Torres Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 No dokładnie...Adrian :smile: a siłowo to chyba do kiełbasy z grilla się odnosi :biggrin::biggrin::biggrin: pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 He,he dokładnie tak :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 (edytowane) Wczoraj byłem znowu na Kasprowym, kilka fotek w załączeniu. Dalej rewelacja jak na tą porę roku. Dosypało 50 cm świeżego śniegu, jest ponad 2 metry na górze (tak podaje PKL). Śnieg typu "gips" - nie zapadasz sie , ale jak wbijesz kijek na trasie to wchodzi ze 20 cm. Chyba mieli problem ze zratrakowaniem tego - co widać na zdjęciach. O 8 rano na górze: -3 stopnie, jeździłem do 11.30 na Gąsienicowej, do tego czasu została trochę zryta, świeży śnieg zaczynał się robić powoli mokry, a tym razem zamiast Rictorów wziąłem SL-ki (SL9). Pojechałem na Goryczkową, a tam o wiele lepiej, więc jeszcze 2 h jazdy. Super ! Pogoda - raz słońce raz chmurki. W przyszłym tygodniu znowu jade, to 2 h z małym hakiem z Katowic , ale warto :happy: Edytowane 4 Kwiecień 2012 przez dembus 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Nasze małe Polskie Alpy :redface: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 gdzie w piątek 04.04? szanowni koledzy i koleżanki oczywiście też, gdzie w piątek 04.04? mając na uwadze prognozy tzn. przelotny deszcz i ok +9 na dole. tak kombinuję: pilsko, kasprowy, rohace (wiem, wiem ......mała różnica :biggrin:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Hm :,coś mi mówi że kasprowy będzie najlepszy,ale twój wybór :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Hm :,coś mi mówi że kasprowy będzie najlepszy,ale twój wybór :wink: no też bym chciał ale trochę boję sięryzyka pogodowego. zobaczymy co jutro w prognozach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 Na piątek nie zaciekawie na kasprowym :sorrow: ,wekkend na minusie i śnieg ale poniedziałek zapowiada się bogato :smile: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&id_miejscowosci=97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 ze względu na pogodę jutro narty odpadają.. wybieramy się 9.04-gdzie to jeszcze dokładnie nie wiem ale coś z tego zestawu niekoniecznie w tej kolejności:Vratna,Chopok,TŁ,Rohace, Pleso,Pilsko :eek:, może Bila Czechy...wszystko zależy od pogody.. pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 rohace o6.o4 dzieki wygląda na to, że najbezpieczniej będzie na rohace. decyzja będzie :biggrin: w drodze ktoś będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Wygląda na to że będzie nie będziesz sam na Rohace :wink: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/15445-8-kwietnia-S%B3owacja-gdzie?p=153934#post153934 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 A jednak nie ! RusinSki Stacja czynna 22-25.03, 31.03, 1.04, 7-9.04 od godz. 8:00 do 17:00 W dni powszednie stacja nieczynna Rusin już raczej odpada - z rana narty a później wożenie od rodziny do rodziny i tylko ciągłe żarcie... :eek: Choć chętnie bym tam zawitał. :redface: Szkoda, wiesz jak fajnie jest zwykle w Wielką sobotę w słoneczku na Rusinie Na Rusinie juz nie pojeździmy w tym sezonie Temp.: 6°C | Opady: brak Pokrywa śnieżna: 85 cm Warunki: - Stacja nieczynna Kolej krzesełkowa: nieczynna Orczyk 400m: nieczynny Orczyk 200m: nieczynny Wyciąg dla dzieci 80m: nieczynny Aktualizacja: 06.04.2012 08:42:43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzarkos Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Hehe zima ma jutro wrócić w góry a ja już letniaki założone ale myślę że nie bezie źle i podjadę pod Soszów bez problemu hehe Niedzielne szusowanie się zapowiada bo ma być pogoda nawet nawet z lekki mrozikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 7 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2012 No ja w zeszłą sobotę miałem jechać właśnie na Pilsko a byłem też już po przerzutce- szybko do garażu i samemu, dawaj na zimówki, bo w ubiegłym tygodniu zima w Korbielowie na całego. No niestety - wyjechać się nie udało, ale com się nagimnastykował, to moje:tongue::wink: Hehe zima ma jutro wrócić w góry a ja już letniaki założone ale myślę że nie bezie źle i podjadę pod Soszów bez problemu hehe Niedzielne szusowanie się zapowiada bo ma być pogoda nawet nawet z lekki mrozikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Słoneczne Pilsko.Święta lubię spędzać aktywnie,więc ruszyłem na miejscowy Kronplatz. :wink:Wieczorem,a nawet rano pogoda straszyła,ale zawierzyłem w ciemno w prognozy skionline,które przewidywały rano sporo słońca,a po południu deszcz.Pogoda sprawdziła się!Już na Szczawinach wita mnie słoneczko: Jadę do góry.Na Miziowej też słońce przebłyskuję,ale tuż powyżej ciągną się czarne chmury,jednak nie groźne.Pojawił się też ratrak:Warunki z rana fajne,równo,ale tylko w cieniu trochę zmrożone.Dobrze się trzymało tak do 10-ej,a w wyższych partiach tak do 12-ej.Później już tylko rozryta ciapa,ale słońce zrobiło swoje.Mimo to do końca śmigałem z przyjemnością.Niestety wielu miało problemy w tych warunkach,już po dziewiątej widzę taki obrazek:Śniegu tam mają jeszcze baaardzo dużo,poza samą Miziową,żadnych przetarć,wystającej trawy itp. Jeśli nie wydarzy się jakiś kataklizm,albo po prostu nie zamkną z powodu małej frekwencji,to jeszcze dobre 2 tygodnie jazdy będzie!Może majówka? :Tutaj piątka do Szczawin:Jako ciekawostkę dodam,że było paru Słowaków i jeszcze większa ciekawostka... najwięcej brzydkich słów na "k" czy "p" słyszałem właśnie u nich!Tak poza tym ludzi może 50 szt łącznie,bez tłoku,bez kolejek,brakuję jeszcze leżaczków do opalania!Podsumowując: jak ja kocham kwietniowe narty!!! :PS.Popołudniu się rozpadało... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Święta lubię spędzać aktywnie,więc ruszyłem na miejscowy Kronplatz. :wink: :biggrin::biggrin::biggrin: Uwielbiam takie poczucie humoru :happy: Maciek - wiesz o co chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conda Napisano 7 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2012 (edytowane) Może to nie będzie szczyt marzeń, ale w poniedziałek rano odwiedzę Nową Osadę Jeżeli ktoś będzie z forum proszę się ujawnić Łatwo mnie poznać po dużych niebieskich nartach, które będę próbował opanować (BBR 8.9). Ubranko i kask czarne. Pozdrawiam i do zobaczenia! Edytowane 7 Kwiecień 2012 przez conda literówka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2012 No masz i znów będe musiał napisac nigdy nie mów nigdy ms.urzędnik:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conda Napisano 7 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2012 No masz i znów będe musiał napisac nigdy nie mów nigdy ms.urzędnik:wink: Oj tam, oj tam... Mam nadzieję że stok wytrzyma do poniedziałku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 7 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2012 rohace 06.04 no i pojechałem :biggrin: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/15455-Czynne-ośrodki-na-Wielkanoc-(Polska-Czechy-Słowacja)-Lista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 7 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2012 no i pojechałem :biggrin: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/15455-Czynne-ośrodki-na-Wielkanoc-(Polska-Czechy-Słowacja)-Lista http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/15455-Czynne-ośrodki-na-Wielkanoc-(Polska-Czechy-Słowacja)-Lista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 8 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2012 [quote name= Mam nadzieję że stok wytrzyma do poniedziałku:)[/quote] Wytrzyma,wytrzyma a w razie czego trzymam kciuki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 8 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2012 [quote=conda; Mam nadzieję że stok wytrzyma do poniedziałku:) Wytrzyma,wytrzyma a tak na zapas trzymam kciuki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 8 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2012 Mam nadzieję że stok wytrzyma do poniedziałku:) Wytrzyma,wytrzyma a tak na zapas trzymam kciuki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 8 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2012 wybiera się ktoś jutro na VR podobno jeździmy za 5 euro ... pozdr.Torres P.S-oczywiście inne miejscówki też wchodzą w grę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi