trialjumper Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Witam, Tak od jakiegoś czasu (od końca zeszłego sezonu konkretnie) zastanawiam się nad zmianą nart. Do tej pory jeździłem na Atomic Metron 7. Na nartach jeżdżę do sezonu 2005/2006, średnio dwa tygodnie w sezonie. Mam 36 lat, 182 cm wzrostu i ważę 80 kg. Umiejętności narciarskie oceniam na 5-6 w skali od 1 do 10 (gdzie 1 to zaczynający, a 10 to ktoś kto np. startuje w amatorskich zawodach). Preferuję jazdę na trasach, styl carvingowy. Narty chce zmienić dlatego, że te które posiadam nie sprawiają mi już radości, a moje umiejętności już trochę je przerosły. Szukam czegoś co pozwoli mi się rozwijać, ale jednocześnie się na tym nie zabiję . Nie zależy mi na jakiś super nowościach więc może to być coś z zeszłego sezonu. Byle były czerwone (mam czerwone lampasy przy spodniach więc musza pasować. Zastanawiam się nad: - Elen Waveflex 12 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3204&id_modelu=4534 - Rossignol 8 SL WorldCup Oversize http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3260&id_modelu=4680 - Head iSupershape Magnum http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2363&id_modelu=3027 - Blizzard G-Force Supersonic IQ http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3151&id_modelu=4380 - Blizzard RCS IQ http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3149&id_modelu=4378 Może jakieś inne propozycje / sugestie? Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orm Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Różne narty wymieniłeś: 1. uwniwersalne z "podwójnym" taliowaniem Elan Waveflex, Blizzard Supersonic 2. slalomki Blizzard RCS, Rossignol 8 Sl i Head Magnum. Przy czym B. jest najniższą nartą race'ową Blizzarda, a H. to taka dosyć dziwna narta: o bardzo małym promieniu i jednocześnie szeroka pod butem:71, taka jakby slalomka poz trasę? 1. będziesz mógł sowbodnie pojechać i krótki,i długi skręt. Grupa 2. to raczej do krótkiego skrętu. W zeszłym roku byłem bliski zakupienia Elanów, ale ostatecznie zdecydowałem się na podobną nartę Fischer Progressor 8+ i w grupie 1. może to być bardzo dobra propozycja jeśli uwzględni się cenę. Ja na Twoim miejscu wybrałbym Elana albo Fischera w zależności na co dostałbym lepszą ofertę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Polecam Blizzard G-Force Supersonic :rolleyes:dobry stosunek jakości do ceny:rolleyes: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trialjumper Napisano 10 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 No właśnie jeszcze zapomniałem o Fischer Progresor 8+ podobno to tez fajna narta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 No właśnie jeszcze zapomniałem o Fischer Progresor 8+ podobno to tez fajna narta ... Pewnie tak,jeśli jeździ na niej pól Europy:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trialjumper Napisano 13 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 no i co teraz ??? OK to wybór jest taki: -za Elana 12 w długości 168 mam cene 1200 PLN -za Fischera Pro 8+ 165 mam cenę 1280 PLN Mam trochę obawy czy Elany nie za długie... CO ROBIĆ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 OK to wybór jest taki: -za Elana 12 w długości 168 mam cene 1200 PLN -za Fischera Pro 8+ 165 mam cenę 1280 PLN Mam trochę obawy czy Elany nie za długie... CO ROBIĆ !!! bierz fischer rc4 race sc pro z poprzednich sezonów w śmiesznych piniądzach i będziesz zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Weź narty w długości ok 170 i będziesz zadowolony, co do nart to najlepiej najpierw przetestuj kilka modeli które cie interesuja i sam zobaczysz co jest dla ciebie najlepsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 A nawet 175. Tez po testowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trialjumper Napisano 28 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 no i wybrałem ! Padło w końcu na Blizzard G-Force Supersonic , mam nadzieję że będzie OK. Wszytkim za podpowiedzi dziękuję. Dam znać co i jak po pierwszym użyciu. pozdrawiam:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trialjumper Napisano 9 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2012 To był doskonały wybór !!! Świetne trzymanie krawędzi, zero drgań i idealne w średnim skręcie. FGoraco polecam !!! przy okazji polecam serwis SKI Spa i dziekuje za świetne przygotowanie nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi