fanatyk Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 (edytowane) Czas zacząć pisać o warunkach, a nie o ich braku. Sypie chyba w całych Alpach. Sezon pewnie ruszy w większości ośrodków w najbliższy weekend. Dzisiaj rano francuskie Tignes wyglądało tak: Edytowane 4 Grudzień 2012 przez fanatyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszborys83 Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 No właśnie czy ktoś orientuje się jakie są teraz warunki w val di sole , dokładniej marilleva i okolice????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orm Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Mój wyjazd w ten weekend niestety nie wypalił, Arabba zamknięta:frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo_ski Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 A jak tam sytuacja w Dolinie Zillertal? Wybieram sie tam w piatek na tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Spadł śnieg. Szwajcaria odetchnęła z ulgą Środa, 7 grudnia (16:13) Amatorzy białego szaleństwa w Szwajcarii nie muszą się już martwić - w ostatnich dniach w górach spadł śnieg, co pozwoliło na rozpoczęcie sezonu zimowego. Z ulgą odetchnęli też właściciele stacji narciarskich. http://fakty.interia.pl/swiat/news/spadl-snieg-szwajcaria-odetchnela-z-ulga,1731553 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmfajntenks Napisano 10 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2011 Moze ktos kto jest na miejscu, albo ma info od znajomych, ktorzy tam są zdradzic jak tam warunki w Val di Sol i na Madonnie? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 14 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 (edytowane) Znowu prognozują "heavy snow" w całych północnych i zachodnich Alpach . Niestety opady raczej nie przejdą Alp dalej na południe, więc Włosi pewnie za wiele z tego nie dostaną, a szkoda bo sezon free w pełni Edytowane 14 Grudzień 2011 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 14 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 Znowu prognozują "heavy snow" w całych północnych i zachodnich Alpach . Niestety opady raczej nie przejdą Alp dalej na południe, więc Włosi pewnie za wiele z tego nie dostaną, a szkoda bo sezon free w pełni Też trochę sypnie http://www.3bmeteo.com/meteo/pila+aosta/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 14 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 (edytowane) Też trochę sypnie http://www.3bmeteo.com/meteo/pila+aosta/1 Janku Aosta to zachodnie Alpy. Pisząc o włoskich miałem na myśli szczególnie Dolomity. Wracając do pogody to zapowiadają nawet opady około 1m śniegu:D. Zaczęło już padać, ale takiej wielkości opady ma przynieść w piątek tworzący się teraz na Atlantykiem niż Joachim. Francuskie służby zapowiadają "Pomarańczowy Alarm Pogodowy". Jest to przedostatni poziom alarmu pogodowego, a ostatni oznacza klęskę żywiołową. Edytowane 14 Grudzień 2011 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 A tak jest w Tyrolu : http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=41653 Pełnia zimy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 A tak jest w Tyrolu : http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=41653 Pełnia zimy. Zabiłeś mnie tym linkiem, a dokładnie autor tamtego wątku zdjęciami.. Już się cieszę, bo wybieram się za niecały do Soelden które leży całkiem niedaleko miejsca skąd pochodzą te kosmiczne obrazki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2012 Znacie jakieś portale pogodowe z prognozą 14 dniową dla alpejskich stacji?? Ja znalazłem tylko na tvn meteo prognozę dla resortów na 14 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIND Napisano 5 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2012 http://www.skiinfo.pl/ np: http://www.skiinfo.pl/porownaj-prognoze-pogody/soelden-EATXSOLDEN-11773-pl.jhtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas Napisano 5 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2012 Niedawno znalazłem taką stronkę jako przykład masz Solden ale wystarczy do "szukaj" wpisać stację lub po powiększeniu mapki wskazać poprzez kliknięcie miejsca dla którego chcesz prognozę. Nie jest to może dwa tygodnie ale zawsze coś. Prognoza dwutygodniowa to prawie jak trafić szóstkę w totka :wink: http://www.storm.no/vaer/104639135#dag=0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 (edytowane) Jest taka stronka Ponieważ nie chcę wstawiać linka napiszę ci tak; takim rebusem narty= ski nartyinfo.pl:wink: no może nie ma tam prognozy na 14 dni ale jest na 10 dni Edytowane 6 Styczeń 2012 przez MB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Dzisiaj w Austrii pogoda fatalna. W Solden zamknięte wszystkie wyciągi. Dzięki za linka pogodowego, zaczynam już z coraz większym zainteresowaniem śledzić prognozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 6 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Za tydzień ruszam w 3 Doliny:D tyle śniegu w styczniu tam nie widziałem. Pod koniec marca bywało sporo, ale to musiało się zbierać całą zimę. Teraz strach pomyśleć co będzie do kwietnia...5 metrów ?? Saint Martin 1450 m 140 cm Fraiche 5/5 Les Menuires 1850 m 190 cm Fraiche 5/5 Haut des pistes 2850 m 250 cm Fraiche 5/5 Val Thorens 3200m 295 cm Freiche 5/5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Chyba zabrali cały śnieg, co miał spaść w Polsce:wink: My za tydzień ruszmay do Solden i jak tylko nie będzie wiało będzie bajka, bo śniegu tam też po pachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIND Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Ja jutro Stubai:) na lodowcu 210cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Znacie jakieś portale pogodowe z prognozą 14 dniową dla alpejskich stacji?? Ja znalazłem tylko na tvn meteo prognozę dla resortów na 14 dni. Włochy w tym włoskie Alpy w tym najwyższe partie na granicy z Francją i Szwajcarią (Dolina Aosty) .http://www.3bmeteo.com/meteo/la+thuile To mnie najbardziej interesuje bo 20.01.12 wyjazd z Katowic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Znacie jakieś portale pogodowe z prognozą 14 dniową dla alpejskich stacji?? Ja znalazłem tylko na tvn meteo prognozę dla resortów na 14 dni. Wróżenie.Na wetterzentale co aktualizacja to zmiena opcji.Raz wyzowo, raz głęboko nizowo za 2 tyg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 6 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Wróżenie.Na wetterzentale co aktualizacja to zmiena opcji.Raz wyzowo, raz głęboko nizowo za 2 tyg. Zdaje sobie z tego sprawę, ale coś można podejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Powiem tak. Dłuższa prognoza aniżeli 3 - dniowa to błąd w granicach 50%. Czyli na zasadzie: "albo bydzie sypało albo nibydzie sypało" Ale kiedy sprawdzisz conajmniej kilka lub naście portali pogodowych korzystających z różnych modeli a prognoza jest zbieżna no to ..... kto wie ? może się sprawdzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 (edytowane) no to ..... kto wie ? może się sprawdzi ? ...albo nie :biggrin: Edytowane 6 Styczeń 2012 przez romek_l emot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 ...albo nie :biggrin: i tu mosz racja :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi