jeromer Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 (edytowane) Ja zastanawiam sie nad rozpoczęciem sezonu w Jańskich. Patrząc na ich kamerki i cenniki to ta oferta wydaje się najbardziej korzystna - także dla wrocławian:biggrin:. Do Szpindla 166km i 3,21h (według NAVTEQ) a do Jańskich 135km i 2,40h Będąc w Jańskich polecam szczególnie karkówkę w restauracji obok stacji dolnej (z lewej strony) - pycha. Edytowane 19 Grudzień 2011 przez jeromer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iron74 Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 (edytowane) Ja zastanawiam sie nad rozpoczęciem sezonu w Jańskich. Patrząc na ich kamerki i cenniki to ta oferta wydaje się najbardziej korzystna - także dla wrocławian:biggrin:. Do Szpindla 166km i 3,21h (według NAVTEQ) a do Jańskich 135km i 2,40h Będąc w Jańskich polecam szczególnie karkówkę w restauracji obok stacji dolnej (z lewej strony) - pycha. Pytanko, czy Jańskie Łaźnie to ośrodek narciarski Cerna Hora? Edytowane 12 Grudzień 2011 przez iron74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Taaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeromer Napisano 12 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 A i jeszcze jedno warto zaopatrzyć się w korony, bo na miejscu mogą nie przyjmować kart , a ich przelicznik do złotego jest niekorzystny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Ja osobiście wolę Szpindlerowy ale w Jańskich też mi się dobrze jeździ Jak byś jechał w niedzielę to daj znać może wyskoczymy razem na tą karkóweczkę bo w sobotę nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 24 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2011 zobaczcie jaka wczoraj była piękna zima w Jańskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 24 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2011 Zzocha a moze bys cos napisal jak bylo itd :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeromer Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Miało być już dawno temu, ale nie miałem czasu - dopiero dzisiaj pierwszy raz wyjechałem na narty - do Jańskich:tongue:. dojazd ciężki - duża ilość lodu i śniegu na drodze dojazdowej (Przełęcz Okraj), miejscami są 3 paski kolein na drodze, na poboczach ponad metrowe zaspy. Pogoda na miejscu była super - słonecznie i bez opadów, w połowie góry lekka mgiełka. Śnieg miękki i czasami mokry (Protez), na czarnej (pod kabiną) czasami twardo i gładko (jak lubię). Przetopy i minerały odgrodzone siatką. Już drugi raz wychodzę z tego samego założenia, że ta czarna traska jest najlepiej przygotowana ze wszystkich - ja polecam. Przelicznik koron obok kasy za 90zł dostaje się 428 koron:eek:. Karkówka w gospodzie obok dolnej stacji (189 koron) - jak zwykle pycha. Parking płatny - nas to kosztowało 60 koron. Zrobiłem tylko 1 zdjęcie (tzn. mi zrobiono) - dzień krótki, a szkoda czasu. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Wczoraj przejeżdżałem przez Lubawkę i było ok, droga fajna, czarna, z Wrocka do granicy niecała godzina przy jeździe bez ciśnienia:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Chyba zaatakuje w piątek z samego poranka...może ktoś też planuje pocisnąć do Jańskich:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Jaromer - skąd złapałeś tyle słońca:eek:: Czyżby szczyt był ponad chmury zalegające chyba nad całymi Sudetami ?? Chyba zaatakuje w piątek z samego poranka...może ktoś też planuje pocisnąć do Jańskich:smile: Ja planuję pocisnąć koło Janskich, w drodze na Spindla. Tylko jeszcze nie wiem czy pt czy so Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeromer Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 (edytowane) Tak jak napisałem te chmury (ja widziałem mgłę) były tylko w połowie stoku. U szczytu i trochę poniżej było słonecznie. Na tym zdjęciu jak się dobrze przyrzec to widać granicę tych chmur. Jak się wjeżdżało w te mgłę to czuć było bardzo przyjemny zapaszek z lasu (taki "iglakowy"). W zeszłym roku w tym miejscu byłoby wszystko oświetlone, ale teraz pada cień od ogromnego zbiornika na wodę do naśnieżania - z tej pozycji wygląda jak bunkier. Edytowane 28 Grudzień 2011 przez jeromer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drk1337 Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Witam, MA ktoś info jakie warunki w Jańskich aby jutro jechać? Widziałem na kamerkach dosyć dużo śniegu ale pogoda coś nie ciekawa i silny wiatr ma być jutro? Jak to widzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeromer Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Warunki sa teraz ( i pewno jutro podobnie ) dobre. Może nie będzie słonecznie ale przynajmniej będzie coraz chłodniej. Wczoraj w tym samym czasie było +2 a teraz jest -2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 juice, myślisz że w Szpindlu będzie lepiej? Jak jesteś pewny to zawsze mogę zmienić kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 juice, myślisz że w Szpindlu będzie lepiej? Jak jesteś pewny to zawsze mogę zmienić kierunek Zawsze jest lepiej, a nawet najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 (edytowane) Wygląda że sam jechałbym a to nie bardzo mi się widzi...są jacyś chętni???? juice, skąd będziesz startował do Szpindla??? Edytowane 29 Grudzień 2011 przez Roobs ........................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Jak widać Pepiki też daja rade i od czwartku można śmigać!!!!!!!!!!!!! Oj korci mnie aby tam pojechać....!!! SkiResort ČERNÁ HORA - PEC (Janské Lázně) Provoz kabinkové lanovky Černohorský Express v čase od 8.30 do 16.00, 17.30 hodin, dle jízdního řádu. Ve čtvrtek 6.12.2012 jízda v 17.30 zrušena!!! Probíhá technické zasněžování sjezdových tratí. Zahájení lyžařské sezóny ve čtvrtek 6.12. na sjezdovce Anděl a horním úseku sjezdovky Ford Černohorská, v celkové délce 2,5km. Ve čtvrtek a pátek (6.12-7.12.) lyžujeme za speciální snížené ceny na 1 den = 300Kč dospělí, junioři/senioři 250Kč, 200Kč děti. Przez czwartek, 6,12 rozpoczęcie sezonu zimowego.Otwarta trasa zjazdowa Andel i górny odcinek Ford Černohorská 2.5 km długości. SkiResort ČERNÁ HORA - PEC (Černý Důl) Lyžařský areál mimo provoz, průběžně probíhá technické zasněžování sjezdových tratí. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi