JC Napisano 13 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2011 Już w przyszłym tygodniu rusza Alpejski Puchar Świata zawodami w Soelden. I tu mam do Was pytanie - bawimy się w tym sezonie w "Typowanie najszybszych?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 13 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2011 Jestem za. Pewnie Logistyk wygra ale zawsze to fajna zabawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 13 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2011 Już w przyszłym tygodniu rusza Alpejski Puchar Świata zawodami w Soelden. I tu mam do Was pytanie - bawimy się w tym sezonie w "Typowanie najszybszych?" Yes yes yes Jak najbardziej - to dodaje smaczku przy oglądaniu A do tego, jak sądzę, chętnie ktoś zastąpi Szymonidusa w Cavalese (echh, pamiętam jeszcze tę słodko-gorzką wspólną radość w Kuhstallu w Livigno) ...czy gdziekolwiek ...ale choćby czapeczka Eurosportu byłaby fajną rzeczą OK, nagrody - mogą być może nie być - ale dodatkowy dreszczyk w rywalizacji w typowaniu to zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 13 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2011 bawimy się w tym sezonie w "Typowanie najszybszych?" Jasne, że tak. Fajna sprawa jak siedzi człowiek na krześle w alpach i obstawia, albo jak wcześniej z powodu wyjazdu i spodziewanego braku dostępu do net'a wytypuje na zaś, a później po powrocie okazuje się, że nawet w płot nie trafił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 13 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2011 Ja dzięki lidze typerów poznałem kwiat narciarstwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2011 Myślę,że tak:rolleyes:człowiek poznaje sylwetki narciarzy birących udział w PŚ-nawet tych mnie znanych.nie mówiąc już o zabawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2011 3 X Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonidius Napisano 13 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2011 Ja też jestem jak najbardziej ZA. Dzięki tej zabawie miałem okazję zobaczyć z bliska Tour de Ski i naszą mistrzynię w akcji. W dodatku Alpejski Puchar Świata tak mnie wciągnął, że w zeszłym sezonie wybrałem się na 2 imprezy tego cyklu. Polecam wszystkim i czekam z niecierpliwością pierwszych zawodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Tacy to mają motywację My na sucho, no czasami na mokro musimy typować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 jakiś link do konkursu? proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Już moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Typuj Najszybszych 2011/12 Miło mi poinformować, że można już obstawiać najszybsze zawodniczki i najszybszych zawodników w naszej zabawie Typuj Najszybszych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Uuuughhh no to jestem najszybszy ! Będzie lała się krew . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Miło mi poinformować, że można już obstawiać najszybsze zawodniczki i najszybszych zawodników w naszej zabawie Typuj Najszybszych NO TO ZACZYNAMY ZABAWĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Uuuughhh no to jestem najszybszy ! Będzie lała się krew . Chyba nie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Chyba nie:p Właśnie zobczyłem . JC, Cobra, SB szacun. A tak mi testosteron wzrósł .... ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Właśnie zobczyłem . JC, Cobra, SB szacun. A tak mi testosteron wzrósł .... ech JC się nie liczy:p, Ziom chciał linka, a JC napisał: Już moment ...tylko wpierw sam zagłosuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Witam. W tym sezonie spróbuję się pobawić z Wami. Wiadomo, nowicjusze mają szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Dzieki dzięki, juz jestem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Typy poszły parę godzin temu ...ale ja mam pytanie. Czy dobrze rozumiem że zasady punktowania się zmieniły? Frg. tekstu z "okólnika": "Zasady: - typujemy pierwsza trójkę kobiet i mężczyzn - za poprawne wytypowanie zawodnika w trójce 5 pkt. - za poprawne wytypowanie miejsce zawodnika w trójce dodatkowo 3 pkt - wygrywa osoba, która zdobędzie najwięcej punktów - w przypadku, gdy dwie lub więcej osób zdobędzie taką samą ilość punktów wygrywa osoba, która pierwsza typowała." Z czego wynika, że w tej chwili za jedną konkurencję (jedno pudło) maksymalny typ to aż 24 pt. = 3 x 8 (8 bo 5+3). W zasadzie powyższy tekst jest jednoznaczny ale pytam widzę że punktowanie się zmienia; a przy tym kojarzę, że na początku ubiegłorocznego typowania też chyba było jakoś podobnie, ...a potem były niejasności, jakiś zapis się zmienił (?)... nie pamiętam, ale koniec końców w ub sezonie max wynosił 15 pt (3 x "3 lub 5") 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Typy poszły parę godzin temu ...ale ja mam pytanie. Czy dobrze rozumiem że zasady punktowania się zmieniły? Frg. tekstu z "okólnika": "Zasady: - typujemy pierwsza trójkę kobiet i mężczyzn - za poprawne wytypowanie zawodnika w trójce 5 pkt. - za poprawne wytypowanie miejsce zawodnika w trójce dodatkowo 3 pkt - wygrywa osoba, która zdobędzie najwięcej punktów - w przypadku, gdy dwie lub więcej osób zdobędzie taką samą ilość punktów wygrywa osoba, która pierwsza typowała." Z czego wynika, że w tej chwili za jedną konkurencję (jedno pudło) maksymalny typ to aż 24 pt. = 3 x 8 (8 bo 5+3). W zasadzie powyższy tekst jest jednoznaczny ale pytam widzę że punktowanie się zmienia; a przy tym kojarzę, że na początku ubiegłorocznego typowania też chyba było jakoś podobnie, ...a potem były niejasności, jakiś zapis się zmienił (?)... nie pamiętam, ale koniec końców w ub sezonie max wynosił 15 pt (3 x "3 lub 5") Masz absolutną rację!!! Tu jest tego potwierdzenie To jeszcze raz żeby było jasne: Punkty liczone są w następujący sposób: za poprawne wytypowanie miejsca zawodnika na podium - 5 pkt za poprawne wytypowanie zawodnika w trójce - 3 pkt Max. ilość punktów do zdobycia w zawodach to 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 no moje typy też poszły, to czekamy do soboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPEEDTBI Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Nowicjusz Licytacja będzie trudna:confused:Początek sezonu w Pucharze jest nieprzewidywalny. Adrenalina będzie wszechobecna.:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 szukam listy startowej zawodników do Solden podrzuci ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 szukam listy startowej zawodników do Solden podrzuci ktoś ? Listy startowe będą dostępne po losowaniu numerów, czyli wieczorem dnia poprzedzającego zawody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi