matis991 Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 (edytowane) Nie wiedziałem gdzie się podpiąć z tym pytaniem mam pytanko, głównie chodzi mi o wyciąg dla początkujących Sarajewo przy Cieńkowie czy cennik obowiązuje jak na całym Cieńkowie? Czy ma on też odrębną cenę jeśli tylko tam będę chciał jeździć? Chyba że polecacie coś innego dla początkujących w okolicy tj. Ustroń Szczyrk? Znalazłem w Szczyrku jakąś Kaimówka czy coś takiego ale to chyba nie chodzi tak jak i Andaluzja w Międzybrodziu. Najlepiej coś dłuższego 200 m i więcej Edytowane 9 Styczeń 2013 przez matis991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta69 Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Naprzeciwko Cieńkowa po drugiej stronie drogi masz Klepki, fajną długą 600 metrową traskę do nauki i rekreacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Wiem ale ten ich cennik odstrasza 4h 60 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 (edytowane) Ale trasa na klepkach naprawdę fajna do nauki i nie ma takiego tłoku jak na Cienkowie czy Nowej Osadzie. Ostatnio jak byłem na Cienkowie z córką, to autentycznie się bałem, że zaraz ktoś w nią wjedzie - miałem nieodparte wrażenie że większość osób na trasie nie panuje nad nartami, a co gorsza jadą coraz szybciej .... :eek: Edytowane 9 Styczeń 2013 przez dembus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Klepki na przeciw Cienkowa, długość 600 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Gdyby ktoś też był zainteresowany to Sarajewo przy Cieńkowie to osobny wyciąg koszt około 1,5zł wyjazd oczywiście w zależności od karnetu, ale można pojeździć na kartach z Cieńkowa. Dokładniejsze informacje podam jak wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Zaczynają przygotowywać Duży Rachowiec:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 A jak się dostać z Małego na Duży Rachowiec ? Przypuszczam, że z buta, ale czy ciężko jest, ile metrów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 wjeżdżasz kanapą na Mały, zjeżdżasz w kierunku Dużego http://www.zwardon-ski.pl/index.php/stacja/mapa-zwardon-ski - (na mapie te przerywane, zielone kreski), zjeżdżasz do dolnej stacji Dużego i tam orczykiem już na sam szczyt:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Dzwoniłem na stok i jutro Duży Rachowiec rusza. Śnieg tylko naturalny. Połączenie Dużego i Małego daje chyba całkiem fajny efekt. W niedzielę może sprawdzę ich. Jutro Pilsko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 aleś mi smaka tymi njusami narobił:tongue: od samego info o połączeniu strasznie mnie rwie, żeby to wytestować, ale póki co to muszę w końcu antybiotyk chyba zapodać, bo już 2 weekend stracony:/ Duży ma fajną ściankę na początku i tak jak piszesz - śnieg naturalny -a i stok fajnie wyratrakowany, potem zaczyna się już bardziej płasko w kierunku dojazdu do wyciągu, dlatego za ścianką skręcić w lewo na pola ( nie wiem, czy tu nie będzie trzeba zrobić lekkiego podejścia) i dalej - po zboczach Małego. Jeżeli będziesz w niedzielę-czekamy na relację:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OchodzitaSki Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Wyciąg Ochodzita w Koniakowie wystartował w zeszły piątek. Kolejek u nas brak, stok szeroki - jest dużo miejsca do jeżdżenia. Kto nigdy nie był, to powinien dać nam szansę i odwiedzić nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi