Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

ATOMIC D2 RACE GS. Tak czy nie? Jeżeli nie to co?

kapelan84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Jak w temacie proszę Was o pomoc w zakupie nart. Nart poszukuję nowych. Niekoniecznie z tego sezonu. Atomic-ki jednak wolałbym kupić na ten sezon, bo w poprzednim się ponoć rozwarstwiały. Napaliłem się na te narty, bo sl-e otrzymały znakomite recenzje w WorldSkitest. Podpytałem jeszcze co o tym sądzi mój były trener. Cytuję "fajna narta". Dlatego prośba o jakąś bardziej skomplikowaną ocenę.

1. Mężczyzna

2. 27 lat

3. 86 kg

4. 169 cm

5. Jeżdżę od 19 sezonów, w każdą niedzielę, jeżeli są warunki. Przynajmniej 10 dni na ludowcu. Jakieś ferie zimowe, długie łikendy, itd.

6. 8. Maże z plusikiem na dowartościowanie się. Ciężko się ocenić. Do ósmej klasy jeździłem regularnie na tyczkach

7. Lange Comp 120

8. Volkl Superspeed (bardzo sobie cenię tę nartę) oraz Rossignol 9s

9. Zamierzam oddać Rossignol-e bo ja prawie w ogóle na nich nie jeżdżę. Uwielbiam jazdę po całej szerokości stoku. Jeżdżę rekreacyjnie z rodzinką. Czasami wbiję się na jakiś slalom jak akurat ktoś rozłoży gigant na stoku

10. Wiadoma sprawa

11. Budżet nieograniczony. Przepraszam za brak skromności. Żebyście mogli konkretnie podpowiedzieć sam muszę być konkretny.

Z góry dziękuję z pomoc.

Dosyć dużo niejasności w twoim opisie.

Piszesz o ocenie narty SL a chcesz kupić GS. Piszesz że uwielbiasz jeździć na całej szerokości stoku a za chwilę że lubisz się wbić na tyczki na slalom?

czegoś tu nierozumiem.

Sprecyzuj do czego ta narta ma być i jak wkońcu lubisz jeździć szerokim czy wąskim skrętem.

W ski teście nie badają gs-ów więc sugerowałem się testem sl-ów. Ponoć jest to jakiś wyznacznik. U żyłem słowa "slalom" jako przenośni. W dalszej części zdania jest mowa o ustawieniu "GIGANTA" na stoku. Kowalski!!! Czytamy tekst ze zrozumieniem!!!!. Oczywiście żart. Podejdź do tego z dystansem. I tak ci dziękuje bo jesteś jedyny który się w ogóle tym tematem zainteresował.

Piszesz

Jeżdżę rekreacyjnie z rodzinką. Czasami wbiję się na jakiś slalom jak akurat ktoś rozłoży gigant na stoku

11. Budżet nieograniczony. Przepraszam za brak skromności.

i szukasz nart z górnej półki.

Myślę, że jak na rekreacyjne jeżdżenie to wybór jest dość duży, można tu sprawdzić:

http://www.skionline.pl/sprzet/

kieruj się po prostu sercem, a nie rozumem;):)

możesz też zerknąć na nogi gości z PS, to też jakiś wyznacznik:D

Ja się nie znam, z moim mizernym doświadczeniem pewnie nie powinienem się odzywać, ale to tylko moje przemyślenia, :cool:

Pozdrawiam

Polecam, polecam i jeszcze raz polecam:) Ja co prawda mogę przekazać Ci jedynie odczucia właściciela SL (do tego odczucia totalnego amatora). Ja jestem w tej narcie po prostu zakochany, totalnie mi spasowała! Moim (subiektywnym) zdaniem świetnie trzyma zarówno w krótkim jak i w długim (jak na SL oczywiście) skręcie. Trochę siły oczywiście trzeba w nią włożyć, ale warto patrząc co daje w zamian. Masz rację co do zakupu tych nart z sezonów wcześniejszych (szczególnie z 09/10) - rozwarstwiają się - wiem to z autopsji. Po reklamacji dostałem nówki z sezonu 11/12 - zobaczymy czy problem zlikwidowali. Narta nie jest tania, więc sugeruję testy. Myślę że po pierwszych zjazdach już ich nie oddasz:)

• Like 1