sarna Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 1. Płeć - Kobieta 2. Wiek - 34 lata 3. Waga - 62 kg 4. Wzrost - 174 cm 5. Na nartach jeżdżę od ubiegłego sezonu, było to 9 dni, zamierzam jeździć ok. 15-20 dni w sezonie 6. Moje umiejętności określam na 2-3. (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Dalbello Raya 6 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - nie mam nart 9. Preferuję styl jazdy rekreacyjną, po przygotowanych stokach, jestem początkująca 10. Upatrzyłem sobie narty - Head first one h9 -tu obawiam się czy warto kupwać te narty, czy może lepiej już coś bardziej rozwojowego, np. te: Rossignol Attraxion I Style lub Narty Salomon Zen Touch z ubiegłorocznej kolekcji. Czy powinnam wybrać narty dł. ok 155 cm, czy np. 162 cm też będą dla mnie dobre? 11. Mój budżet na narty to około -1200 zł Mam możliwość zakupu (nowych) ww nart Head za 500 zł lub Salomonów i Rossignol po 1000 zł Będę wdzięczna za pomoc, które narty i jakiej długości powinnam wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 10. Upatrzyłem sobie narty - Head first one h9 -tu obawiam się czy warto kupwać te narty, czy może lepiej już coś bardziej rozwojowego, np. te: Rossignol Attraxion I Style lub Narty Salomon Zen Touch z ubiegłorocznej kolekcji. Czy powinnam wybrać narty dł. ok 155 cm, czy np. 162 cm też będą dla mnie dobre? Witam Pytanie zaraz przepadnie w odmętach forum:) Z wymienionych przez Ciebie nart poponuję Attraxion. Powody? - mam sentyment do francuskich producentów:p - linia Attraxion jest produkowana od wielu lat i nie spotkałem się nigdy z negatywnymi ocenami tych nart - jeździłem kiedyś trochę na Zenithach 1(unisexowy odpowiednik Attraxion) - lekka, elastyczna narta - w sam raz na pierwsze sezony na deskach. Na jak długo Tobie taka narta wystarczy zależy od postępów i podejścia do narciarstwa - myślę, że na dwa, trzy sezony spokojnie. W przypadku tej narty proponuję długość 162cm. Oczywiście w ofercie innych producentów też znajdziesz odpowiednie narty, jednak z długością nie powinnaś schodzić poniżej 160cm. Pozdrawiam Mirek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sarna Napisano 30 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2011 Dziękuję. Te Rossignole określane są jako narty dla średniozaawansowanych, a Heady dla początkujących. I choć za Headami przemawia cena (mogę nowe kupić za 500 zł) to tak sobie myślę, że Rossignole są bardziej rozwojowe. Czy mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 30 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2011 Czy mam rację? Tak mi się wydaje:) Jak kupisz i pojeździsz podziel się na forum wrażeniami. Pozdrawiam i powodzenia Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sarna Napisano 1 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 jasne:-) dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi