JC Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 W Białce aktualnie jest wspaniała pogoda. W nocy spadło ok 2 cm naturalnego śniegu. System naśnieżania pracował całą noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 I pracuje nadal:) mroz w dzien to dobry znak, zbliza sie ta prawdziwa zima:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 potwierdzam.wczoraj dotarłem popołudniu wraz z rodzinką do Białki-ludzi umiarkowanie,chociaz żona zraziła sie do Kotelnicy,bo na gorze trasa jeszcze wąska,a non stop trzeba omijać dzieciaki (i nie tylko),ktorzy wykladaja się na środku. zero kolejek-płynnie podjeżdżało sie pod kanapy.po 18 to już totalny luz.warunki jak dla mnie dobre.śnieg sztuczny,czyli sypki,z którego tworzyły sie muldy- wieczorem trzeba bylo troszkę uważać żeby sie nie nadziać na takową.ogólnie rozpoczęcie pozytywne dla wszystkich. było też oficjalne otwarcie z wiceminister sportu- przy Bani,potem jakies pokazy ogni itp. szkoda ,że nie spotkałem JC ,bo chyba też tam gdzieś latał z lufą i robił fotki...można by bylo zamienic parę zdań. teraz siedzę pod nosalem i zaraz wyruszam na stok-chyba na Rusin,bo wcześniej na forum parę osob zachwalało to miejsce. na Nosalu trwa też naśnieżanie -temp. ok.zera,jedna ośla łączka chodzi,czyli cos dla mojego czterolatka-może tu godzinkę z nim pojeździmy i dalej.... pozdr dla wszystkich narciarzy - śmiało możecie na Podhale przyjeżdżać i śmigać p.s. trochę chaotycznie piszę ,ale rodzinka juz ciśnie mnie do auta jak wrócę to wrzucę parę fotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 (edytowane) Ja byłem w tym czasie na Nosalu, ale na szczycie . Bym wiedział, że opalasz się na dole, to bym zbiegł . Może następnym razem. Czyli w Białce raczej weekendowo tłoczno? Edytowane 11 Grudzień 2011 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Biały Krzyż sobota - troche mało sniegu. ale piekne słoneczko ....można trochę pojezdzić ..na BIAŁYM KRZYZU mam jednak cenne uwagę do narciarzy i kierowców.w Bystrej była szklanka na jezdni .. i auto mego ucznia kobiety lekko zatańczyło by potem 2 obroty i uderzenie tylnim blotnikiem i kołem w mostek...... diagnoza ...tylny wachacz urwany oraz tylnia oś tez awaria.... POMOC drogowa itp my pózniej drugie auto i narty.... na szczecie tylko awaria auta a nasze ciało kończyny bez obrażeń ...a mógł być szpital i sezon z głowy ... maly apel .. na narty tez trzeba jechać ostrożnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Mąż był przez weekend z klientami w Białce i w miarę był zadowolony. Dziś jednak mówił, że już o 9 zaczęły się robić kolejki - takie ilości ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 I pracuje nadal:) mroz w dzien to dobry znak, zbliza sie ta prawdziwa zima:) No niestety nie bo od wtorku wyraźne ocieplenie:mad:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 No niestety nie bo od wtorku wyraźne ocieplenie:mad:: To pewne ,śniegu nie będzie do nowego roku niestety nie licząc symbolicznego opadu 1-2 cm.Zostaje nam sztuczny ,i myślę że na święta będzie lekki mrozik i zamiast ucztować można będzie aktywnie spędzić czas ,tylko ta droga do tej Białki - i to w święta ,no nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Ja byłem w tym czasie na Nosalu, ale na szczycie . Bym wiedział, że opalasz się na dole, to bym zbiegł . Może następnym razem. Czyli w Białce raczej weekendowo tłoczno? no szkoda wielka,że się nie spotkalismy-u mnie wyjazd spontaniczny-decyzja była szybka-myślałem ,że Nosal juz śmiga i stąd decyzja tam o noclegu,ale nie żałujemy,bo najmłodszy syn na tym skorzystał i pojeździł na oslej-nosalowej łączce. W sobotę ludzi umiarkowanie w Białce,ale za to dzis na Rusinie luźno i spokojnie-na prawdę fajna jazda,na dobrze przygotowanym stoku-polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Białka Tatrzańska dzisiaj. Jak było zobaczcie sami. Więcej zdjęć w galeriach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 [ATTACH=CONFIG]4941[/ATTACH] Ile ludzi... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 (edytowane) Masakra "ludzka" w tej Białce. Dlatego omijam ten piękny ośrodek szerokim gigantowym łukiem. Slalom między ludźmi to nie moja specjalność. Edytowane 11 Grudzień 2011 przez andy-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Ile ludzi... :eek: Nie na darmo TVN24 tam niemal mieszka, a Kuźniar już od miesiąca zaklina rzeczywistość, musieli ładnie za tą reklamę zapłacić żeby taką farsę w TV urządzać, no ale efekt jest, nie wiem jak się to ma do nowych przepisów odnośnie ilości narciarzy na stoku, chyba raczej blado :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Nie na darmo TVN24 tam niemal mieszka, a Kuźniar już od miesiąca zaklina rzeczywistość, musieli ładnie za tą reklamę zapłacić żeby taką farsę w TV urządzać, no ale efekt jest, nie wiem jak się to ma do nowych przepisów odnośnie ilości narciarzy na stoku, chyba raczej blado :cheerful: U góry masz bardzo szeroką trasę... pod warunkiem że całość jest czynna, a nie to co dziś, łamali przepisy, ale co tam w końcu to Białka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Spójrzcie na zdjęcie nr 33 i 35... :eek: Jeszcze rozryta trasa... nr 10. Za to zdjęcie nr 34 genialne! :applause: Ja bym je zatytułował "chwile przd tragedią"... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Jakież to szcęście,że "etap białczański" mam poza sobą.:cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domeldoom Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 W Białce aktualnie jest wspaniała pogoda. W nocy spadło ok 2 cm naturalnego śniegu. System naśnieżania pracował całą noc. Oj na prawdę fajnuie. Byłem wczoraj i pośmigałem, szkoda, że od 11 tłok :-( Warto by jechać w tygodniu od samego rana. pzdr tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Patrząc na zdjęcia można by rzec, że te tytułowe "wspaniałe warunki" tyczyły się wyłączne warunków pogodowych. Bo warunki do jazdy, to tam były przez pierwszą godzinę po otwarciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Trzeba być twardym! Nie wolno się poddawać. Polak przyzwyczajony jest do pokonywania wszelkich trudności. Po kamieniach ( Szczyrk) pojedzie, w błocie zostawi auto (Salmopol), godzinę postoi do gondoli (Krynica) a potem na trasie dł 2300m 3 razy cudem wywinie się przed najechaniem przez szaleńca ( ta sama Krynica), zapłaci 6 zł za herbatę w styropianowym kubku, gdzie cytryna go trochę rozpuści robiąc wżery w ściankach, 8 zł za parking, gdzie po umyciu auta doliczy się od 3 do 4 dołków lub rys na karoserii. i będzie zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Białka Tatrzańska dzisiaj. Jak było zobaczcie sami. Więcej zdjęć w galeriach [ATTACH=CONFIG]4940[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]4941[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]4942[/ATTACH] To tylko znakomicie obrazuje relację męża :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Trzeba być twardym! Nie wolno się poddawać. Dzisiaj miałem propozycję abym "przy okazji" wybrał się na Kotelnicę. Ale jak pisze Bumer "trzeba być twardym" - odmówiłem więc. I jestem szczęśliwy.:applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Dzisiaj miałem propozycję abym "przy okazji" wybrał się na Kotelnicę. Ale jak pisze Bumer "trzeba być twardym" - odmówiłem więc. I jestem szczęśliwy.:applause: Propozycjodawca również postanowił być twardy i jedzie tylko do Nowego Targu w celach biznesowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Bogu dzięki.:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Miał być wątek,jak to pięknie jest w Białce... tośmy pojechali... :tongue: Figo,zawsze mogłeś zaliczyć Rusina. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi