conda Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 He,he chłopaki na N.O. chcą pojeżdzić do końca tygodnia,tak przynajmiej piszą http://www.nowaosada.pl/124,sroda-11.04.2012-czynne.html A zdjęcia to trzeba by im przesłać z dzisiejszego fotografowania Johnnego żeby wkleili :tongue: Realnie podeszli do tematu: http://www.nowaosada.pl/125,zakonczenie-sezonu-2011-2012.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Poprawili się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzarkos Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 To tylko Soszów zostaje na ostatnie w tym sezonie jazdy bo Stożek już też odpadł w dolnej części już brak śniegu co widać na statycznym obrazie z dolnej kamery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 no i Pilsko, które chyba jest jedyna dobrą opcją w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 To co, Pilsko sobota rano? Oby tylko nie padało -> prognoza jest niestety średnia : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 (edytowane) No johnny...szacunek za ten "ślizg" po NO. Myślałem że po nas to już koniec a tutaj są jeszcze tacy wielbiciele śniegu :biggrin: zresztą muszę przyznać że mnie też takie jeżdżenie wiosenne bardzo odpowiada: pogoda,spokój, luz na stoku ... nikt się nie śpieszy... także ja też jeszcze nie chowam nart do szafy..Zastanawiam się też poważnie nad jakimiś nartami do podchodzenia bo warunki do jeżdżenia są a wiele miejscówek już nie jeździ ale to na przyszły sezon ewentualnie. Teraz to faktycznie : Kasprowy, TŁ, Chopok...coś z tego ale na pewno nie w ten weekend-brak czasu. pozdr. dla wszystkich zapaleńców Torres P.S- johnny ten stok to Conda dobił tak swoimi "łopatami" :wink: Mam nadzieję że w przyszłym sezonie będziemy kontynuować wspólne nartowanie Pozdrawiam i do zobaczenia na forach rowerowych! No ja myślę że raczej na trasie (szlaku) rowerowym też jak najbardziej. Z Rybnika do Katowic daleko nie jest :smile: To co, Pilsko sobota rano? Oby tylko nie padało -> prognoza jest niestety średnia Niestety nie da rady :sorrow: Edytowane 12 Kwiecień 2012 przez Torres dopisek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conda Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 P.S- johnny ten stok to Conda dobił tak swoimi "łopatami" :wink: :smile: No to mamy już ustalone kto popsuł nową osadę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 To co, Pilsko sobota rano? Oby tylko nie padało -> prognoza jest niestety średnia : Ma się rozumieć! Śledzę prognozę i jak na razie jest szansa,żeby do południa w sobotę było nawet trochę słońca. : No johnny...szacunek za ten "ślizg" po NO. Myślałem że po nas to już koniec a tutaj są jeszcze tacy wielbiciele śniegu :biggrin: zresztą muszę przyznać że mnie też takie jeżdżenie wiosenne bardzo odpowiada: pogoda,spokój, luz na stoku ... nikt się nie śpieszy... także ja też jeszcze nie chowam nart do szafy..Zastanawiam się też poważnie nad jakimiś nartami do podchodzenia bo warunki do jeżdżenia są a wiele miejscówek już nie jeździ ale to na przyszły sezon ewentualnie. Teraz to faktycznie : Kasprowy, TŁ, Chopok...coś z tego ale na pewno nie w ten weekend-brak czasu. pozdr. dla wszystkich zapaleńców Torres Nawet ok 10 osób jeździło i śniegu starczyło na styk! :wink: Ja miałem w tym roku ruszyć na tury,ale trochę mi się plany pomieszały. Może w przyszłym sezonie,albo... na majówkę. P.S- johnny ten stok to Conda dobił tak swoimi "łopatami" :wink: No to mamy już ustalone kto popsuł nową osadę :) A ja ją dobiłem swoimi łopatami. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Maciek jak tam? Bo ja w sumie spakowałem się. Raczej nie widzę sensu brać BBRów... na ocieplenie ani na puch nie ma szans :tongue: Trochę w nocy zmyło sniegu... ale 1,5 stopnia rano ... żeby tak było jutro !! I słoneczko z rana do 12stej :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Maciek jak tam? Bo ja w sumie spakowałem się. Raczej nie widzę sensu brać BBRów... na ocieplenie ani na puch nie ma szans :tongue: Trochę w nocy zmyło sniegu... ale 1,5 stopnia rano ... żeby tak było jutro !! I słoneczko z rana do 12stej :smile: No ja w gotowości jestem cały czas... :wink: Jutro się widzimy! :smile: A narty to nie wiem co wziąć.Recony chyba będą najrozsądniejszym wyborem,choć miałem ochotę zabrać Coombacki. Teraz jest już +3st.Ale w zacienionych miejscach zlodzone może być do 12-ej. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 No ja w gotowości jestem cały czas... :wink: Jutro się widzimy! :smile: A narty to nie wiem co wziąć.Recony chyba będą najrozsądniejszym wyborem,choć miałem ochotę zabrać Coombacki. Teraz jest już +3st.Ale w zacienionych miejscach zlodzone może być do 12-ej. : I jutro raczej będzie chłodniej... żeby tylko nie padało Jestesmy umówieni - dzwoń jak będizesz na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 (edytowane) no właśnie - od południa i na Pilsku i na Rohace zapowiadają deszcz. http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/552311,snieg-lezy-na-pilsku-ale-osrodek-narciarski-byl-zamkniety,id,t.html - no to jak śniegu i w miarę-frekwencji będzie - powinniśmy jeszcze pośmigać:wink: Edytowane 13 Kwiecień 2012 przez fundu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 no właśnie - od południa i na Pilsku i na Rohace zapowiadają deszcz. http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/552311,snieg-lezy-na-pilsku-ale-osrodek-narciarski-byl-zamkniety,id,t.html - no to jak śniegu i w miarę-frekwencji będzie - powinniśmy jeszcze pośmigać:wink: Bez krakania. Do 12stej padać nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Robią nam traskę: :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 No to jedziemy. Deszczu odejdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 No to chłopaki życze udanego nartowania :wink: i troszku zazdroszcze :sorrow: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Pilsko ciągle fajne!No i wróciłem.Śniegu już trochu ubyło,na trasie z Miziowej do Szczawin są przetopy,ale ciągle jedną stroną jeździ się fajnie.Powyżej Miziowej śniegu jeszcze sporo,jedynie na ostatniej ściance jedna strona już wytopiona.Najlepiej tradycyjnie wyglądają trasy z Kopca,tam jeszcze duuużo śniegu i żadnych zielonych wysp.Dodam jeszcze,że przygotowane bardzo dobrze!Przymrozku w nocy nie było,jeździ się po miękkim,no może z rana trochę to jeszcze ubite jest.Ludzi garstka,nigdzie nie było kolejek.Jedynie mgła trochę przeszkadza,ale tylko trochę.Później zaczęła się podnosić.Tak to wyglądało: Ale nas trasy nie bardzo interesowały. :wink: No może na początku jak jeździliśmy z niezwykle uśmiechniętą Żonką Mysiałka.Później jeździliśmy wszędzie,tylko nie po trasach! :biggrin: Śnieg mokry,ale bardzo fajnie się po nim jeździło.Raz nawet zjechaliśmy poza trasą aż do Szczawin!Tak,to jest jeszcze możliwe!Trochę żałowaliśmy,że nie zabraliśmy naszych łopat... To jedna z fajniejszych przecinek przez las:Jutro,jak się pogoda nie zepsuję,to chyba będzie powtórka,na Coombackach! :angel:Za dobrze się bawiliśmy i pewnie dlatego szybko czas zleciał.Na koniec ekipa wraca uśmiechnięta:Nie ma jak wiosenne narty!Do tego w doborowym towarzystwie!Kasia,Michał,wielkie dzięki za miłe towarzystwo i do zobaczenia! :smile: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 (edytowane) To był bardzo udany wyjazd. Pogoda: ani wiaterku, ani kropelki, tylko ewentualna mgła.Pustki na wyciagach.Trasy miękkie, chociaż -rzadko-miejscami piękny sztruks. I oczywiście przetopy. Ale czego wymagać ...Żona na nartach 149cm miejscami mocno się zapadała... na trasach... łatwo nie było ale miętka nie jest.Poza trasami poezja. Mnóstwo śniegu!! Na tyle twardo, że narty się nie zapadają i można -jeśli ktoś lubi- powolutku powolutku się pobawić. Poza tym prawie jak na trasie. Ja ubawiłem się po pachy. Tylko trochę większa prędkość i można zjeżdżać gdzie się chce. WIOSENNY IDEAŁ.Mocno polecam dla chcących spróbować bo to idealne warunki. Jeśli ktoś miałby czas, a poprawi siępogoda... nic tylko na szczyt!Dodam jeszcze, że o ile na początku żałowałem, że nie wziąłem BBRów, to potem kompletnie mi ich nie brakowało... wystarczyły Blasty i ciut prędkości. Ich zwrotność -krótkich podobnież nart- mocno pomagała w paru miejscach :)Maciek pokazał wszystko z tras.A oto jak wyglądają i co robią narciarze rekreacyjni o 9tej rano po jednym zjeździe: Maciek pozdro ! Edytowane 14 Kwiecień 2012 przez mysiauek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 No fajnie pojeździliście ....no i warunki całkiem całkiem Maciek pokazał wszystko z tras.A oto jak wyglądają i co robią narciarze rekreacyjni o 9tej rano po jednym zjeździe: normalne..uzupełniają brak wszelkich witamin z grupy B... pozdr.Torres P.S-może w przyszłym tygodniu się uda..jak pogoda dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 No fajnie pojeździliście ....no i warunki całkiem całkiem normalne..uzupełniają brak wszelkich witamin z grupy B... pozdr.Torres P.S-może w przyszłym tygodniu się uda..jak pogoda dopisze. Ja się wyjeździłem mocno jak na 4 godziny. Na trasowe jeżdżenie za tydzień może być ciężko na Pilsku. Chyba, że nie będzie padać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Ja się wyjeździłem mocno jak na 4 godziny. Na trasowe jeżdżenie za tydzień może być ciężko na Pilsku. Chyba, że nie będzie padać. Myślę,że przynajmniej na trasach z Kopca będzie dobrze,nawet jak będzie cieplej. Najlepsze jest to,że ma się ochłodzić,a we wtorek ma sypać śnieg! :applause: Może jeszcze do maja pojeździmy? :angel: Jak coś,pozostanie skialpinizm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 (edytowane) .A oto jak wyglądają i co robią narciarze rekreacyjni o 9tej rano po jednym zjeździe: [ATTACH=CONFIG]7090[/ATTACH] Maciek pozdro ! I tak trzymać,najważniejsze żeby dobrze sie bawić:wink: Edytowane 14 Kwiecień 2012 przez marcinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 (edytowane) Pilsko - śmig w ulewie.Od wczoraj nerwowo śledziłem prognozy pogody,bo zapowiedzi fajne nie były.Na szczęście w nocy mocno spałem,bo Żona mówiła,że była przerąbana ulewa.Wstałem 6.00 i nieśmiało spojrzałem za okno... jest mokro,chyba ale nie pada!Długo się nie zastanawiam,w końcu nie jestem spod znaku "mam piloto,mam laptopo" :wink: . Szybkie gramolenie i chop do auta!Niestety już po drodze łapie mnie deszcz,nastrój się nieco psuję,ale już na parkingu w Korbielowie tylko mgła,opadów brak,za to widzę kilka samochodów!Są jednak tacy p... znaczy się zapaleńcy jak ja.Szybko zakładam buty i do kasy.Stoi tam jeden narciarz i... robi rozgrzewkę.Tutaj?Jadę do góry,krzesło stało dopóki nie wsiadałem... Na górze orczyk stoi,ale stoi w gotowości.Wygląda,jakbym był pierwszy."A te samochody na dole to czyje" - pomyślałem. : Jadę piątką w dół i rzeczywiście!Nikt nią jeszcze nie jechał przede mną.Czyżbym był jedynym chętnym? :biggrin: Trasa na Miziowej już dość zawężona,ale kawałek dalej miodzio!Twardo,sztruks i równo.Jak na razie deszcz nie pada.Nawijam tak 6 może 7 razy,aż wreszcie otwierają wyciąg ma Pilsko.Opóźnienie wzięło się stąd,że niestety wytopiło śnieg pod orczykiem.Natomiast na trasie super!Świetnie przygotowana i równa na całej szerokości.Dość miękko,ale dla mnie to plus,wziąłem Coombacki.Przy okazji jakoś tak zgaduję się z jakimś gościem i od tej pory jeździmy razem - serdecznie pozdrawiam! :smile:Testujemy trasy z Kopca - czerwona fajna,ale niebieska chyba fajniejsza!Śmigamy na przemian po wszystkich.Niestety trochę humory psuje nam deszcz,który pada coraz mocniej.Dokucza też mgła.Ale nie poddajemy się!Ja przy okazji tu i ówdzie uciekam poza trasę,zwłaszcza na tą przecinkę w lesie. :wink:Trasy miękną,ja się cieszę,dla Coomabcków warunki wyśmienite!Jak ja kocham te narty!Co ciekawe,do samej dwunastej są spore połacie nietkniętego sztruksu!Łącznie w całym ośrodku szusuję może 8 osób... Wybiła dwunasta,czas wracać.Cały przemoczony ale zadowolony jadę krzesełkiem na dół.Tutaj największe zaskoczenie!Jadą chętni na popołudniową jazdę,mimo coraz większego deszczu!Widać są więksi p... znaczy się zapaleńcy niż ja... :wink: Edytowane 15 Kwiecień 2012 przez johnny_narciarz 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Johnny jest hardkorem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 (edytowane) Świat jest mały! Okazuję się,że z tym Panem,z którym jeździłem dziś,spotkałem się 3 lata temu,na zakończeniu sezonu na Pilsku 26 kwietnia! Przeglądam zdjęcia i nie jestem pewien,ale to chyba on: Chyba,bo było nas wtedy 6 osób i ciężko jednoznacznie powiedzieć,bo nie mam zdjęć gdzie byłoby widać twarze ... : Druga opcja tu: Ale po ubiorze ciężko... :redface: Może się zaloguję (mocno namawiałem),to zweryfikuję. :wink: Edytowane 15 Kwiecień 2012 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi