SB Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 No i jak już wiemy łańcuchy nie były potrzebne :biggrin: ale spakowane były, a do tego napęd na cztery i żadne śnieżyce nam niestraszne :wink: Powiem więcej, opon zimowych szkoda, ja nadal śmigam na letnich i o zmianie w ogóle nie myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 ... Przy okazji miałem tez okazję się przekonać, że mentalnie Austriacy są lata świetlne przed nami. Jak? Zostawiliśmy portfel z dokumentami i kasą w restauracji przy autostradzie. Zorientowaliśmy się po 300 km i co? Zadzwoniliśmy, a Pani z restauracji powiedziała, że portfel czeka z gotówką w środku... Co kraj to obyczaj! Miałam podobną sytuację wracając latem w Wenecji - zostawiłam torebkę w restauracji gdzieś w Austrii :redface: wróciliśmy się dużo szybciej niż wy. Torebka grzecznie czekała na recepcji restauracji z pełnym wyposażeniem :biggrin: ale strachu się najadłam sporo. Kultura pełną gębą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Powiem więcej, opon zimowych szkoda, ja nadal śmigam na letnich i o zmianie w ogóle nie myślę... Ja w swoim też jeszcze nie zmienione, ale dobrzy byłoby to zrobić... żeby mnie potem zima nie zaskoczyła jak drogowców :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 My od godziny 20.00 już w domu :smile: może w najbliższych dniach coś skrobnę, choć w sumie chyba wystarczy relacja JC :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Ja w swoim też jeszcze nie zmienione, ale dobrzy byłoby to zrobić... żeby mnie potem zima nie zaskoczyła jak drogowców :wink: Ja ma na felgach, więc robię to jak spadnie śnieg, wcześniej po prostu w takim wypadku szkoda opon. No dobrze, pospamowaliśmy, a wracając do tematu powiedz Joasiu jak było, czy warto, czy czekać aż zima się faktycznie zrobi, raczej nie ma się co chyba czarować, prawdziwego klimatu raczej brak, a to jak dla mnie jest dość ważne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 w sumie chyba wystarczy relacja JC :biggrin: Nie wystarczy! Myślisz,że jak się najeździłaś to możesz "całe to dobro" zachować dla siebie. Nie ma tak dobrze. Szczegółowy opis proszę.:angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Nareszcie syyyypieeee! :biggrin: ... i to mocno! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Muszę sam siebie zacytować :laughing: Nawet przez moment nie wątpiłem. Najzwyczajniej byłem pewien,że jak JC ruszy to będzie sypało. Jak pisałem tak się stało.:applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Muszę sam siebie zacytować :laughing: Jak pisałem tak się stało.:applause: To teraz postaram się zabrać śnieg ze sobą do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 To teraz postaram się zabrać śnieg ze sobą do Polski. Jeśli o mnie chodzi to śnieg możesz przywieźć. Ale minusowe temperatury to niech sobie przynajmniej do Wigilii zostaną w Alpach.:smile: Oczywiście to moje czysto biznesowo-egoistyczne podejście do tematu.A nie narciarskie. Od 24 grudnia to może i sypać i mrozić.Ale ten mróz gdyby tak nie spadał poniżej -5 stopni byłoby pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Soelden Raport narciarski 04.12.2011 Raport narciarski 04.12.2011 [video=youtube;xag5VURWj5Y] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 To teraz postaram się zabrać śnieg ze sobą do Polski. Nieeeeee, please! Zostaw go tam na miejscu! W końcu i tak większość z obecnych tu narciarzy ląduje w Alpach Poza tym to jest towar tak deficytowy, że tylko patrzeć, jak nałożą na niego cło "wyjazdowe" więc po co Ci kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Nieeeeee, please! Zostaw go tam na miejscu! W końcu i tak większość z obecnych tu narciarzy ląduje w Alpach Poza tym to jest towar tak deficytowy, że tylko patrzeć, jak nałożą na niego cło "wyjazdowe" więc po co Ci kłopoty A ja poproszę, bo chętnie pojeździłabym w Polsce :biggrin: owszem, Alpy rewelacyjna rzecz, ale przecież nie możemy tam być co tydzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 A ja poproszę, bo chętnie pojeździłabym w Polsce :biggrin: owszem, Alpy rewelacyjna rzecz, ale przecież nie możemy tam być co tydzień. asiek, a gdzie foty i relacja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 (edytowane) ... No dobrze, pospamowaliśmy, a wracając do tematu powiedz Joasiu jak było, czy warto, czy czekać aż zima się faktycznie zrobi, raczej nie ma się co chyba czarować, prawdziwego klimatu raczej brak, a to jak dla mnie jest dość ważne... Fakt, że do prawdziwego klimatu trochę brakowało, choć na lodowcu czy na szczytach Hochgurgl udawało się oczy oszukać i nacieszyć widokami bieli :biggrin: Wiadomo, im wyżej tym lepiej :wink: Też uwielbiam prawdziwą zimę, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :cheerful: Patrząc na to co obecnie nam oferuje zima wyjazd mogę zaliczyć do bardzo udanych. Cieszę się, że wykorzystałam okazję i pojechaliśmy teraz, bo jak miałabym jeszcze raz wybierać: Alpy teraz lub w ogóle w tym sezonie to bez wahania wybrałabym je znów :biggrin: Do tego słoneczko nas rozpieszczało na całego, a to też bardzo lubię. Nie wystarczy! Myślisz,że jak się najeździłaś to możesz "całe to dobro" zachować dla siebie. Nie ma tak dobrze. Szczegółowy opis proszę.:angel: Ok, postaram się dziś sprężyć i napisać co nieco :happy: Edytowane 7 Grudzień 2011 przez asiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Nareszcie syyyypieeee! :biggrin: ... i to mocno! I chyba też wieje, bo widzę, że kolejki na lodowcu i część na Giggijoch nieczynne... dobrze, że nas to nie spotkało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 asiek, a gdzie foty i relacja?? Dziś będzie obiecuję - na razie nie mogę się jakoś ogarnąć - powrót do rzeczywistości bywa trudny :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 I chyba też wieje, bo widzę, że kolejki na lodowcu i część na Giggijoch nieczynne... dobrze, że nas to nie spotkało. Czynne, czynne! Właśnie wróciłem z lodowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Niech sypie!!! Na stronie soelden.com wróżą kolejne zimne fronty i związane z nimi opady, choć jednoznacznej zapowiedzi alpejskiej zimy nadal brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Czynne, czynne! Właśnie wróciłem z lodowca. :eek: w takim razie mają błędne informacje na swojej stronie - tam dziś na mapce koło południa dużo bardziej czerwono było... oszuści : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Śnieżny finisz w dolinie Oetztal To już ostatni tekst jaki popełniliśmy podczas naszego wyjazdu do Oetztal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkristoff Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Dzisiaj zatkało mnie jak musiałem kupić paliwo za 1,52 Euro. Wizyta na austriackim CPN-ie nieźle daje po kieszeni. sorry ale zeby nie demonizowac, nie wiem gdzie to bylo (stawiam stacje przy autostradzie lub moze Sölden, w Polsce z tego co wiem ceny tez znaczaco wyzsze przy autostradzie) ale ja od chyba nie pamietam od kiedy nie zaplacilem w IBK wiecej jak 1,40 E a srednia to ok 1,35-1,37 E, inna sparawa trzeba wiedziec gdzie tankowac polecam: http://www.spritcheck.com/q.html?action=search&search_fuel=diesel&search_time=noon&search_region=tirol&search_zip= pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 sorry ale zeby nie demonizowac, nie wiem gdzie to bylo (stawiam stacje przy autostradzie lub moze Sölden, w Polsce z tego co wiem ceny tez znaczaco wyzsze przy autostradzie) ale ja od chyba nie pamietam od kiedy nie zaplacilem w IBK wiecej jak 1,40 E a srednia to ok 1,35-1,37 E, inna sparawa trzeba wiedziec gdzie tankowac polecam: http://www.spritcheck.com/q.html?action=search&search_fuel=diesel&search_time=noon&search_region=tirol&search_zip= pozdro My płaciliśmy zaraz przy wjeździe do doliny Oetztal 1,47 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Cena powyżej 1,50 Euro za olej napędowy obowiązuje na stacjach przy autostradach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi