asiks Napisano 3 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2011 Witam Piszę z prośbą i zapytaniem o opinię może komuś zechce się pofatygować i mi doradzi:P A wiec wygląda to tak, że planuje kupić narty moje umiejętności wg skali to 7-8 mam okazję zakupić narty atomica race st z tamtego sezonu lub nartę blizzard rcc iq również tamten sezon. Problem w tym, że do końca nie umiem się zdecydować, które i jaka wysokość? Mój wzrost to 164cm przy 54kg. Czy te atomica 156 nie będą za duże bo tylko takie są dostępne? Potrzebuje narty, w których wytrzymam cały dzień i nie zejdę ze stoku na czworaka Dodam, że w tym roku planuję się szkolić w kierunku instruktorki. Z góry dziękuje za radę, opinię) Pozdrawiam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 3 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2011 Witam Serdecznie ,trochę głupio mi doradzać bo reprezentujemy podobny poziom w skali ,powiedzmy że to będzie moja opinia ,ja wolałbym Atomica a długość będzie w sam raz ,ideałem byłyby 155 ale ten centymetr nie ma znaczenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 3 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2011 Te 156 jeśli chcesz je traktować jako slalomkę to chyba o rozmiar za dużo dla Ciebie. Nie jeździłem nigdy na za długich slalomkach ale ponoć spokojnie można tak jeździć - masz po prostu nartę w stylu RC i jest bardziej uniwersalnie i szybciej. Pytanie tylko czego oczekujesz od nart, jak chcesz jeździć i po czym. Ja osobiście jakbym miał alternatywę przydługa slalomka - inne narty to wolałbym inne narty ale to moje osobiste preferencje bo lubie narty które również ześlizgiem idą jak po maśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiks Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2011 Wydaje mi się, że ten atomic 156 mogą być za długie wolałabym chyba te kilka centymetrów niższe jako slalomkę, zważając też na to, że nie jestem też ciężka. Boje się że będę musiała mocno się napocić żeby ja ruszyć a te blizzardy mają 153cm tylko wydają mi się trochę bardziej 'lajtowe' bo są bardziej uniwersalne i skłaniałabym się chyba ku nim tylko pytanie czy nie są zbyt 'lajtowe'.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Ponownie witam ,podzieliłem się swoją opinią bo ja wybrałbym Atomica ale.. rozmawiałem dzisiaj z kuzynem on jest świetnym narciażem poziom lekko z 9/10 i mówił mi że cały dzień jeździł na rych Blizardach ,dostał je do testowania i nic złego w nich nie widzi.Mówi że są dynamiczne świetnie wchodzą w skręt i są do średnich i większych prędkości i on by się ich nie bał i w cale nie są zbyt lightowe on mówi że spokojnie można brać ,tak więc ja może mam zbyt duży sentyment do Atomiców bo miałem ze dwie pary i było wszystko ok. ale na Blizardach nie jeździłem z tąd moja wypowiedź.Jak Ci to pomoże w wyborze to cieszę się .Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiks Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Dziękuje bardzo za pomoc na pewno się przyda, ale jednak stwierdziłam i zmieniłam decyzję postanowiłam zakupić narty Fischera rc4 race sc o których myślałam od samego początku ale się jej trochę bałam będzie dobrze jak nie to przerzucę się na sanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi