Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jak chronić kamerę i aparat na stoku?

kalosh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jeżdżę niedługo i mam pytanie jak chronić (gdzie przechowywać) aparat (lustro) i/lub kamerę (mała rodzinna) na stoku, podczas zjazdów? Nie jestem pro narciarzem i wypadki mi się zdarzają. Z drugiej strony jakiś materiał z ferii chcę przywieźć:) Jak to zrobić, żeby był wilk syty i owca cała?

Pozdrawiam, Dawid.

Hejo, ja targam ze sobą cały sprzęt (lustrzanka i co najmniej dwa obiektywy + kamera minDv ) w plecaku. To jest taki plecak fotograficzny ze specjalnymi wstawkami z gąbki. Mam go już dobrych parę lat więc teraz na pewno są lepsze.

W zeszłym roku zaliczyłem konkretną glebę w Austrii, upadłem bokiem i na plecy to mogę stwierdzić że plecak zdał egzamin, jak uderzyłem bokiem kasku o stok to mi gogle pękły:)

Lustrzankę mam jeszcze w takiej gąbce która wygląda jak ochraniacz na "cohones" :)

Kamerę często wkładam do wewnętrznej kieszeni kurki, akurat się mieści i zawsze łatwo jest ją wyciągnąć.

pozdr.

Hejo, ja targam ze sobą cały sprzęt (lustrzanka i co najmniej dwa obiektywy + kamera minDv ) w plecaku. To jest taki plecak fotograficzny ze specjalnymi wstawkami z gąbki. Mam go już dobrych parę lat więc teraz na pewno są lepsze.

W zeszłym roku zaliczyłem konkretną glebę w Austrii, upadłem bokiem i na plecy to mogę stwierdzić że plecak zdał egzamin, jak uderzyłem bokiem kasku o stok to mi gogle pękły:)

Lustrzankę mam jeszcze w takiej gąbce która wygląda jak ochraniacz na "cohones" :)

Kamerę często wkładam do wewnętrznej kieszeni kurki, akurat się mieści i zawsze łatwo jest ją wyciągnąć.

pozdr.

Podziwu godne.Ja zdjęcia i filmy tylko z komórki a mam niezłą cyfrówkę bo fujifilm finepix s100fs. Szkodo bo mi było potrzaskać bo sporo kosztowała to na narty nie zabieram. No ,ale ja to dziadek nieporadny już jestem:rolleyes::

Ja moją kamerkę chowam w prawej zewnętrznej kieszeni kurtki bo najszybciej można ją wyciągnąć i szybko się chowa. Kieszeń oczywiście jest pusta tylko na kamerę i zamykana na zamek. To wygodne rozwiązanie z jednym minusem. Nie można zapomnieć zamknąć kieszeni. Ja parę razy zapomniałem i raz kamera wypadła mi przy wysiadaniu z kanapy, ale na szczęście kolega za mną to zauważył, a drugi raz wypadła mi podczas zjazdu i na szczęście też miałem farta bo szwagier znalazł. Co do ochrony przed upadkami to jest to lepsze miejsce niż plecak. Ja jeżdżę z kamerą od trzech lat na wszystkie wyjazdy i mam ją zawsze przy sobie. Kamera działa mimo zliczonych paru poważnych upadków. Czasami zdarza się że kamerę mam w jednej kieszeni, a aparat w drugiej i też nie mam problemu. No chyba że mamy statyw i lustrzankę, albo większą kamerę. Myślę że w tym wypadku to większe doświadczenie ma JC.