JC Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 W Bielsku odbywa się właśnie Piknik Lotniczy 2011. Wybrałem się z apracikiem i pstryknąłem kilka fotek. Więcej zdjęć w galerii 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 (edytowane) Fotki super. Oglądałem pokazy z domu jednym okiem, a drugim w TV internetowej, ale tylu detali co na zdjęciach to nie widziałem. Antek 2 jak schodził do lądowania to mi o mało o komin nie zawadzał. Niestety słyszałem, że terenem lotniska w Bielsku bardzo interesują się deweloperzy... Edytowane 4 Wrzesień 2011 przez andy-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Impreza bardzo fajna. Dobrze,że wszystko się szczęśliwie zakończyło,bo ostatnio jakieś same nieszczęścia trapią małe samoloty. Antek 2 jak schodził do lądowania to mi o mało o komin nie zawadzał. O mój komin "próbowała zahaczyć" ORKA. Pięknie się prezenetuje jak w pełnym skręcie schodzi nad lotnisko. Niestety słyszałem, że terenem lotniska w Bielsku bardzo interesują się deweloperzy... I co najgorsze mają poparcie w mieszkańcach okolicznych blokowisk. Choć latają w dzień i w nocy to mnie by strasznie brakowało tego specyficznego warkotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Choć latają w dzień i w nocy to mnie by strasznie brakowało tego specyficznego warkotu. My w okolicy lotniska wszyscy (prawie wszyscy) jesteśmy fanami lotnictwa i jak przelatuje samolot to z szacunku dla latających aluminiowych ptaków przestajemy rozmawiać . A tak na serio to dlatego, że siedzący na przeciw przestaje nas słyszeć. Z dwojga złego to wolałbym obecne lotnisko nawet z betonowym pasem niż kolejne blokowisko lub apartamentowce. W Bielsku nie brakuje terenów pod zabudowę mieszkaniową więc lotnisko powinni zostawić w spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 My w okolicy lotniska wszyscy (prawie wszyscy) jesteśmy fanami lotnictwa i jak przelatuje samolot to z szacunku dla latających aluminiowych ptaków przestajemy rozmawiać . A tak na serio to dlatego, że siedzący na przeciw przestaje nas słyszeć. Z dwojga złego to wolałbym obecne lotnisko nawet z betonowym pasem niż kolejne blokowisko lub apartamentowce. W Bielsku nie brakuje terenów pod zabudowę mieszkaniową więc lotnisko powinni zostawić w spokoju. Jestem tego samego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 6 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2011 A ja mam lotnika w domu,który cały czas mówi o B-B:DNajlepsi lotnicy szybowców:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2011 A ja mam lotnika w domu... Spotkały się 3 babcie, ....i przechwala się jedna przed drugą swoimi wnukami:rolleyes: Jedna mówi: mój wnusio jest taki zdolny... mówi że zostanie lekarzem:p Druga przechwala się, jaki to jej wnuczek jest pracowity... A trzecia mówi że jej wnuk na pewno będzie pilotem... ... na to pozostałe babcie się zainteresowały... a skąd to wiesz że będzie lotnikiem? No bo wkłada głowę do worka z butaprenem i po chwili krzyczy... babcia ODLOT! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 6 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Dobre! Ale bardziej chodziło,że areoklub B_B jest najlepszym w Polsce:cool:-ponoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Dobre! Ale bardziej chodziło,że areoklub B_B jest najlepszym w Polsce:cool:-ponoć Jak by młody chciał do BB na jakiś weekend to go tylko wsadź w pociąg, wiesz że kwaterę macie u mnie, więc nie ma problemu:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 6 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Wiem,jak na dzień dzisiejszy korzystał z usług takiego mistrza z B-B na naszym lotnisku:D,które też jest znane-no może z innej strony:p-ale z Elbinga wystartowały pierwsze bombowce nurkujące na Polskę-Tczew/most/:eek:,nie chce wspominać dwukrotnej wizyty AH i lądowania w błocie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Popisy Jurgisa Popatrzcie na filmik z 2008 r. Naprawdę warto. W tym roku jeszcze kilka dni po pikniku Jurgis codziennie dawał takie popisy nad Bielskiem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Rozumiem ,że można panować nad maszynami. Sam w swoim życiu różne tricki robiłem maszyną ale na czterech kołach.I ewolucje te zaczynały i kończyły się w pozycji horyzontalnej,....dzięki Bogu. Te ewolucje Jurgisa obserwowałem na własne oczy,pewnie gdzieś tam jestem w tym tłumie. Panować nad maszyną w tylu płaszczyznach to nadludzkie zdolności. Ale to Jego "wleczenie ogona" po murawie lotniska to bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 18 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2011 No to lekko obok tematu, zapodam słynnego Pana Wiesława z rodzinnego miasta i jego lądowanie "na liścia". [YOUTUBE]DQ0JKhIkUz4[/YOUTUBE] ps. niestety ta Iskierka już raczej nigdy nie poleci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi