artix Napisano 19 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2023 Za Dolomiti Superski płaciłem 74 euro. Nie wiem czym motywują podwyżki. Na pewno nie brakiem klientów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 27 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2023 Planuje wybrać się jakoś na początku grudnia. Dwa pytania. 1. Czy to dobry kierunek na przedsezonowe jazdy po Sellarondzie? Dużo tras wtedy otwierają czy raczej czekają na Święta i dalszy sezon? 2. Gdzie szukać noclegu by załapać się na jakieś promocje typu karnet w cenie lub 5 nocy, a płacisz za 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 28 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2023 To jest bardzo dobry okres. SR jest otwarta w obie strony. Natomiast część tras jest przygotowywana do okresu okołoświątecznego. W każdym ośrodku jednak oferta jest wystarczająca z uwagi na mniejszy ruch. DolomitiSuperSki ma ofertę Superpremiere, czyli w okresie do 23.12.2023 oferty w stylu 4 dni w cenie 3 i 8 w cenie 6. Są wtedy również zniżki na szkoły narciarskie i wypożyczanie sprzętu. Analogiczna sytuacja jest od 16.03.2024, czyli Springdays: 7/6, 6/5. Owszem takie rzeczy jak Lagazuoi, Skyline do Cortiny są jeszcze zamknięte, ale gwarantuję, że nie będziesz się nudził. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 28 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2023 2 godziny temu, waldek71 napisał: To jest bardzo dobry okres. SR jest otwarta w obie strony. Natomiast część tras jest przygotowywana do okresu okołoświątecznego. W każdym ośrodku jednak oferta jest wystarczająca z uwagi na mniejszy ruch. DolomitiSuperSki ma ofertę Superpremiere, czyli w okresie do 23.12.2023 oferty w stylu 4 dni w cenie 3 i 8 w cenie 6. Są wtedy również zniżki na szkoły narciarskie i wypożyczanie sprzętu. Analogiczna sytuacja jest od 16.03.2024, czyli Springdays: 7/6, 6/5. Owszem takie rzeczy jak Lagazuoi, Skyline do Cortiny są jeszcze zamknięte, ale gwarantuję, że nie będziesz się nudził. Bardzo Ci dziękuje. Rok temu byłem w Gurglach i Solden na przełomie listopada i grudnia to było bosko. Potem zakończenie w Ischgl. Staram się odpuszczać lodowce i póki co dobrze trafiałem z wyborem ośrodka na dany okres przed lub posezonowy. Val Gardena mi siedzi w głowie od 1,5 roku i chyba czas zawitać pierwszy raz do IT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 28 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2023 @waldek71 To jeszcze mam pytanie o ofertę Superpremiere. Gdzie mogę rezerwować pobyt, żeby skorzystać z tej opcji? Wtedy rezerwuje 4 noce, a płacę za 3 noce, kupuje karnet na 3 dni i dostaje skipass na 1 dzień za darmo - dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 28 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2023 (edytowane) Podłączam link do afiliowanych obiektów w Val Gardenie, bo o niej pisałeś. Materiał jest co prawda po włosku, ale najwyżej przełącz sobie język strony. Szukając ofert w innych regionach zadaj hasło "superpremiere" i nazwę doliny. Każda dolina ma oferty. https://www.valgardena.it/it/vacanze-dolomiti/alloggi-val-gardena/?a=list&sort=&enable-stay=0&coordinates[]=&coordinates[]=&stay[from]=&stay[until]=&ResortType[]=0&Board[]=0&stayD[rooms][]=1&stayD[roomtype][]=0&stayD[persons][]=2&stayD[kids][]=0&Location[]=0&hotelname=&HotelComfort[]=A8696682C1704F76A6F292AAA7276042 3 godziny temu, ski89 napisał: Wtedy rezerwuje 4 noce, a płacę za 3 noce, kupuje karnet na 3 dni i dostaje skipass na 1 dzień za darmo - dobrze rozumiem? Edytowane 28 Sierpień 2023 przez waldek71 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 28 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2023 3 godziny temu, ski89 napisał: Wtedy rezerwuje 4 noce, a płacę za 3 noce, kupuje karnet na 3 dni i dostaje skipass na 1 dzień za darmo - dobrze rozumiem? Wg regulaminu tak to działa. Z mojego doświadczenia z 2021 roku w S. Cristinie nocleg był bez zmian, dostałem tylko voucher na skipasy. Ale innymi razy nocleg też był promocyjny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martino Napisano 2 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń Proszę o informację jaka jest różnica w cenie karnetu Dolomiti Super Ski kupionego on-line a kupionego w kasie? tylko 5%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 2 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń Tak, tylko (i aż) 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 15 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń Właśnie wróciłem z Sella Rondy (konkretnie Val di Fassa), więc pozwolę sobie dać tutaj krótki update. W tym terminie (2. tydzień stycznia) jeżdżę tam od 5+ lat i takich tłumów jak w tym roku nie widziałem w ośrodkach DSS na początku stycznia nigdy. Ludzi było porównywalnie z tym jak wtedy gdy 6-10 lat temu jeździłem zazwyczaj w lutym. Ale podobno na Święta było jeszcze gorzej, a na luty też jest rekord rezerwacji. O dziwo było bardzo dużo Włochów. Podpytywałem lokalsów i żadnych ferii podobno nie ma. Do tego nacje, których dawno w DSS nie widziałem, czyli Niemcy, Holendrzy, Skandynawowie. No i oczywiście klasycznie od wielu lat Europa Środkowo-Wschodnia i Bałkany. Można powiedzieć, że na oko w tym roku w DSS byli wszyscy. Co może być przyczyną? Wydaje mi się, że fakt, że Włosi nie oszaleli jeszcze z cenami noclegów (jak np. w Tyrolu), czy skipassów (jak w Szwajcarii), a dodatkowo dużo ludzi nauczonych kiepskimi zimami w ostatnich latach przeniosło swoje urlopy z marca na styczeń. Pogodowo było super. W zeszłą sobotę spadło kilkadziesiąt cm świeżego, a w drugiej połowie tygodnia była regularna lampa. Przed tłumami uciekaliśmy na skitoury i to jest chyba nasze największe, tegoroczne odkrycie jeśli chodzi o Dolomity. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barattolina Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Mam inne odczucia - jest drogo, moim zdaniem drożej niż w Austrii. W knajpie za obiad płaciliśmy c.a 70-80eur./3os. i to bez szaleństw (trzy dania bez deserów i przystawek z napojami). Szczytem był hamburger (bez frytek, które trzeba było domówić za 10eur) za 19,5eur. I naprawdę w Szwaju płaciliśmy za takiego samego mniej. Skipasy też cenowo zrównują się powoli z tymi ze Szwajcu (noclegi są już w podobnych cenach). Pamietam, że w 2019/20 Dolomiti Superski kosztował 303eur/6dni w wysokim sezonie, dziś kosztuje 404 !!!. Co do mieszaniny nacji, to nie zauważyłam w tym roku większych różnic. 13-20.01.24 to akurat ferie więc na stokach było wielu Polaków (w okresie okołoświątecznym gości z PL jest baaardzo mało), co nie zmienia faktu, że widzę duży rozdźwięk pomiędzy narzekaniem na ceny a frekwencją, tj. nie widzę żadnej zależności pomiędzy wzrostem cen, a frekwencją. I taka ciekawostka, La Republika wykazała bilans kosztów wyjazdu narciarskiego na 6 dni w wysokim sezonie dla 4-ro osobowej rodziny - wyszło im 7,1 tyś EUR, tj. 11% więcej niż w zeszłym sezonie. Gazeta twierdzi, że narty stają się luksusem. Nam udało się zmieścić w 3,5 tys. na 3os, ale mieliśmy swój sprzęt i nie korzystaliśmy z instruktorów, nie mieszkaliśmy też przy stoku. https://www.repubblica.it/viaggi/2024/01/19/news/caro_settimana_bianca_federconsumatori-421918333/ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Dla mnie tegoroczny Kronplatz+ Alta+ Sella był, to najdroższy wyjazd z dotychczasowych (choć jak powiadają w d...byłem i g...widziałem i to fakt ). Bez wyżywienia, za skipass, nocleg i transport wyszło na osobę 2700zł. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 7 minut temu, gabrik napisał: Dla mnie tegoroczny Kronplatz+ Alta+ Sella był, to najdroższy wyjazd z dotychczasowych (choć jak powiadają w d...byłem i g...widziałem i to fakt ). Bez wyżywienia, za skipass, nocleg i transport wyszło na osobę 2700zł. Paweł, 6 dni jazdy i 7 noclegów??? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Teraz, marekbtl napisał: Paweł, 6 dni jazdy i 7 noclegów??? pozdro Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 1 minutę temu, gabrik napisał: Tak Wiesz, to moim zdaniem taka średnia cena - dobra za taki wyjazd w tym okresie. Spanie, przejazd i karnety. Ja byłem w grudniu i w tej cenie miałem hotel na stoku i wyżywienie HB. Ale tak de facto to była mega promka i chyba jedyny 4-osobowy pokój, gdzie 2 miejsca były droższe, a 2 sporo tańsze. Jechaliśmy w czwórkę i cały koszt podzieliliśmy na 4, stąd tak tanio wyszło. Normalnie chyba ta oferta była za ok 3200/osobę z wyżywieniem - jak patrzyliśmy na inne pokoje 2 lub 3 osobowe. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 5 minut temu, marekbtl napisał: Wiesz, to moim zdaniem taka średnia cena - dobra za taki wyjazd w tym okresie. Spanie, przejazd i karnety. Ja byłem w grudniu i w tej cenie miałem hotel na stoku i wyżywienie HB. Ale tak de facto to była mega promka i chyba jedyny 4-osobowy pokój, gdzie 2 miejsca były droższe, a 2 sporo tańsze. Jechaliśmy w czwórkę i cały koszt podzieliliśmy na 4, stąd tak tanio wyszło. Normalnie chyba ta oferta była za ok 3200/osobę z wyżywieniem - jak patrzyliśmy na inne pokoje 2 lub 3 osobowe. pozdro W moim przypadku także jechaliśmy w 4 jednym autem. Cena jak na miejsce chyba jak napisałeś średnia, adekwatna. Do gondoli miałem 1 km, do skibusa 50 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Przed chwilą sobie planowałem wyjazd do wschodniego Tyrolu... Nocleg w Lienzu (mieszkanie 72 m2) w centrum miejscowości można znaleźć za 1900 PLN... karnet narciarski SKIHIT... (średni sezon od 10 marca) na 7 dni 339 EUR... Czyli bez wyżywienia i podróży można się zmieścić w ok 2400 PLN. No i zaleta, że mam bliżej autem niż do terenów DSS No i bardzo duża zaleta dla mnie... 6 nowych ośrodków narciarskich, w których nie byłem + lodowiec na którym byłem. Jeszcze nie klepnąłem, ale chyba mam już pomysł na marcowe narty. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń W mojej głowie również siedzi jeszcze wyjazd marcowy 😜 choć serce mówi kierunek Francuzki to głowa wskazuje Tyrolskie lodowce-trzy zaliczone,zostały dwa i sezon byłby raczej spełniony emocjonalnie 🤣 @gabrik 2700 to cena na wystarczającym mieszkalnym poziomie tygodniowych wakacji oczywiście plus narty . Jeżdżę solo to najtańszy jaki miałem był za 600 Jurków w Swiss ale tam mam najbliżej a średnio wychodzi 800 i +. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2 godziny temu, barattolina napisał: Skipasy też cenowo zrównują się powoli z tymi ze Szwajcu (noclegi są już w podobnych cenach). Pamietam, że w 2019/20 Dolomiti Superski kosztował 303eur/6dni w wysokim sezonie, dziś kosztuje 404 !!!. Tanio nie jest prawda. Ale tak informacyjnie podam, że gdyby ktoś chciał pojechać na Chopok w przyszłym tygodniu, to za 6-dniowy karnet zapłaci 345 euro. Jeśli doliczyć parkingi to wyjdzie 390 euro. Tak więc czy w Dolomitach jest drogo?😁 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Godzinę temu, marboru napisał: Przed chwilą sobie planowałem wyjazd do wschodniego Tyrolu... Nocleg w Lienzu (mieszkanie 72 m2) w centrum miejscowości można znaleźć za 1900 PLN... karnet narciarski SKIHIT... (średni sezon od 10 marca) na 7 dni 339 EUR... Czyli bez wyżywienia i podróży można się zmieścić w ok 2400 PLN. No i zaleta, że mam bliżej autem niż do terenów DSS No i bardzo duża zaleta dla mnie... 6 nowych ośrodków narciarskich, w których nie byłem + lodowiec na którym byłem. Jeszcze nie klepnąłem, ale chyba mam już pomysł na marcowe narty. Prawie mnie namówiłeś. Zastanawiam się właśnie gdzie w połowie marca pojechać... A do DSS, aż tak daleko już nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń (edytowane) 44 minuty temu, tresor napisał: Tanio nie jest prawda. Ale tak informacyjnie podam, że gdyby ktoś chciał pojechać na Chopok w przyszłym tygodniu, to za 6-dniowy karnet zapłaci 345 euro. Jeśli doliczyć parkingi to wyjdzie 390 euro. Tak więc czy w Dolomitach jest drogo?😁 Jadę w ta sobotę na tydzień, 3 dorosłych + dziecko, nocleg (Hotel Basenowa), skipass, nie limitowane wejście do obu Aquaparków + śniadania - 1700 euro za wszystko, jak dla mnie dobra cena. Edytowane 23 Styczeń przez Cappo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 33 minuty temu, Cappo napisał: Jadę w ta sobotę na tydzień, 3 dorosłych + dziecko, nocleg (Hotel Basenowa), skipass, nie limitowane wejście do obu Aquaparków + śniadania - 1700 euro za wszystko, jak dla mnie dobra cena. Owszem, też tak jadę w lutym:). Ale jak nie planujesz nocować w obiektach TMR to jest już wielki smutek cenowy. Zresztą ta oferta jest korzystna tylko dla hoteli w Besenovej, bo to mimo wszystko 30 km od Jasnej. W pobliżu stoków, czy np. w Łomnicy jest już b. drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2 godziny temu, marboru napisał: Przed chwilą sobie planowałem wyjazd do wschodniego Tyrolu... Nocleg w Lienzu (mieszkanie 72 m2) w centrum miejscowości można znaleźć za 1900 PLN... karnet narciarski SKIHIT... (średni sezon od 10 marca) na 7 dni 339 EUR... Czyli bez wyżywienia i podróży można się zmieścić w ok 2400 PLN. No i zaleta, że mam bliżej autem niż do terenów DSS No i bardzo duża zaleta dla mnie... 6 nowych ośrodków narciarskich, w których nie byłem + lodowiec na którym byłem. Jeszcze nie klepnąłem, ale chyba mam już pomysł na marcowe narty. Co planujesz zwiedzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Z moich obserwacji, aktualnie jestem w ValdiFassa, poprzednio w AltaBadia, a jeszcze poprzednio też VdF, w porównaniu do lat poprzednich ceny wzrosły stosunkowo proporcjonalnie do ogólnej sytuacji w Europie. Karnety kupuję on-line, miejscówki wybieram raczej na uboczu, w trakcie dnia nie zaliczam klasycznych obiadów, raczej przekąski. Może narażę się wielu osobom, ale optymalizacja kosztów pozwala na twierdzenie, że wyjazd narciarski w Dolomitach jest bardziej opłacalny, niż w bliższych nam górach. Natomiast jest różnica we frekwencji. W tym roku dwa wyjazdy miałem w bardzo niskim sezonie, teraz mamy ferie, OK. Nawet na początku grudnia po otwarciu ośrodków i po 6. stycznia ludzi było dużo (więcej niż normalnie). Nie mówię o Sellarondzie, mówię o niewielkich miejscach, czy nawet trochę większych, ale mniej popularnych: Civetta, 5 Torri, Gitschberg i inne. Nawet tam było dużo ludzi. Oczywiście wiem, że nie da się tego porównać do polskich ośrodków, ale poprzednie lata rozpieściły grudniowych dolomickich narciarzy. W tym sezonie nie ma "sztruksu po godzinie 13:00" zakładając, że komukolwiek jest on potrzebny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Waldek a jak z frekwencją bo będę od 28 stycznia rodzinnie w Moenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi