Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Narty we Francji w listopadzie (20 - 30.11). Jakie stacje?

kilej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów,

Jestem tu nowy, ale forum skionline wydaję mi się najbardziej rozpoznawalna w tejże tematyce, stąd postanowiłem napisać krótko i zwięźle na temat który mnie nurtuje.

Mianowicie, zamierzam się wybrać do Flaine w Alpach franc, ale z mojego mailowania z tamtejszą IT otrzymalem info, że lokalne stacje ruszają 10.12.2011. Napisałem również do pobliskiego Chamonix (50km serpentynami od Flaine), ale cisza.

Czy ktoś zna z autopsji temat wyjazdów w tamte rejony w terminach poprzedzających 10.12.2011 (wydający się swoistym deadline'm dla tamtejszych resortów).

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Witam Forumowiczów,

Jestem tu nowy, ale forum skionline wydaję mi się najbardziej rozpoznawalna w tejże tematyce, stąd postanowiłem napisać krótko i zwięźle na temat który mnie nurtuje.

Mianowicie, zamierzam się wybrać do Flaine w Alpach franc, ale z mojego mailowania z tamtejszą IT otrzymalem info, że lokalne stacje ruszają 10.12.2011. Napisałem również do pobliskiego Chamonix (50km serpentynami od Flaine), ale cisza.

Czy ktoś zna z autopsji temat wyjazdów w tamte rejony w terminach poprzedzających 10.12.2011 (wydający się swoistym deadline'm dla tamtejszych resortów).

Pozdrawiam i z góry dziękuję

W grudniu we Francji najlepsze warunki są przeważnie w Val Thorens, Tignes oraz Les 2 Alpes. Tam właśnie bym celował, aby mieć spokojną głowę. Ja osobiście bym nie zaryzykował grudniowego wyjazdu właśnie tam, ale jeśli zima w grudniu nie będzie odbiegała od kilku ostatnich to na pewno pojeździsz. Samej stacji nie znam.

Co do terminu 20-30 listopad to jest wielka lipa ze śniegiem i na razie na lepsze nie idzie. Działa Grand Motte w Tignes i lodowiec w Les 2 Alpes. Ja bym ten termin odpuścił.

Edytowane przez fanatyk
  • Like 1

Kiepsko ze śniegiem się zapowiada do połowy grudnia. Przełożyłem wyjazd do Doliny Aosty w wysokie Alpy (Włochy ,ale przy granicy francuskiej O.N. Courmayeur i La thuile i szwajcarskiej O.N. Cervinia ) organizowanego przez B.T. z terminu 09.12.11-18.12.11 na 20.01-29.01.12. Muszę dopłacić 200zł,ale spróbuje stówkę utargować.Wyjazdy w listopadzie chyba trzeba sobie w tym roku podarować.

Kiepsko ze śniegiem się zapowiada do połowy grudnia. Przełożyłem wyjazd do Doliny Aosty w wysokie Alpy (Włochy ,ale przy granicy francuskiej O.N. Courmayeur i La thuile i szwajcarskiej O.N. Cervinia ) organizowanego przez B.T. z terminu 09.12.11-18.12.11 na 20.01-29.01.12. Muszę dopłacić 200zł,ale spróbuje stówkę utargować.Wyjazdy w listopadzie chyba trzeba sobie w tym roku podarować.

Ja bym nie ryzykował prognozy na dłużej jak 7 dni, tym bardziej, że ---> http://www.skiinfo.pl/porownaj-prognoze-pogody/val-thorens-EFRVALTHOREN-11773-pl.jhtml

....a naśnieżanie tej nocy ruszyło pełną parą:D --->http://www.livecam360.com/webcam/val-thorens/chalet-de-thorens/visioneuse.php

Edytowane przez fanatyk
  • Like 1