Gość bobic Napisano 15 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Tak sobie mysle i nie wiem. Moze cos napiszecie pszczolki moje kochane ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudy Napisano 15 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Co jest wazniejsze: buty czy wiazania ?? Mi sie wydaje ze wazniejsze sa wiazania....ale totylko moje zdanie...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japoński Napisano 15 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Co jest wazniejsze: buty czy wiazania ?? a może system narta-wiązanie-but jako całość?? co?? jak uważacie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 15 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Co jest wazniejsze: buty czy wiazania ?? Tia, ale zauwaz, ze jak ktos zaczyna jazde to jakei wyjscie bedzie dla neigo najlepsze ?? Swoje buty, narty i reszta pozyczone ?? Buty i wszystko pozyczone ?? Hmmmm ??? Ze taki system, ktory opisal Japoński jest najlepszy, to nie ma dwóch zdań, ale musimy spojrzec na tych, co spedzaja np. tylko 7-10 dni w roku na nartach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japoński Napisano 15 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Co jest wazniejsze: buty czy wiazania ?? no to w tym momencie proste - buty własne - dobrze dobrane - wypożyczone narty mają rentalowe wiązania i regulują się na dowolny but. Przecież nie powiesz w wypożyczalni : wie pan ja to tylko narty potrzebuję bo buty i wiązania mam swoje!! ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 15 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Co jest wazniejsze: buty czy wiazania ?? No to to ja wiem, ale chodzi mi o to, czy buty własne czy z wypozyczalnie, bo ktos nie chce wydawac hajsu, bo malo jezdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość metaal Napisano 15 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Co jest wazniejsze: buty czy wiazania ?? Chopy o co chodzi w tym pytanku, nikt nie pójdzie z własnymi wiązaniami do rentalowni by wypożyczyć resztę bez względu ile jeździ w roku. Ale mam kilku znajomków którzy mają swoje botki i zawsze wypożyczają narty, choć stać ich na niezły wypas. Myślę że to rozsądne bo włazić w czyjeś to fee, a narty co roku zmieniać to drogo wychodzi. No ale większość zapaleńców lubi mieć, choć to nie zawsze jest rozsądne. Postrufka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cossie Napisano 15 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Co jest wazniejsze: buty czy wiazania ?? ujawniam swoja teorie, czyli nadchodza klopoty;)))) zalezy z jekigo punktu widzenia patrzysz: jak z przyjemnosci z jazdy to lepsze buty i gorsze wiazania, a jak z punktu zeby bylo jak najbezpieczniej to lepsze wiazqania, gorsze buty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japoński Napisano 16 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2004 Co jest wazniejsze: buty czy wiazania ?? Buty są ważne moim zdaniem o tyle, że w tej chwili praktycznie wszystkie obecne na rynku są biernie termoformowalne ( pod wpływem ciepła nogi ). W związku z tym warto zainwestować w buty odpowiednie dla potrzeb narciarza ( nie zawsze to muszą być drogie, zawodnicze buty z najnowszej kolekcji) - dopasowane do nogi właściciela i dobrze trzymające stopę. But z wypożyczalni, w którym da się wytrzymać dłużej niż 15 min. jest najczęściej za duży - co za tym idzie - 1. brak kontrolinad nartą 2. Duże prawdopodobieństwo urazu stawu skokowego, kości piszczelowej itp. A w tej chwili kupno dobrych butów to czasami koszt rzędu 300 pln... A jest i przyjemniej (znaczy nie FEE) i bezpieczniej. Najlepszego!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 17 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2004 Co jest wazniejsze: buty czy wiazania ?? Bobic, to pytanie z rodzaju "co było pierwsze jajko czy kura" Ja sugeruję przewagę butów i prorokuje im zwycięstwo w tej konkurencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość metaal Napisano 17 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2004 Co jest wazniejsze: buty czy wiazania ?? Stawiam na buty, ale jak się wypierdziele i wiązania nie wypną to postawie na wiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimawojtek Napisano 17 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2004 Co jest wazniejsze: buty czy wiazania ?? Absolutnie sie z Toba zgadzam!!! I zaryzykuje nawet stwierdzenie, ze buty sa wazniejsze od nart!!!!! No bo co z tego, ze masz zajebiste nartki za 3000zl(RC4-ps.POLECAM!!), jak nie jestes w stanie ich wykozystac! Przecierz to but trzyma noge i przekazuje twoje "mysli" na narty. A co do wiązań, to przeciez generalnie wszystkie wiazania gwarantuja przyzwoity poziom bezpieczenstwa, pod warunkiem ze sa DOBRZE USTAWIONE!!! ........ale moze sie myle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimawojtek Napisano 17 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2004 Co jest wazniejsze: buty czy wiazania ?? Zawsze mozesz kupic wieksze buty i w razie czego z nich wyskoczyc..... BUTY!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2004 Co jest wazniejsze: buty czy wiazania ?? O! Trafnie powiedziane, Ty to masz wiedzę Winter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi