Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Z Gdańska do Zakopanego (Popradu) w dwie godziny.

fanatyk

Rekomendowane odpowiedzi

Zaledwie półtoragodzinny lot z Gdańska wprost w Tatry i to jedynie za około 200 złotych w jedną stronę? Taka perspektywa potrafi skusić. Okazuje się, że od połowy grudnia pomiędzy Gdańskiem a oddalonym o 60 km od Zakopanego Popradem otwarta zostanie regularna linia lotnicza [...] Loty z Gdańska do Popradu odbywać się będą dwa razy w tygodniu - w czwartki i w niedzielę - tak by mieszkańcy Pomorza mieli możliwość szybkiego i taniego weekendowego wypadu na narty. Dodatkowo Eurolot chwali się, że gdy tylko połączenie ruszy, bilet na nie będzie można kupić w pakiecie razem ze skipassem na wyciągi i z noclegami.

Całość ----> http://biznes.onet.pl/z-gdanska-do-zakopanego-w-dwie-godziny,18571,4842804,1,prasa-detal

• Like 2

Ja tam i tak do Zakopca nie pojadę ,niech radzą sobie dalej i tak nic z tego nie wyniknie,bo albo się nie opłaca ,albo te turysty koziczki powystraszają ,albo nie daj Boże stoki by zajeździli i na cym będą owce wypasać .Tak więc przykro mi ale patrzę nieco dalej na południe i cieszę się ,że taką możliwość będą miały osoby z pomorza

Tak trochę filozofuję ale ciekawe czy u nas można np. z Katowic wyczarterować samolocik np. 10 miejsc.coś w rodzaju powietrznej taxi ,w wielu miejscach na świecie jest to możliwe a np. odp. liczba osób mogła by się opłacać prywatnemu przewoźnikowi ,może jest ktoś taki co tak zarobkuje .

Ja tam i tak do Zakopca nie pojadę ,niech radzą sobie dalej i tak nic z tego nie wyniknie,bo albo się nie opłaca ,albo te turysty koziczki powystraszają ,albo nie daj Boże stoki by zajeździli i na cym będą owce wypasać .Tak więc przykro mi ale patrzę nieco dalej na południe i cieszę się ,że taką możliwość będą miały osoby z pomorza

Ja mieszkam na pomorzu i mimo, że jeżdżę od dziecka w Polskich górach, zimą byłem 1 raz :D

Przeczytaj załączony artykuł z którego wynika, że na współprace z Zakopanem nie ma co liczyć natomiast Słowacy już taką współpracę nawiązali z Eurolotem, więc kierunek z lotniska jest oczywisty ;)

Tak trochę filozofuję ale ciekawe czy u nas można np. z Katowic wyczarterować samolocik np. 10 miejsc.coś w rodzaju powietrznej taxi ,w wielu miejscach na świecie jest to możliwe a np. odp. liczba osób mogła by się opłacać prywatnemu przewoźnikowi ,może jest ktoś taki co tak zarobkuje .

Na Muchowcu podobnież od czasu do czasu pytają właściciele samolotow czy kogoś nie zabrać. Poznałem takiego jednego i przetestuję tej zimy czy da się 2 osoby na weekend gdzieś wcisnąć i jaki tego koszt.

• 3 weeks later...

Samolotem na narty na Słowację

Od 8 grudnia 2011 r. Polskie Regionalne Linie Lotnicze Eurolot S.A. uruchamiają regularne połączenia lotnicze z Gdańska i Warszawy do Popradu.

Samoloty ATR 42 i ATR 72 z Gdańska oraz z Warszawy na lotnisko Poprad-Tatry kursować będą 2 razy w tygodniu (czwartek i niedziela).

Wylot z Gdańska do Popradu w czwartek zaplanowany jest o godz. 17.45 z przylotem do Popradu o godz. 19.30

Wylot z Popradu do Gdańska w czwartek przewidywany jest o godz. 20.00 z przylotem na lotnisko im. Lecha Wałęsy o godz. 21.45

Wylot z Warszawy do Popradu w czwartek zaplanowany jest o godz. 18.30 z przylotem do Popradu o godz. 20.00

Wylot z Popradu do Warszawy w czwartek przewidywany jest o godz. 20.30 z przylotem na lotnisko im. Fryderyka Chopina o godz. 22.00

Wylot z Gdańska do Popradu w niedziele zaplanowany jest o godz. 14.00 z przylotem do Popradu o godz. 15.45

Wylot z Popradu do Gdańska w niedziele przewidywany jest o godz. 20.15 z przylotem na lotnisko im. Lecha Wałęsy o godz. 22.00

Wylot z Warszawy do Popradu w niedziele zaplanowany jest o godz. 18.15 z przylotem do Popradu o godz. 19.45.

Wylot z Popradu do Warszawy w niedziele przewidywany jest o godz. 16.15 z przylotem na lotnisko im. Fryderyka Chopina o godz. 17.45.

Słowaccy właściciele wyciągów, hoteli, pensjonatów i termalnych parków wodnych przygotowują dla pasażerów atrakcyjne cenowo wielodniowe pakiety pobytowe, które oprócz przelotów, zakwaterowania, wyżywienia, skipasów, transferów obejmować będą zniżki na wypożyczanie sprzętu narciarskiego, do aquaparków, restauracji itd.

Przy wykupieniu pakietu pobytowego przewóz nart oraz snowboardów na trasie z Gdańska i Warszawa do Popradu będzie gratis!

Ceny biletów w jedną stronę zaczynają się od 195 PLN. Najtaniej będzie można nabyć bilety oraz pakiety pobytowe poprzez strony internetowe www.eurolot.com, www.slovakia.travel, www.nartyslowacja.pl lub za pośrednictwem partnerskich hoteli, pensjonatów i biur agencyjnych na Słowacji oraz w Polsce. Sprzedaż zimowych pakietów narciarskich z przelotem i dodatkowymi usługami ruszy w pełni po 17.10.2011.

Lotnisko POPRAD-TATRY znajduje się na wysokości 718 m n.p.m. i należy do najwyżej położonych lotnisk dla samolotów transportowych w Europie Środkowej. Usytuowane jest około 200 m od nowego węzła autostradowego łączącego Poprad i Wysokie Tatry z Niskimi Tatrami /Jasna – Chopok/. Odległość z lotniska Poprad-Tatry do najpopularniejszych w Tatrach słowackich ośrodków narciarskich wynosi kilkanaście kilometrów /do Starego Smokowca 8 km, Tatrzańskiej Łomnicy 15 km, Strbskiego Plesa 25 km i Jasnej-Chopok w Niskich Tatrach 65 km/.

Źródła: Narodowe Centrum Turystyki Słowackiej

PS. Dzięki SB za przeniesienie tematu...wiedziałem, że temat był już poruszany...szukałem go i nie odnalazłem.

Edytowane przez marboru
przeniesienie do istniejącego już tematu