kilej Napisano 11 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2011 Witam Forumowiczów, Jestem tu nowy, ale forum skionline wydaję mi się najbardziej rozpoznawalna w tejże tematyce, stąd postanowiłem napisać krótko i zwięźle na temat który mnie nurtuje. Mianowicie, zamierzam się wybrać do Flaine w Alpach franc, ale z mojego mailowania z tamtejszą IT otrzymalem info, że lokalne stacje ruszają 10.12.2011. Napisałem również do pobliskiego Chamonix (50km serpentynami od Flaine), ale cisza. Czy ktoś zna z autopsji temat wyjazdów w tamte rejony w terminach poprzedzających 10.12.2011 (wydający się swoistym deadline'm dla tamtejszych resortów). Pozdrawiam i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 11 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2011 (edytowane) Witam Forumowiczów, Jestem tu nowy, ale forum skionline wydaję mi się najbardziej rozpoznawalna w tejże tematyce, stąd postanowiłem napisać krótko i zwięźle na temat który mnie nurtuje. Mianowicie, zamierzam się wybrać do Flaine w Alpach franc, ale z mojego mailowania z tamtejszą IT otrzymalem info, że lokalne stacje ruszają 10.12.2011. Napisałem również do pobliskiego Chamonix (50km serpentynami od Flaine), ale cisza. Czy ktoś zna z autopsji temat wyjazdów w tamte rejony w terminach poprzedzających 10.12.2011 (wydający się swoistym deadline'm dla tamtejszych resortów). Pozdrawiam i z góry dziękuję W grudniu we Francji najlepsze warunki są przeważnie w Val Thorens, Tignes oraz Les 2 Alpes. Tam właśnie bym celował, aby mieć spokojną głowę. Ja osobiście bym nie zaryzykował grudniowego wyjazdu właśnie tam, ale jeśli zima w grudniu nie będzie odbiegała od kilku ostatnich to na pewno pojeździsz. Samej stacji nie znam. Co do terminu 20-30 listopad to jest wielka lipa ze śniegiem i na razie na lepsze nie idzie. Działa Grand Motte w Tignes i lodowiec w Les 2 Alpes. Ja bym ten termin odpuścił. Edytowane 11 Listopad 2011 przez fanatyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 11 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2011 Kiepsko ze śniegiem się zapowiada do połowy grudnia. Przełożyłem wyjazd do Doliny Aosty w wysokie Alpy (Włochy ,ale przy granicy francuskiej O.N. Courmayeur i La thuile i szwajcarskiej O.N. Cervinia ) organizowanego przez B.T. z terminu 09.12.11-18.12.11 na 20.01-29.01.12. Muszę dopłacić 200zł,ale spróbuje stówkę utargować.Wyjazdy w listopadzie chyba trzeba sobie w tym roku podarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 12 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2011 (edytowane) Kiepsko ze śniegiem się zapowiada do połowy grudnia. Przełożyłem wyjazd do Doliny Aosty w wysokie Alpy (Włochy ,ale przy granicy francuskiej O.N. Courmayeur i La thuile i szwajcarskiej O.N. Cervinia ) organizowanego przez B.T. z terminu 09.12.11-18.12.11 na 20.01-29.01.12. Muszę dopłacić 200zł,ale spróbuje stówkę utargować.Wyjazdy w listopadzie chyba trzeba sobie w tym roku podarować. Ja bym nie ryzykował prognozy na dłużej jak 7 dni, tym bardziej, że ---> http://www.skiinfo.pl/porownaj-prognoze-pogody/val-thorens-EFRVALTHOREN-11773-pl.jhtml ....a naśnieżanie tej nocy ruszyło pełną parą --->http://www.livecam360.com/webcam/val-thorens/chalet-de-thorens/visioneuse.php Edytowane 12 Listopad 2011 przez fanatyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2011 Dokładnie,Kilej daruj sobie listopad,grudzień w tingnes lub val thorens jak najbardziej jak napisał fanatyk(skond nikond znawca francji :happy:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi