galdon Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Gdzie są warunki na słowacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Tu znajdziesz aktualne informacje o Słowacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 może ktoś był i zda relację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 może ktoś był i zda relację ? Tez jestem zainteresowany bo patrząc co się dzieje w O.N.w Beskidzie śląskim i przewidując pogodę, to do 25.12 może nie dać się w ogóle w pobliżu Aglomeracji śląskiej pojeździć. Warunki w Słowacji np. na Chopoku dobre. Wyjazd chyba kosztowny( Euro), ale podział kosztów na trzech ,jedzenie w plecaku, sprzęt własny to uczyni około 150-200zł? Przed Alpami chciałem zaledwie 5 razy pojechać na narty ,ale w tym sezonie i to może być trudne. Może ktoś napisze kto tam jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Działają Rohace,ale na razie tylko dolny orczyk. Ale ostro śnieżą,więc może cała trasa w ten weekend? : :angel: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 będę próbował prawdopodobnie w tatrzańskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 W sobotę rusza Litmanova. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ts221 Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 10.12.(sobota) otwarcie sezonu zimowego "Ski Bachledova". Cena biletu w tym dniu 5 € dla wszystkich. Otwarcie stoków Bachledka I. i Bachledka II. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Dzięki wszystkim za info o Słowacji ,ale nie znalazłem zrozumienia na pomysł wyjazdu do Słowacji u rodzinnych narciarzy z samochodami. Samemu pociągami czy autobusami to byłoby bez sensu. Według najnowszych prognoz numerycznych w dniach 21-23.12 będzie wyż i napłynie nad południową Polskę suche i mroźne powietrze z kierunków wschodnich. No to chyba da się pojeździć w naszych Beskidach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 ...i w naszych Karkonoszach :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Tak KARKONOSZE SIE BUDZA W SPINDLU JUŻ CHODZI JEDEN WYCIĄG NA WEEKEND MAJA RUSZYĆ NASTĘPNE. Sprzet spakowany i czeka w kotłowni przy samych drzwiach bo w sobote chyba wreszcie posmigamy w "NASZYCH" Karkonoszach...oby... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Z tego co widzę,rusza cała trasa ( Rohace) : : "Važení návštevníci, počas víkendu 09.12. - 11.12 lyžiarske stredisko v prevádzke. V piatok 09.12. bude v prevádzke spodný vlek H60. Sobotu/Nedeľu v prevádzke celé stredisko. Srdečne pozývame. (...) " :applause: Czas ruszać! :angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Ja zamierzam rozpocząć sezon z grubej rury czyli na Chopoku. Znajomy student był tam tydzień temu i bardzo sobie chwalił. Ma być w niedzielę mrozik i słoneczko więc droga nie powinna być męcząca. No i ta cena 5 Euro za dzień (kupony w Newsweeku). Johnny może się spikniemy i zrezygnujesz z Rohac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Ja zamierzam rozpocząć sezon z grubej rury czyli na Chopoku. Znajomy student był tam tydzień temu i bardzo sobie chwalił. Ma być w niedzielę mrozik i słoneczko więc droga nie powinna być męcząca. No i ta cena 5 Euro za dzień (kupony w Newsweeku). Johnny może się spikniemy i zrezygnujesz z Rohac ? Jedziesz w niedzielę?Niedzielę będę miał niestety zajętą. :redface: :frown:: Mogłem wcześniej wyraźnie zasygnalizować plany. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Tak wyszło, że w niedzielę. Jak się sezon rozkręci i minie ten cholerny grudzień to sobota i niedziela będą narciarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Wg mnie ten karnet po 5 euro dużo lepiej wykorzystać po 10 kwietnia niż przed sezonem - w tym roku zrobili naśnieżanie prawie pod sam szczyt (do 1840 m npm), więc na pewno czynnych będzie dużo więcej tras niż teraz i to przy lepszej pogodzie. Początek tego sezonu jest akurat fatalny. Osobiście stawiam, że górna część trasy 11 będzie czynna jeszcze w czasie weekendu majowego, bo to mniej więcej tak jakby zrobili naśnieżanie na Kasprowym, a tam i bez naśnieżania jeździ się często w maju. Natomiast nie raz jeździłem na Chopoku w połowie kwietnia i większość tras była czynna. Teraz nie polecam - ogromny tłok (co widać na zdjęciach z otwarcia) i czynne chyba 3-4 trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPEEDTBI Napisano 10 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2011 Rohace Spalena dolina W niedziele 11.12 śmigamy na Słowacji. Zobaczymy czy mają owe 50 cm śniegu. Już mi nogi chodzą :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 12 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Witam W niedziele byłem na chopoku i mam mieszane odczucia.Trasa ok twardo jak beton, niestety tłok, na domiar złego pepiki rozstawili tyczki na i tak wąskiej trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok1996 Napisano 26 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2011 No właśnie co powiecie o Chopoku w ferie mam zamiar tam jechać tylko nie wiem czy się opłaca bo skipassy trochę kosztują, a blisko to nie jest więc co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edario Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 my wybieramy się jutro na chopok mam 2 miejsca w samochodzie ruszamy 6 00 z kalwari zebrzydowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edario Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Ja zamierzam rozpocząć sezon z grubej rury czyli na Chopoku. Znajomy student był tam tydzień temu i bardzo sobie chwalił. Ma być w niedzielę mrozik i słoneczko więc droga nie powinna być męcząca. No i ta cena 5 Euro za dzień (kupony w Newsweeku). Johnny może się spikniemy i zrezygnujesz z Rohac ? ndy-w mam pytanko te kupony to w każdym newsweeku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 ndy-w mam pytanko te kupony to w każdym newsweeku? To było w zeszłym sezonie... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orm Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Dzisiaj byłem w Szczyrbskim Plesie. Warunki całkiem przyzwoite pomimo dodatniej temperatury, no i ludzi mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loola Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 15.02 Velka Raca - warunki bardzo przyzwoite, zwłaszcza biorąc pod uwagę aurę, raczej wiosenną. Czynna Dedovka - dwie trasy - czerwona całkiem w porządku, niebieska na dole strasznie zcukrzona oraz Laliky - jedna trasa czynna - bardzo dobrze przygotowana, zwłaszcza z rana. Ludzi nie za dużo, zwłaszcza na Lalikach. pozdrawiam :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aneta676 Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Witam ta cholerna pogoda mnie wykończy ! za tydzień wybieram się do Szklarskiej Poręby ,czy ktoś mi może powiedzieć czy w ogóle warto zabierać narty czy to tylko nie potrzebny bagaż ,niestety zmiana kierunku nie wchodzi w grę (rezerwacja hotelowa ) a może przy okazji może ktoś był w Hotelu Las w Piechowicach ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi