Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jakie Buty dla Dziecka?

Maxim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wątków o długościach nart dla dzieci jest wiele ale nie znalazłem żadnego o butach. Po kilku sezonach / 4 / wypożyczania nart i butów syn chce własne buty i mam dylemat bo nie wiem co kupić. W ostatnim roku trochę wyrósł - to jego dane : wiek 9 lat, wzrost 145, waga 39 kg, stopa 35 czyli 22 cm , umiejętności średnie tj kręci skręty, bez płużenia, w ubiegłym sezonie na wypożyczonych carvingach wycinał dość ładne skręty, co sezon spędza około 6-7 dni z instruktorem / poprawa techniki /.

Buty z wypożyczalni były różne 2 i 4 klamrowe. I właśnie chce takie 4 klamrowe, pytanie jakie i z jakim flexem?

pozdrawiam

Witam!

Wątków o długościach nart dla dzieci jest wiele ale nie znalazłem żadnego o butach. Po kilku sezonach / 4 / wypożyczania nart i butów syn chce własne buty i mam dylemat bo nie wiem co kupić. W ostatnim roku trochę wyrósł - to jego dane : wiek 9 lat, wzrost 145, waga 39 kg, stopa 35 czyli 22 cm , umiejętności średnie tj kręci skręty, bez płużenia, w ubiegłym sezonie na wypożyczonych carvingach wycinał dość ładne skręty, co sezon spędza około 6-7 dni z instruktorem / poprawa techniki /.

Buty z wypożyczalni były różne 2 i 4 klamrowe. I właśnie chce takie 4 klamrowe, pytanie jakie i z jakim flexem?

pozdrawiam

Witam

Buty dziecięce nie są produkowane w takiej liczbie modeli jak dla dorosłych, więc kłopot z wyborem mniejszy.:)

Weź też pod uwagę, że to zapewne zakup na jeden sezon - chłopakowi stopa szybko rośnie.

Buty kup dowolnej firmy, fleksem się nie przejmój - byle nie za duże i wygodne dla chłopaka. Koniecznie niech przed zakupem przymierzy.

Pozdrawiam

Mirek

• Like 1

Obecnie jest trochę butów w rozmiarze 35 z ubiegłorocznych kolekcji po dobrej cenie, tylko że np. rozpiętość flexu jest od 50 do 100. Z jednej strony jak wypożyczaliśmy buty to syn miał okazję przetestować buty jedno, dwu i cztero klamrowe i te ostatnie mu najbardziej przypadły do gustu bo trzymały nogę, ale niestety co do twardości nie umie się określić. Nie chcę kupić mu kapci a z drugiej strony nie chcę przesadzić z twardością. Ale masz rację spróbujemy pomierzyć kilka par i nie patrząc na twardość , które będą mu najbardziej pasować te weźmiemy.:)

pozdrawiam

Mój chłopak w tym sezonie będzie jeździł w damskich atomikach flex 70 po żonie tak uparł się jak mu tydzień temu mierzyłem wiek siedem lat rozmiar 37:eek:, więc mierz jak mu podejdą to kupuj i tak w tym pojeździ sezon góra dwa

Pozdrawiam

Edytowane przez nurek1974
  • Like 1