marcinn Napisano 9 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2012 Cześć Drodzy koledzy pszukuje instruktora pracujacego na Soszowie, którego moglibyscie polecić i byłby dostepny w najbliższy weekend? Pozdro serdeczne Mitku polecam Rafała,sobote jest dostępny,nie wiem jak niedziela.tel do szefowej 605555777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 9 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2012 Witam Proszę o info na temat Mosornego jak warunki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 10 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2012 Po pracy...znowu Tumlin. W planach był Telegraf. Po drodze kilka telefonów do Kolegów...w tym do Hucu i tu Zonk...na Telegrafie dzisiaj Family Cup właśnie ma się zacząć :frown:: ...połowa stoku ma być nieczynna - szybka decyzja: jedziemy ponownie do Tumlina. Marek - skrobnij coś, które miejsce zająłeś w Zawodach, które miejsce miał syn? Jesteśmy. Jest zimno, ale nie tak zimno jak tydzień temu...tylko -16. Stok jest pustawy, warunki znośne, delikatne oblodzenia. Twardo, szybko. Zamiast siedzieć przy kominku...nie zwlekając udajemy się na górę... Jakość zdjęć znowu jest kiepska...ruch, mróz. Tydzień temu nie było nic widać, dzisiaj znośnie... ...Tumlin coś przygotował dla "skoczków" :biggrin: Nie jest to może imponująca skocznia...ale młodzi ludzie mają coś dla siebie: Karnet 3 godzinny kosztuje 40zł...czyli dzisiejsza jazda, jeden wjazd kosztował mnie 1zł :smile: Jutro z samego rana Szwajcaria Bałtowska - trzeba utrzymywać formę, bo za jakiś miesiąc Włochy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2012 Nowa osadaWylądowałem dzisiaj na OsadzieKolega kolegi poprosił żebym trochę pojeżdzić z przyszłymi narcirzami :smile:Wyjazd z samego rana,przed dziewiątą jesteśmy na stokuStok przygotowany dobrze,sorry b.dobrze.Do 11.30 dało się JEZDZIĆNajważniejsze że następne dwie osoby zostały zwerbowane i załapały bakcyla :biggrin: [ATTACH=CONFIG]5776[/ATTACH]Mitku jak widzisz nie masz co żałować :stupid: [ATTACH=CONFIG]5777[/ATTACH] 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_greco Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 Pośmigałem wczoraj na Żarze. Rano wystraszyłem się wolno jeżdżących krzesełek na Mosornym i pomimo "śląskich" ferii ruszyłem na Żar - zawsze to pod górkę cieplej.Słoneczko , twarda i szybka trasa, zero kamyczków i tego typu niespodzianek.Szkółki + tłumek pojawiły się dopiero koło 12 więc "kto rano wstaje" ten wraca najeżdżony.Parking w tygodniu 6 zł , karnet 60 ,warunki super. Jedynie w środkowej części trasy , tam gdzie jest przewężenie w lasku koło 13 zrobiło się dość twardo więc pewnie przed wieczorem będzie i lód.Dzięki twardemu podkładowi nie tworzyły się - przynajmniej do 14 - muldy.Widoki piękne - trasa praktycznie dla wszystkich - pojeżdżą i "gigantowcy" i 'slalomiści" - aha, przy tych temperaturach , nawet jak w wagoniku robi się ciaśniej jeszcze się z Nas nie leje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack1965 Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 Witam Proszę o info na temat Mosornego jak warunki ? http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/13380-Mosorny-Gro%C5%84-Zawoja-27-03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2012 Bałtów 11 lutego. Wczoraj kolejne nartowanie w świętokrzyskim. Szwajcaria Bałtowska. Na Stoku zawody narciarskie "III Olimpiada Zimowa Playa"...fajna, ciepła atmosfera rodzinna, frajda dla dzieci. Króciutki slalomik i wydzielona cześć Stoku na imprezę. Start: Meta: Baza Zawodów: Podium dla najlepszych... W tym roku za górną "stacją" orczyka wysypano kawał górki...myślę, że za rok wyciąg zostanie przedłużony: Safari i wybieg dla zwierzaków został przesunięty na prawo od górnej części wyciągu. Na fotce w oddali Wielbłąd :biggrin: Łagodna Trasa w godzinach popołudniowych w weekend bywa zatłoczona...rano - było ok. Wczoraj pierwsze kroki na niej stawiał Kolega namówiony do nart w tym Sezonie :smile: Po kilku godzinach fajnego nartowania, w sporym mrozie, ale w słoneczny dzień zrobiło się nieco ciasno na Górce. Niestety weekendy w świętokrzyskich Ośrodkach bywają tłoczne. Pozdrawiam - marboru 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luqasz Napisano 12 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2012 Pilsko Byłem wczoraj (11.02) w Korbielowie. Warunki do jazdy bardzo dobre. Jazda 8 do 12 bez większych kolejek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozon Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 był ktoś może ostatnio na czantorii ? jak warunki zastanawiam sie czy nie zainwestować w 3 dniowy ustroń skipass a na czantorie mam podobnie jak do szczyrku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Śmiało można jechać ,trasa czerwona ok ,fakturka na górze też,jedynie niebieska widokowa zlodowaciała :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Witam, zapytam o teren dosyć egzotyczny - mianowicie Bieszczady, ośrodek ORW Bystre. Będę tam w przyszłym tygodniu, od poniedziałku. Ktoś coś wie, jakie są warunki, itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_greco Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Pozjeżdżałem dziś z Żaru.Warunki dojazdu trudne , radzę wziąć łańcuchy. Sama trasa przygotowana na tyle dobrze na ile się dało.Do 12 ok później w miękkimi śniegu zaczęły się tworzyć muldy.Świeży opad .Zawody szkolne dodatkowo zmniejszyły prześwit w leśnej przecince i tam zrobiło się naprawdę mało przyjemnie.Tłoku za dużego nie było ale w wagoniku i tak już zrobiło się ciepło. Obsługa walczyła o utrzymaniu przejezdności torów kolejki ale bez drobnych przestojów się obyło. Niestety, po super fajnych twardych , zmrożonych trasach przyjdzie nam się trochę potaplać - oby w góry wróciło jeszcze po śniegu i trochę mrozu - na górze -3 na dole -2 to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Kolejny raz... Tumlin. Od rana dzisiaj temperatura dodatnia. Z rynien kapie woda, śnieg topnieje. Odwilż. Docieram na Stok ok 11. W świętokrzyskim również ciepło. Jest miękko i wolno, ale nie ma tragedii. Ostatnio nie powychodziły fotki (noc) z mini snowparku, dzisiaj się udały: Krótkie spojrzenie w stronę malowniczej świętokrzyskiej miejscowości... Ostatnia fotka... ...i do domu :smile: Szkoda, że kolejny raz nie udało się spotkać żadnego Kolegi z Forum... ...cóż - może kolejnym razem? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Idzie wiosna http://www.tvnmeteo.pl/informacje/prognoza,45/nadciaga-wiosna-niedlugo-nawet-12-kresek-powyzej-zera,35972,1,0.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Idzie wiosna http://www.tvnmeteo.pl/informacje/prognoza,45/nadciaga-wiosna-niedlugo-nawet-12-kresek-powyzej-zera,35972,1,0.html No ja już zauważyłem, mam taki koszyczek na czarne złoto, zmieści się do niego z 2 tony, jeszcze tydzień temu na 2 doby nie starczał, a dzisiaj po 2 dniach od ładowania stwierdziłem że mało co ubyło, tak wiec 2 takie nocki jak te ostatnie w porównaniu z tym co było w ostatnich tygodniach zostawiają mi w kieszeni równowartość tyg. skipassa:smile:. Tak że fakt że idzie wiosna martwi mnie nie bardzo:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 No ja już zauważyłem, mam taki koszyczek na czarne złoto, zmieści się do niego z 2 tony, jeszcze tydzień temu na 2 doby nie starczał, a dzisiaj po 2 dniach od ładowania stwierdziłem że mało co ubyło, tak wiec 2 takie nocki jak te ostatnie w porównaniu z tym co było w ostatnich tygodniach zostawiają mi w kieszeni równowartość tyg. skipassa:smile:. Tak że fakt że idzie wiosna martwi mnie nie bardzo:tongue: Chodzi o paliwo do ogrzania domu??? Ja też ładuje do koszyczka i również zauważyłem, że już tak nie ubywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Idzie wiosna http://www.tvnmeteo.pl/informacje/prognoza,45/nadciaga-wiosna-niedlugo-nawet-12-kresek-powyzej-zera,35972,1,0.html Do końca lutego przed wiosennie ,ale w pierwszych dniach marca powrót nocnych mrozów (do minus 10-15 stopni). Prawdziwie wiosennie i powodziowo na południu Polski po 10marca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Chodzi o paliwo do ogrzania domu??? Ja też ładuje do koszyczka i również zauważyłem, że już tak nie ubywa. Chodzi o paliwo, ale nie ogrzewam nim domu:biggrin:, tona na dobę to by musiała być niezłą chawira:eek:, a ja mam raczej dom normalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Chodzi o paliwo, ale nie ogrzewam nim domu:biggrin:, tona na dobę to by musiała być niezłą chawira:eek:, a ja mam raczej dom normalny. Opłaca się jeszcze ogrzewać olejem?? Ja mam piecyk na eko-groszek i wychodzi mi całkiem przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Opłaca się jeszcze ogrzewać olejem?? Ja mam piecyk na eko-groszek i wychodzi mi całkiem przyzwoicie. :eek:Olejem... Rozrzutny jesteś, mnie nie stać na egogroszek, ale pewnie nie masz wyjścia bo poszedłeś w zły piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 :eek:Olejem... Rozrzutny jesteś, mnie nie stać na egogroszek, ale pewnie nie masz wyjścia bo poszedłeś w zły piec. Ja wiem czy rozrzutny. Piec może nie był tani, ale ma swoje plusy. Praktycznie bezobsługowy, czysto w kotłowni, brak dymu z komina, nie trzeba dokładać. W zeszłym sezonie wypaliłem 2 tony, a w tym pewnie około 1,5 t. dom 120 metrów. Towar niestety drogi:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 No to ja nie miałem wielkiego wyboru stawiając dom, bo o węglu, ekogorszku i tego typu sprawach można było zapomnieć (odgórnie), tak że w grę wchodził tylko gaz z sieci albo olej. Może i dobrze, bo i tak nie maiłbym gdzie trzymać ani węgla, ani ekogroszku, itp. I jest gaz, piecyk kondensacyjny i zużycie gazu jak jest ok -2 do 5 to 7,4m3 na dobę. W te mrozy co były -15 do -25 o dziwo niewiele większe, bo 11,4m3 na dobę (dom 117m2+garaż i kotłownia). Tak, że nie jest źle. A wiosna mogłaby się jeszcze ze 3 tygodni wstrzymać z przyjściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Może i dobrze, bo i tak nie maiłbym gdzie trzymać ani węgla, ani ekogroszku, . Ja też nie mam gdzie trzymać. Towar jest teraz workowany po 25kg. Jadąc z pracy raz w tygodniu jadę na skład wrzucam 3 worki do bagarka i tak prawie przez pół roku. Niestety w mojej okolicy nie ma gazu, a nawet jakby teraz był to i tak bym się nie podłączył, gdyż jest on mi zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Czy to na pewno temat - "Polska - warunki narciarskie 2011-2012'? :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Czy to na pewno temat - "Polska - warunki narciarskie 2011-2012'? :smile: Malutki OT:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi