JC Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 No słowo się rzekło, więc i pogoda się dostosowała. Tyrol czeka z odpowiednią pogodą... Te zaklęcia to chyba działają :stupid: Ciekawe czy Asiek zabrała łańcuchy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 No i fajnie Tignes też nas przywita z odpowiednią pogodą http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&id_miejscowosci=268&pogoda_dzien=2011-11-30 .JC nie zapomnij łańcuchy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 No słowo się rzekło, więc i pogoda się dostosowała. Tyrol czeka z odpowiednią pogodą... Te zaklęcia to chyba działają :stupid: [ATTACH=CONFIG]4831[/ATTACH] Ciekawe czy Asiek zabrała łańcuchy : Nawet przez moment nie wątpiłem. Najzwyczajniej byłem pewien,że jak JC ruszy to będzie sypało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 (edytowane) No i fajnie Tignes też nas przywita z odpowiednią pogodą http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&id_miejscowosci=268&pogoda_dzien=2011-11-30 .JC nie zapomnij łańcuchy :wink: Czyli coś w tym jest, że zawsze po halnym temperatura spada i zaczyna sypać Ciekawe dlaczego prognoza w innych ośrodkach Sabaudii jest inna?? Może jest właśnie aktualizowana:rolleyes:: Edytowane 30 Listopad 2011 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Czyli coś w tym jest, że zawsze po halnym temperatura spada i zaczyna sypać Ciekawe dlaczego prognoza w innych ośrodkach Sabaudii jest inna?? Może jest właśnie aktualizowana:rolleyes:: JC ma chyba jakąś prywatną zdalnie sterowaną chmurkę,która pojawia się w odpowiednim momencie i znika kiedy trzeba. :wink: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 Pora ruszać. Wszystko spakowane (chyba), godzina jest odpowiednia. Jadę szukać śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 Pora ruszać. Wszystko spakowane (chyba), godzina jest odpowiednia. Jadę szukać śniegu. Jak ja Ci zazdroszczę tej roboty...:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 Witam z Obergurgl. Zacznę od tego, że jechałem, jechałem i dojechałem. ponad 600 km we mgle :eek:. Jak myślałem o tym, żeby było biało, to nie do końca miałem na myśli mniejsze lub większe mleko pod drodze. Zamglenia ustąpiły dopiero przez Salzburgiem. Reszta drogi to już pikuś. Kiedy przebyłem na miejsce było już ciemno, więc nie miałem okazji przekonać się ile śniegu jest na stokach. Jedynie obraz z kamery na ekranie hotelowego telewizora obrazuje, że zainwestowane miliony euro w naśnieżanie na coś się przydały. Okoliczne stoki wyglądają jak choinka w święta. Jutro od rana do pracy. Kamera i aparat upakowane w plecaku, a zamiast kijów statyw. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to jutro wieczorem zapraszam na raport narciarski z Tyrolu. Dzisiaj zatkało mnie jak musiałem kupić paliwo za 1,52 Euro. Wizyta na austriackim CPN-ie nieźle daje po kieszeni. Przy okazji miałem tez okazję się przekonać, że mentalnie Austriacy są lata świetlne przed nami. Jak? Zostawiliśmy portfel z dokumentami i kasą w restauracji przy autostradzie. Zorientowaliśmy się po 300 km i co? Zadzwoniliśmy, a Pani z restauracji powiedziała, że portfel czeka z gotówką w środku... Co kraj to obyczaj! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 Najważniejsze że cało i zdrowo :happy:czekam-my na jutrzejszy raport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 2 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2011 (edytowane) Witam z Obergurgl. Zacznę od tego, że jechałem, jechałem i dojechałem. ponad 600 km we mgle :eek:. Jak myślałem o tym, żeby było biało, to nie do końca miałem na myśli mniejsze lub większe mleko pod drodze. Zamglenia ustąpiły dopiero przez Salzburgiem. Reszta drogi to już pikuś. Kiedy przebyłem na miejsce było już ciemno, więc nie miałem okazji przekonać się ile śniegu jest na stokach. Jedynie obraz z kamery na ekranie hotelowego telewizora obrazuje, że zainwestowane miliony euro w naśnieżanie na coś się przydały. Okoliczne stoki wyglądają jak choinka w święta. Jutro od rana do pracy. Kamera i aparat upakowane w plecaku, a zamiast kijów statyw. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to jutro wieczorem zapraszam na raport narciarski z Tyrolu. Dzisiaj zatkało mnie jak musiałem kupić paliwo za 1,52 Euro. Wizyta na austriackim CPN-ie nieźle daje po kieszeni. Przy okazji miałem tez okazję się przekonać, że mentalnie Austriacy są lata świetlne przed nami. Jak? Zostawiliśmy portfel z dokumentami i kasą w restauracji przy autostradzie. Zorientowaliśmy się po 300 km i co? Zadzwoniliśmy, a Pani z restauracji powiedziała, że portfel czeka z gotówką w środku... Co kraj to obyczaj! Daleko, niedaleko....... miałem podobny przypadek około 4 lata temu, luty, ferie zimowe. Tylko, że jeździłem za portfelem w te i nazad +/- 50 km, bo nie pamiętałem gdzie się podział. Czekał na mnie z kompletną zawartością (gotówka w 3 walutach, karty, papiery) - lokalizacja stacja paliwowa Kudowa - Słone. Nie demonizujmy. p.s. miałem wcześniej też 2 przypadki portfelowe odmienne o 180st. a nawet więcej : Edytowane 2 Grudzień 2011 przez juice 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 2 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2011 Aleś się napalił na te narty! O niczym innym nie myślisz- portfel tego oznaką. Obyś aparatu nie zgubił. Czekam na zdjęcia, byłem tam w 2004r a wówczas śniegu było tak gdzieś do klatki piersiowej , oczywiście żołnierzowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 2 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2011 Dzisiaj zatkało mnie jak musiałem kupić paliwo za 1,52 Euro. Wizyta na austriackim CPN-ie nieźle daje po kieszeni. Czyli bez zmian. U nas ON przy bieżącym kursie EUR/PLN wychodzi 1,22EUR, a więc różnica to około 1,3zł na litrze, czyli mniej więcej jak w latach ubiegłych. Niestety można mieć obawy, że to się zmieni i raczej nie z powodu obniżki cen paliw w AU :frown::. ps. 1,52EUR za litr nie dramat :wink:. Zdarzyło mi się płacić 1,82EUR na wakacjach, tyle, że nieco bardziej na południe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 2 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2011 Nie tylko Austriacy, w pensjonacie blisko Harrachova,zaskoczył mnie bardzo obszerny bar samoobsługowy ...od "zwykłego" Czeskiego piwa po 18 letnie szkockie. Co ciekawsze, właściciel umożliwił klientom zakup np 50ml a nie od razu całej butelki, nalewało się samemu i jedynie odnotowywało się na karteczce pokojowej. Nikt nie stał, nie liczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2011 Obergurgl - Hochgurgl, Tyrol, Austria - w poszukiwaniu śnieguObergurgl - Hochgurgl, Tyrol, Austria - w poszukiwaniu śniegu.Śnieg znaleziony! Mimo, że na trasach jest praktycznie tylko sztuczny śnieg warunki narciarskie bardzo dobre. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 2 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2011 http://www.skionline.pl/stacje/?dzial=&co=galerie&g_rodzaj=stacje&g_co=galeria&g_id=810&g_numer_zdj=13 Świetne ujęcie! Gdyby nie te barierki to by się to nawet na tapetę nadawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2011 W dziale Stacje możecie przeczytać krótka relację z drugiego dnia Poszukiwania śniegu w Oetztal Dzisiaj ma padać... śnieg ma padać :applause: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 3 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2011 Takie relacje do miód na moje serce. Wszak za 6 tygodni i my tam będziemy. Choć wciąż wierzę, że natura się jeszcze obudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2011 Obergurgl - Hochgurgl - Raport Narciarski skionline.tv Nasz raport z Obergurgl - Hochgurgl [video=youtube;qvrHAR8DnLI] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2011 Obergurgl - Hochgurgl - spotkanie na stokuTak się nagadaliśmy na forum, że udało nam się spotkać i chwilę miło porozmawiać. Tak naprawdę, to Asiek nas wypatrzył.Pogoda dzisiaj dopisała, a było mniej więcej tak... :proud: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 3 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2011 JC wyglądasz jak piłkarz w murze :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2011 JC wyglądasz jak piłkarz w murze :laughing: Raczej jak onieśmielona niewiasta... :wink: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2011 Na nartach trzeba także coś jeść, więc dzisiaj tekst trochę bardziej "barowy" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Przyszedł czas na Soelden. Nie udało nam się dotrzeć tutaj na otwarcie PŚ, ale co się odwlecze... Pogoda... jak to przy moich wyjazdach :wink: Relacja jak zwykle na stronie późnym wieczorem. Pozdrawiam z Soelden Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Kolejny dzień w Tyrolu za nami. Dzisiaj jeździłem z całym majdanem(kamera) po trasach w Soelden. Jak na ten ośrodek, to nie jest tego zbyt dużo, ale pogoda na więcej nie pozwala.Poniżej kilka zdjęć z Soelden Wszystkie zdjęcia możecie zobaczyć tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 No słowo się rzekło, więc i pogoda się dostosowała. Tyrol czeka z odpowiednią pogodą... Te zaklęcia to chyba działają :stupid: [ATTACH=CONFIG]4831[/ATTACH] Ciekawe czy Asiek zabrała łańcuchy : No i jak już wiemy łańcuchy nie były potrzebne :biggrin: ale spakowane były, a do tego napęd na cztery i żadne śnieżyce nam niestraszne :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi