marczello Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Wychodzi na to , że przed samymi świetami ok.22-23 grudnia mocno się ociepli nie tylko u nas w kraju. Temp. może skoczyć do ok.10st na plusie i mocno popada. Tak to wygląda na tą chwilę , ale wieczorem może juz inaczej wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Póki co przynajmniej w Alpach nie przestaje sypać. Już występują pierwsze problemy z dojazdem do stacji. Tej nocy tylko spadło 40-50 cm świeżego białego:D Sprawca - niż Joachim:)....chwała mu za to;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 http://www.niederschlagsradar.de/forecastloop.aspx?type=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Wychodzi na to , że przed samymi świetami ok.22-23 grudnia mocno się ociepli nie tylko u nas w kraju. Temp. może skoczyć do ok.10st na plusie i mocno popada. Tak to wygląda na tą chwilę , ale wieczorem może juz inaczej wyglądać. Źle wygląda. Bo kilka mroźnych nocy chyba nie wystarczy do przygotowania stoków. W tej chwili interesują mnie O.N. w Beskidzie śląskim o Alpy zacznę się martwić za jakieś dwa tygodnie http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=x5348&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naczos Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Mnie tam na ten moment inreresuje to Tignes Le Lac 2100mGrande Motte 3300m Amount of total snow150 cm210 cm Amount of fresh snow57 cm musi tam byc teraz niezly sajgon. moze ktos akurat jest i ma jakies fajne zdjecia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Jeszacze jedna ciekawostka : http://radar.bourky.cz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 (edytowane) Mnie tam na ten moment inreresuje to Tignes Le Lac 2100mGrande Motte 3300m Amount of total snow150 cm210 cm Amount of fresh snow57 cm musi tam byc teraz niezly sajgon. moze ktos akurat jest i ma jakies fajne zdjecia?? Mam zdjęcie z dzisiejszego ranka z 3 Dolin w sumie to bardzo blisko. Najciekawsze jest to, że to dopiero początek. Niż Joachim dopiero dotarł. Wprowadzili już 5 stopień lawinowy: Edytowane 16 Grudzień 2011 przez fanatyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIND Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Na STUBAI Sturmsperre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Żarty się skończyły skoro zaczynają zamykać drogi prowadzące do stacji: Notes de : 12h23 Fermeture de route pour declenchement d'avalanches, en cours. reouverture vers 13h30. Na razie okresowo w celu wywołania lawin Źródło: Trafic de la vallée des belleville Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 http://www.kamera4.soszow.ustronet.pl/?iframe=true&width=790&height=648 Śnieg w Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 (edytowane) W tej Wiśle tak zacina, że trudno rozróżnić czy to deszcz czy śnieg :shocked:No ale gleba jest biała :biggrin:W Bielsku natomiast szaleje niesamowita wichura i leje deszcz.Dzisiaj będąc na moment w biurze widziałem jak wali się drzewo (takich powalonych w mieście jest pełno) i oto jego fotka Edytowane 16 Grudzień 2011 przez andy-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 (edytowane) Teraz zdecydowanie śnieg, jeszcze pół godziny temu górna część stacji wyciągu była czarna teraz stopniowo bieleje Dodatkowo deszcz nawet przy silnym wietrze nie leci do góry rzucany podmuchami wiatru Chociaz trzeba pamietac, ze górna stacja krzesła w na soszowie jest wyżej niż centrum Wisły. Edytowane 16 Grudzień 2011 przez Slash0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 (edytowane) On-Line z Francji od człowieka, który jest na miejscu:eek: "W 3 dolinach siwy dym. zagrożenie lawinowe 5/5!! Sypie okrutnie a dzisiaj zapowiadają najwieksze opady w 3 dolinach od 10 lat. Jutro wyciagi wylaczone i jest nakaz jak najszybszego opuszczenia VT. Cieżko widze ten powrot... ale nam sie trafilo!" To już nie niż, tylko orkan! Edytowane 16 Grudzień 2011 przez fanatyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 (edytowane) On-Line z Francji od człowieka, który jest na miejscu:eek: "W 3 dolinach siwy dym. zagrożenie lawinowe 5/5!! Sypie okrutnie a dzisiaj zapowiadają najwieksze opady w 3 dolinach od 10 lat. Jutro wyciagi wylaczone i jest nakaz jak najszybszego opuszczenia VT. Cieżko widze ten powrot... ale nam sie trafilo!" To już nie niż, tylko orkan! Tak, takie głębokie niże są nazywane w Europie orkanami. ,,Joahim" już dotarł do Polski. W Katowicach porywy wiatru do 42 km/h a Tatrach ponad 100km/h. Wywraca drzewa i zrywa dachy . Opadów u nas nie będzie za wiele.Mapka z ,,Achimem" w roli głównej http://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/expertcharts?LANG=en&CONT=euro&MODELL=gfs&VAR=prec mam wolne. Jeszcze 10 dni temu planowałem na dzisiaj pierwszy wyjazd na narty Hihihi. Edytowane 16 Grudzień 2011 przez janek57 błędy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 "O rany nie ma śniegu, co teraz?!" tydzień później: "O rany ile śniegu, co teraz?!" Na soszowie naprawdę ostro sypie. http://radar.bourky.cz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 W tej Wiśle tak zacina, że trudno rozróżnić czy to deszcz czy śnieg :shocked: No ale gleba jest biała :biggrin: W Bielsku natomiast szaleje niesamowita wichura i leje deszcz. Dzisiaj będąc na moment w biurze widziałem jak wali się drzewo (takich powalonych w mieście jest pełno) i oto jego fotka [ATTACH=CONFIG]4983[/ATTACH] Wieje jak jasna cholera! :eek: Miałem jutro na rybki jechać... miałem. Blado widzę nartki w niedzielę - nadal ma wiać. :redface: On-Line z Francji od człowieka, który jest na miejscu:eek: "W 3 dolinach siwy dym. zagrożenie lawinowe 5/5!! Sypie okrutnie a dzisiaj zapowiadają najwieksze opady w 3 dolinach od 10 lat. Jutro wyciagi wylaczone i jest nakaz jak najszybszego opuszczenia VT. Cieżko widze ten powrot... ale nam sie trafilo!" To już nie niż, tylko orkan! Może ten Orkan dotrze w Beskidy (byle ze śniegiem,nie deszczem!) :cheerful: i wreszcie skończy się ta susza,tak straszna,nie notowana od ponad 50 lat! Masz narty Free? :wink: Przede wszystkim bezstresowego i bezpiecznego powrotu życzę!No i czekam na obowiązkową relację! :wink: Oby Cię tam nie zasypało!!! :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 On-Line z Francji od człowieka, który jest na miejscu:eek: "W 3 dolinach siwy dym. zagrożenie lawinowe 5/5!! Sypie okrutnie a dzisiaj zapowiadają najwieksze opady w 3 dolinach od 10 lat. Jutro wyciagi wylaczone i jest nakaz jak najszybszego opuszczenia VT. Cieżko widze ten powrot... ale nam sie trafilo!" To już nie niż, tylko orkan! A w Austrii coś pada?Cisza o opadach własnie tam i we włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Wieje jak jasna cholera! :eek: Miałem jutro na rybki jechać... miałem. Blado widzę nartki w niedzielę - nadal ma wiać. :redface: Może ten Orkan dotrze w Beskidy (byle ze śniegiem,nie deszczem!) :cheerful: i wreszcie skończy się ta susza,tak straszna,nie notowana od ponad 50 lat! Masz narty Free? :wink: Przede wszystkim bezstresowego i bezpiecznego powrotu życzę!No i czekam na obowiązkową relację! :wink: Oby Cię tam nie zasypało!!! :eek: :D:D "On-Line z Francji od człowieka, który jest na miejscu" Ja jadę dopiero w styczniu, ale relację masz jak w banku.:happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 :D:D "On-Line z Francji od człowieka, który jest na miejscu" Ja jadę dopiero w styczniu, ale relację masz jak w banku.:happy: A ja myślałem... :wink: :biggrin: Coś czuję,że trafisz w bajeczne warunki,skoro teraz takie opady... 3 - 5 metrów śniegu i piękne słoneeeeczko! :angel: : Ja może ruszę gdzieś dalej ok 10 kwietnia (zależy do urlopu Żony),bo mało kto rozumie,po co komu urlop w zimie... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 (edytowane) A w Austrii coś pada?Cisza o opadach własnie tam i we włoszech. Austria jedynie ta na krańcach zachodnich (St.Anton, Ischl, Montafon). Włochy niestety za wiele nie dostaną, oczywiście za wyjątkiem tych północno-zachodnich (Cervinia, Thule , Pila, Milky-Way) tam dowaliło i jeszcze dowali. Edytowane 17 Grudzień 2011 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naczos Napisano 17 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2011 Zasypane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 17 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2011 Zasypane no normalnie żal dupę ściska:sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 17 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2011 no normalnie żal dupę ściska:sorrow: http://www.kamera4.soszow.ustronet.pl/ zaraz też tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Dzisiaj postanowiłem odwiedzić miejscowy bazarek i ku mojemu zdziwieniu zauważyłem człowieka sprzedające świeże gąski (grzyby):eek:. Po zrobieniu kilku kroków zatrzymałem się i myślę sobie..skąd ten typek ma świeże grzyby w drugiej połowie grudnia. Postanowiłem zawrócić i zapytać czy to jakiś import czy co... okazało się że starszy pan natrafił na grzyby wczoraj zbierając drzewo w lesie. Miał tego 10 litrowe wiadro!! Nie znam się na grzybach, ale wydaje mi się, że w grudniu to grzybów już nie ma. Macie jakąś wiedzę na ten temat?? Zauważyłem również, że na moim strychu pobudziły się muchy, czy to koniec zimy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 21 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2011 W alpach francuskich,szwajcarskich i austriackich zima w pełni.We włoskich trochę gorzej. W Polsce wielka bieda.Do 6 stycznia ataku zimy nie widac , a wręcz przeciwnie ma byc coraz cieplej.W przyszłym tygodniu nawet do 10st na plusie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi