostaje odkopany dopiero przez HZS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimon Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Johny narciarz nie pisz głupot bo wprowadzasz ludzi w błąd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 To jest wątek o warunkach na chopoku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 To jest wątek o warunkach na chopoku!!! Do tego, żeby choć troszkę jadu z siebie wylać, każdy wątek jest dobry :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Na północy: kominiarka i maska... na południu z dachu kapało!!! A teraz kilka fotek z dziś... choć zastanawiam się czy kogoś to obchodzi! ale... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Obchodzi... Dzięki tym relacjom jakoś da sie wytrwać do pobytu na Chopoku Zwłaszcza, że wyjazd przesunął mi się z 27.12 na 13.02 :frustrating: PS Do kiedy będziesz na Chopoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Ja siedzę do 14 do soboty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Ja sie wybieram dopiero 4-7.03, a jutro -> start kierunek Dolomity ! :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tikeyo Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Ładne zdjęcia. Mam nadzieje że warunki się utrzymają do 13 bo ruszamy 13 do 17 na Chopok :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Przecierz pisze dembus: Niestety nie dla wszystkich ten dzień był szczęśliwy- w godzinach rannych sporą lawinę (550m) podcina Słowacki narciarz. Nie pomógł plecak ABS- Zostaje odkopany dopiero przez HZS. Pytanie czy taki,czy starszy model (dużo mniejsza poduszka)? Bo ten na zdjęciu to najnowszy model,wystawiany aktualnie na targach,które właśnie trwają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 Ja sie wybieram dopiero 4-7.03, a jutro -> start kierunek Dolomity ! :biggrin: :biggrin: Ładnie śniegiem waliło wczoraj ,a i pogoda na weekend zapowiada się primo :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 Problem na Chopoku jest taki, że jak w nocy dosypie więcej niż przeciętnie to oni już sobie nie umieją poradzić. Jakieś 2,3 lata temu byłem na Chopoku bo dosyć poważnych nocnych opadach i była po prostu tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 Problem na Chopoku jest taki, że jak w nocy dosypie więcej niż przeciętnie to oni już sobie nie umieją poradzić. Jakieś 2,3 lata temu byłem na Chopoku bo dosyć poważnych nocnych opadach i była po prostu tragedia. Jak poważnie dosypie w nocy to nikt na świecie nie daje sobie rady , nie tylko Słowacy . Zresztą komu przeszkadza gruba warstwa świeżego zaraz z rana :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 Jak poważnie dosypie w nocy to nikt na świecie nie daje sobie rady , nie tylko Słowacy . Zresztą komu przeszkadza gruba warstwa świeżego zaraz z rana :wink: Dokładnie TAK nie ma jak pierzynka pod nartami :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 Dziś od Lukowej armagedon - wiatr tak silny że Funitel jeździł z szybkością kanay na Lukową! a kanapy na Lukową stawały co chwilę bo mierniki wiatru je wyłączały. Nie wiem co zostanie z nartostrad PS. wiatr nie zmalał a te debile (bo to inaczej nie da się nazwać) właśnie ratrakują trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi