marcinn Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Po przejechaniu ok.1600 km jesteśmy w Tignes.Pogoda która nas przywitała śmiało można nazwać zimową:redface:Mieszkamy w dzielnicy Val Clarert,do kreta i szybkich krzesełek mamy ok 40m.Pierwsze trzy dni jazdy to Tignes w obfitych opadach śniegu co skutecznie ograniczało widoczność,co do oznaczenia i przygotowania stoków nie mam się do czego doczepić.Codziennie jazda od 9 do 16 z przerwami na obiad i małe co nieco:tongue:O godzinie 18 trzy minutowa podróż skibusem do La-Lac w której znajduje się kompleks spa i tu pytanie mojej żonki,czy my aby na pewno jesteśmy we Francji :eek: Hiszpanie dosłownie zdominowali całe Espace Killy od Tignes do Val d isere,70 procent turystów to przybysze z półwyspu iberyjskiego my jesteśmy drugą nacją,potem Anglicy,włosi ,francuzi .Po trzech dniach obfitych opadów czas na nagrodę,następne dni budzi nas słoneczko i bezchmurne niebo,więc decyzja zapada kierunek Val d isere.Trasy przygotowane wzorcowo,temp -5,bezwietrznie :smile:Podsumowując:wyjazd udany,żonka zadowolona po wcześniejszym nie do końca zaakceptowaniu Francji jest nią zachwycona,co również mi też jest na rękę bo lubię tę część alp,pomimo odległości :biggrin: 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 To są góry. Kiedyś tam pojadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 14 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 marcinn mieszkaliście w Rond Point des Pistes??. Jedno ze zdjęć jest chyba zrobione z balkonu tej rezydencji:) Trzeba przyznać, że mieliście farta ze śniegiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 dokładnie na 4 piętrze,śnieg był wcześniej zamówiony :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 Jeszcze trochę fotek http://www.skionline.pl/forum/gallery/browseimages.php?do=member&catid=member&imageuser=11170 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 14 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 (edytowane) dokładnie na 4 piętrze,śnieg był wcześniej zamówiony :wink: Mieszkałem tam też w styczniu, ale piętro niżej:D Idealnie położony budynek - trzy szybkie kanapy + kret. Mój brat po przyjeździe zapytał czy już bliżej wyciągu się nie dało...? Szkoda, że nie parter nie trzeba by było korytarza używać Edytowane 14 Grudzień 2011 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
9kaer7 Napisano 18 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2012 Ja byłem 9-16.12.2012. Tylko jeden dzień śnieg + silny wiatr. Reszta to słońce i tylko kilka godzin zachmurzenia. Momentami sporo ludzi na stoku, ale zero kolejek. W Val d'Isere PŚ. Minus to drogie piwo na stoku 6-6,5 EUR. Ogólnie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Grudzień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 Tignes-Vald'isere 5-12.12.2018 Tęsknota wygrała z odległością 😃 Pozdrowienia ponowne z tego pięknego zakątka Alp Francuskich Wprawdzie na tydzień jazdy pierwsze 2 dni były ze słabą widocznością Niedziela całkowicie odpadła ze względu na b.duży wiatr i opady śniegu,ale od poniedziałku już było przepięknie. Lekki mrozik,przeważnie pustki na stokach i hulaj duszo piekła nie ma... 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 12 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 Pięknie Marcin, ale za wcześnie wróciłeś... jutro Siglany, a potem czekać aż Klepki otworzą 😉 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Grudzień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 Krzysztof w weekend szykuje się na Istebna 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 Ech, co za widoki! Pięknie! No i te pustki na trasach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi