Jero36 Napisano 22 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2011 Górale z Beskidów nie pozostawiają złudzeń co do pogody na zimę. Pod koniec grudnia na intensywne opady śniegu raczej nie ma co liczyć. Styczeń będzie suchy i stosunkowo ciepły, silniejszy mróz ściśnie dopiero w lutym, a w marcu nie zabraknie deszczu. http://polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/news/prognozy-pogody-na-zime,1736954,219 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 22 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2011 (edytowane) Górale z Beskidów nie pozostawiają złudzeń co do pogody na zimę. Pod koniec grudnia na intensywne opady śniegu raczej nie ma co liczyć. Styczeń będzie suchy i stosunkowo ciepły, silniejszy mróz ściśnie dopiero w lutym, a w marcu nie zabraknie deszczu. http://polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/news/prognozy-pogody-na-zime,1736954,219 W lutym już bym się jakiś ekstremalnych temperatur nie spodziewał, chyba, że na początku. Nic nie wskazuje na razie na to, że zima pojawi się prze końcem roku. Edytowane 22 Grudzień 2011 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 22 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2011 Nic tylko się załamać :frown:: Dobrze, że choć trochę udało się nam pojeździć w Austrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 26 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2011 A ja jadę do Szczyrku na ferie od 28 do 14 lutego i wiem, że jak zwykle śnieg dopisze i jak zwykle się najeździmy. Wbrew wszystkiemu.. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIND Napisano 26 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2011 A ja jadę do Szczyrku na ferie od 28 do 14 lutego i wiem, że jak zwykle śnieg dopisze i jak zwykle się najeździmy. Wbrew wszystkiemu.. ;-) W szczyrku?? w ferie?? się najeździcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 26 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2011 Racje ma MOSTOSTAL w zeszłym roku było znakomicie a ludziska o tym nie mieli pojęcia. Oby tylko był śnieg którego aktualnie brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 26 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2011 W szczyrku?? w ferie?? się najeździcie?? Możliwe.Czytałem kiedys wywiad z kierowcą PKS ze Szczyrku i mówił ,że w ostatnie ferie to się najeździł (większość autobusów nie wyjechała na trasę):biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 26 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2011 Na pocieszenie powiem Wam,że na redzie Bilbao też zimy nie widać:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Dziś u mnie w ogródku pojawiły się stokrotki ,a wczoraj na wierzbie dało się zauważyć niewielkie wprawdzie ale bazie ,co to się dzieje ,katastrofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 (edytowane) Dziś u mnie w ogródku pojawiły się stokrotki ,a wczoraj na wierzbie dało się zauważyć niewielkie wprawdzie ale bazie ,co to się dzieje ,katastrofa. U mnie kwitną róże Wczoraj o 23:30 termometr w samochodzie wskazywał +10 stopni!! Ciepło nawet u ruskich: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/anomalia-w-rosji-pobito-rekord-z-1898-roku,1,4982449,wiadomosc.html Edytowane 27 Grudzień 2011 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 1 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2012 Żal mi właścicieli wyciągów i stacji narciarskich oraz wszystkich tych którzy z tego żyją i tym żyją, ale polewam z tego, że Biedronka zainwestowała w tym roku w łopaty i zgarniałki do śniegu... Hałdy tego mają.. Na wiosnę za półdarmo będą sprzedawać.. U mnie w Sylwestra było 10*C w dzień i ponad 4 w nocy... Mimo gwieździstego nieba... Dopiero nad ranem nieco spadło do 0 i szronik się nawet na autach pokazał. Skoszona w końcu września w ogrodzie trawa dostała jakiegoś szwungu i ma już prawie 10cm wysokości... Nakręcę film o koszeniu w styczniu! Pierwszy raz w życiu wyciągnę kosiarkę zimą! Zapach koszonej trawy w .. styczniu.. bezcenne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2012 ...ale polewam z tego, że Biedronka zainwestowała w tym roku w łopaty i zgarniałki do śniegu... Hałdy tego mają.. Na wiosnę za półdarmo będą sprzedawać.. A pracujesz w biedronce jako kupiec? Pewnie nie... Skąd wiesz że Biedronka zainwestowała? Na takie akcje są brane towary od producentów/dostawców na ich odpowiedzialność i jak to nie zejdzie to może być tak że będą sobie to musieli zabrać na magazyn... czyli poniosą jeszcze dodatkowe koszty(transportu, magazynowania), czyli po prostu nie zarobią, a może z tego powodu Tobie nie dadzą zarobić i nie będziesz miał nawet na wyjazd do Szczyrku, choć by tam było 2 m śniegu.... Pamiętaj że gospodarka to system naczyń połączonych i jak coś gdzieś po drodze się zatka to skutki mają szerszy zasięg, tak to działa... Więc śmiać się nie wolno... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 2 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2012 Dzięki bogu nie jestem trybikiem tego systemu. Na własne życzenie, żeby było jasne. Poza tym nie śmieję się złośliwie tylko z przekąsem. Jak pech to pech... Na "narty" i tak pojadę i nawet jeśli nie będzie śniegu to sobie choć pooddycham górskim powietrzem. Też miłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2012 Dzięki bogu nie jestem trybikiem tego systemu. Na własne życzenie... Jesteś, tylko o tym nie wiesz, a to jest już smutne:rolleyes::, jak można egzystować w takiej nieświadomości:cool:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 2 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2012 Nie wygląda to u nas za dobrze. Do początku ferii zima raczej nie przyjdzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiooch Napisano 2 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2012 To może trochę optymizmu by się przydało... według modelu gfs od czwartku w góry ma wkroczyć zima! i w ciągu 4 dni może spaść ponad pół metra śniegu!, na dowód: Póki co to jeszcze nic pewnego, ale szanse są spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Jesteś, tylko o tym nie wiesz, a to jest już smutne:rolleyes::, jak można egzystować w takiej nieświadomości:cool:: Nie no oczywiście mam świadomość tego, że jestem dojony tu i ówdzie. Na wszystko lekarstwa jeszcze nie znalazłem. Choćby takie paliwo.. musiałbym je kupować po 70gr za litr.. Ale auta nie porzucę bo nie jestem koniem żeby wszędzie na nogach chodzić. W tym przypadku za wygodę płacę uczestnictwem w "maszynie". Zapewne też w wielu innych miejscach, ale tam gdzie tylko mogę wrzucam piasek w te "trybiki". Anarchista..? Może... W każdym razie staram się nie dorzucać jak tylko i gdzie tylko mogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 17 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2014 Jeszcze kilka słów Czy zimą będzie, czy nie będzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 17 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2014 Powiało optymizmem :stupid: Ps Czyli jedyny słuszny kierunek zostaje ::applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 17 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2014 Jeszcze kilka słów Czy zimą będzie, czy nie będzie Mimo, że większość prognoz wskazuje na brak zimy w zimie, to te zdjęcia z 2012 i 2010 dają nadzieję i od razu samopoczucie wzrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc Zoff Napisano 18 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2014 Ja też trzymam się jeszcze optymistycznego wariantu. Może trzeba do Św. Mikołaja napisać w tej sprawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 18 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2014 Jaka zima? Od 25 lat skutecznie "ocieplamy" stosunki z Zachodem a zimę Ruskie zabrały, i tyle!:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 18 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2014 Jaka zima? Od 25 lat skutecznie "ocieplamy" stosunki z Zachodem a zimę Ruskie zabrały, i tyle!:smile: Czyli wychodzi na to, że za komuny było lepiej:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 18 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2014 Czyli wychodzi na to, że za komuny było lepiej:wink: No, fakt, że zimy były lepsze! :biggrin: Znaczy się było więcej śniegu i mrozu i dłużej trwały. Tylko to chciałem powiedzieć. : A! I szkoły nie było! :biggrin: Nie było też prądu i ogrzewania (słynny dwudziesty stopień zasilania! :eek:) A po ulicach jeździły czołgi i pojazdy opancerzone! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 18 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2014 (edytowane) Fakt, 13 grudnia 1981r była zima jak się patrzy. We Wrocławiu było ze 40-50 cm śniegu! Ale, pamiętam 1976/77- zima stulecia. Jak przyjechałem na ferie (Boże Narodzenie i Nowy Rok) to sie jakoś udało. Potem jak zasypało sniegiem, jak przyszły mrozy, to odwołali zajęcia na uczelni (w szkołach też), odwołali pociagi, PKS-y, stanęły niektóre zakłady. Ferie były dłuzsze o 2 tygodnie, zanim jako tako uprzątnieto drogi i koleje! Pomyliłem się, to było w 1978/79 https://www.google.pl/search?q=zima+stulecia&client=firefox-a&hs=9pF&rls=org.mozilla:pl:official&channel=np&tbm=isch&imgil=Ig19pgGnqWP2bM%253A%253B3u_4P63As3U5ZM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Ffakty.interia.pl%25252Fgalerie%25252Fkraj%25252Fto-byla-zima-stulecia-zdjecie%25252CiId%25252C990554%25252CiAId%25252C70583&source=iu&pf=m&fir=Ig19pgGnqWP2bM%253A%252C3u_4P63As3U5ZM%252C_&usg=__kGwHayvR8XbEsvWPPMwcOYTEoec%3D&biw=1440&bih=747&ved=0CDIQyjc&ei=zrCSVPi0L-7Y7AaY-YDoDg#facrc=_&imgdii=_&imgrc=Ig19pgGnqWP2bM%253A%3B3u_4P63As3U5ZM%3Bhttp%253A%252F%252Fi.iplsc.com%252F-%252F0002400HS2T2TYCR-C0-F3.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ffakty.interia.pl%252Fgalerie%252Fkraj%252Fto-byla-zima-stulecia-zdjecie%252CiId%252C990554%252CiAId%252C70583%3B600%3B385 Edytowane 18 Grudzień 2014 przez Bumer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi