Maxim Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Witam! Wątków o długościach nart dla dzieci jest wiele ale nie znalazłem żadnego o butach. Po kilku sezonach / 4 / wypożyczania nart i butów syn chce własne buty i mam dylemat bo nie wiem co kupić. W ostatnim roku trochę wyrósł - to jego dane : wiek 9 lat, wzrost 145, waga 39 kg, stopa 35 czyli 22 cm , umiejętności średnie tj kręci skręty, bez płużenia, w ubiegłym sezonie na wypożyczonych carvingach wycinał dość ładne skręty, co sezon spędza około 6-7 dni z instruktorem / poprawa techniki /. Buty z wypożyczalni były różne 2 i 4 klamrowe. I właśnie chce takie 4 klamrowe, pytanie jakie i z jakim flexem? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Witam! Wątków o długościach nart dla dzieci jest wiele ale nie znalazłem żadnego o butach. Po kilku sezonach / 4 / wypożyczania nart i butów syn chce własne buty i mam dylemat bo nie wiem co kupić. W ostatnim roku trochę wyrósł - to jego dane : wiek 9 lat, wzrost 145, waga 39 kg, stopa 35 czyli 22 cm , umiejętności średnie tj kręci skręty, bez płużenia, w ubiegłym sezonie na wypożyczonych carvingach wycinał dość ładne skręty, co sezon spędza około 6-7 dni z instruktorem / poprawa techniki /. Buty z wypożyczalni były różne 2 i 4 klamrowe. I właśnie chce takie 4 klamrowe, pytanie jakie i z jakim flexem? pozdrawiam Witam Buty dziecięce nie są produkowane w takiej liczbie modeli jak dla dorosłych, więc kłopot z wyborem mniejszy. Weź też pod uwagę, że to zapewne zakup na jeden sezon - chłopakowi stopa szybko rośnie. Buty kup dowolnej firmy, fleksem się nie przejmój - byle nie za duże i wygodne dla chłopaka. Koniecznie niech przed zakupem przymierzy. Pozdrawiam Mirek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxim Napisano 25 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Obecnie jest trochę butów w rozmiarze 35 z ubiegłorocznych kolekcji po dobrej cenie, tylko że np. rozpiętość flexu jest od 50 do 100. Z jednej strony jak wypożyczaliśmy buty to syn miał okazję przetestować buty jedno, dwu i cztero klamrowe i te ostatnie mu najbardziej przypadły do gustu bo trzymały nogę, ale niestety co do twardości nie umie się określić. Nie chcę kupić mu kapci a z drugiej strony nie chcę przesadzić z twardością. Ale masz rację spróbujemy pomierzyć kilka par i nie patrząc na twardość , które będą mu najbardziej pasować te weźmiemy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 (edytowane) Mój chłopak w tym sezonie będzie jeździł w damskich atomikach flex 70 po żonie tak uparł się jak mu tydzień temu mierzyłem wiek siedem lat rozmiar 37:eek:, więc mierz jak mu podejdą to kupuj i tak w tym pojeździ sezon góra dwa Pozdrawiam Edytowane 25 Wrzesień 2011 przez nurek1974 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi