Radkoslav Napisano 3 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 1. Płeć - M 2. Wiek - 17 3. Waga - 70kg 4. Wzrost - 178cm 5. Na nartach jeżdżę od 14 sezonów, ( 30 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 8 7. Moje buty to - Lange Supercomp Worldcup Fit 140 / Tecnica Diablo Magnesium 100 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Fischer RC4 WC SC 07/08 / Voelkl Racetiger SL 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - Teraz planuję kupić narty o dość długim promieniu skrętu (20/23m), min. do jazdy na tyczkach i po przygotowanych trasach z dużą prędkością). 10. Upatrzyłem sobie narty - Atomic D2 WC GS / Fischer RC4 WC SC 11. Mój budżet na narty to około - 2000zł __________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 3 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 Jeśli upatrzyłeś sobie Fischer RC4 WC RC (bo chyba nie SC jak piszesz ) i jesteś zadowolony ze swojej slalomki Fischera to czemu nie miałbyś się na nie zdecydować. Sam jeżdżę na tej gigantce i jestem bardzooo zadowolony. Kwestia tylko długości myślę, że musisz decydować między 170-175cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 3 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 Obecnie ujeżdżam WC RC, co prawda model sprzed kilku lat i promień mniejszy bo 17m / 180cm - super narty. Dość potężne - twarde, ciężkie i wymagające sporej pary w nogach i prędkości. Trzeba je dość mocno docisnąć (po przesiadce ze slalomek duuża różnica). Doświadczenie masz, z tego co piszesz to jesteś dość lekki dlatego nie przesadź z długością - 175 to max, może nawet 170. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 4 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 Przy nowej WC RC długość powinna być 180cm. Moja waga i wzrost podobne , miałem 175 i była wg mnie przykrótka. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radkoslav Napisano 4 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 A co z Atomicami D2, które już kilka razy określano jako najlepszą gigantkę sezonu ? W zeszłym sezonie wypożyczyłem Fischera RC4 RC 175cm i jeździło mi się bardzo dobrze, duża różnica w porównaniu do slalomki, ale nasuwa się pytanie czy może można lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 4 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 Obecnie ujeżdżam WC RC, co prawda model sprzed kilku lat i promień mniejszy bo 17m / 180cm - super narty. Dość potężne - twarde, ciężkie i wymagające sporej pary w nogach i prędkości. Trzeba je dość mocno docisnąć (po przesiadce ze slalomek duuża różnica). Doświadczenie masz, z tego co piszesz to jesteś dość lekki dlatego nie przesadź z długością - 175 to max, może nawet 170. 170 to długość gigantki dla juniora, 176 dla kobiety jeżdżącej lekki, niedzielny race. 180 cm to ani nie maximum ani nie minimum - takie optimum pod Twoje parametry. Atomica sam posiadam, ale zbyt krótko go testowałem, żeby coś konstruktywnego o nim powiedzieć. Miałem wczesniej GS9 i GS11 i je mogę opisać jako świetne narty. GS9 jest jak piwo, GS11 jak wóda. Jak masz mocną głowę (nogi) i dobrą technikę to spokojnie możesz wziąć się za GS11 i nie będziesz żałował, ustoisz. Podejżewam (sam wkrótce się o tym przekonam) że D2, komórkowa D2 jest bliższa wyższemu modelowi atoma sprzed lat. PS. nad headem się nie zastanawiałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi