MB Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Jak donosi mój "prywatny-publiczny" donosiciel mod SB- właśnie spina się ostro z buta na Mały Rachowiec. Osobiście lustruje postępy budowy krzesła. Zdjęcia pewnikiem wklei wieczorkiem. Kiedy byliśmy tam ostatnio,przejazdem tylko,żeby nie było ,że narciarsko, to był tam orczyk i kazali ludziskom czekać aż zbierze się dziesięć osób to będzie się kręcił,i jazda do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Nasz SB jest niesamowity, takie poświęcenie by ciepnąć nowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Jak donosi mój "prywatny-publiczny" donosiciel mod SB- właśnie spina się ostro z buta na Mały Rachowiec. Osobiście lustruje postępy budowy krzesła. Zdjęcia pewnikiem wklei wieczorkiem. Tak było, wyczłapałem na samą górę. Podczas naszej wizyty 3 lata temu stwierdziliśmy fakt że ośrodek jest na sprzedaż: I udało się, ogłoszenie przyniosło pożądany skutek, pojawił się nowy właściciel który odkupił teren wraz z złomem za 900 tyś zł(jak się dowiaduję). Wyciągu już nie ma, nowy właściciel chciał go sprzedać na złom, ale w końcu rozsprzedał go miejscowym gestorom innych wyciągów na części zamienne:D. Budowa nowego wyciągu krzesełkowego ruszyła dopiero 3 tygodnie temu, wcześniej nie dało rady:cool:, zieloni nie móc zablokować inwestycji zupełnie, opóźnili ja pod pretekstem okresu lęgowego ptaszków:rolleyes:. Ponoć są dni że jest więcej zielonych na placu budowy jak pracowników firmy wykonawczej:D. Jak na 3 tygodnie prac to bałagan jest dość spory, przy czym słowo bałagan w bardzo pozytywnym sensie: Na dzień dzisiejszy można powiedzieć że budowa wyszła z ziemi, czyli są wylane ławy pod dolną i górną stację i niemal wszystkie stopy na podpory(słupy). Plan jest uruchomić wyciąg na początku nadchodzącego sezonu, stok będzie oświetlony i ma być naśnieżany, przy czym raczej się nie uda tej instalacji zbudować na nadchodzący sezon. Na dole ma powstać karczma z prawdziwego zdarzenia i pewnie tak będzie bo jeden z inwestorów jest właścicielem karczmy Ochodzita w Koniakowie. Więcej zdjęć z budowy wyciągu Kiedy byliśmy tam ostatnio,przejazdem tylko,żeby nie było ,że narciarsko, to był tam orczyk i kazali ludziskom czekać aż zbierze się dziesięć osób to będzie się kręcił,i jazda do góry. zdjęcia z tamtej wizytacji 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Nasz SB jest niesamowity, takie poświęcenie by ciepnąć nowość. No wiesz... jak to postawią to będzie se taka perełka Beskidu żywieckiego i wiem co mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Raczej chodziło mi o to że człapałeś pieszo i to jest całkowite poświęcenie . A co do ośrodka to tak racja będzie fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Bajeruje Was a Wy się nabraliscie... SB nie jest w stanie taki kawał wejść na nogach Przeciwż to oczywiste że Krowiokiem tam wjechał Fajna relacja:) ...a nie poprosiłeś o plany budowy żeby zrobić zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Bajeruje Was a Wy się nabraliscie... SB nie jest w stanie taki kawał wejść na nogach Przeciwż to oczywiste że Krowiokiem tam wjechał Masz rację, nie jest w stanie jeśli była by to zwykła górka, ale jak to jest górka na której buduje się nowy wyciąg to sb jest w stanie wejść tam nawet na kolanach:cool:. A wracając do tematu, to inwestycja jeśli gospodarze zadbają "o stok" będzie miała znaczący wpływ na decyzję kierowców narciarzy jadących od BB lub Oświęcimia przez Żywiec w szczególności na wieczorne nartowanie, czy skręcić na Korbielów i skorzystać z oferty stoku Baba czy też dołożyć niecałe 10 km(zdecydowanie lepszą drogą) i skorzystać z oferty Zwardonia i stoku Mały Rachowiec. Podobnie ma się sprawa z tymi co odkupili stary wyciąg od nowego właściciela na części, oni jeszcze nie są świadomi że jak ruszy krzesło to te części nie będą im potrzebne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Podobnie ma się sprawa z tymi co odkupili stary wyciąg od nowego właściciela na części, oni jeszcze nie są świadomi że jak ruszy krzesło to te części nie będą im potrzebne:D Oby jeszcze tylko ten kawałek drogi przez Węgierską Górkę zrobili. Kiedy BB-Żywiec nowa ma być oddana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 W ubiegłym sezonie rozmawiałem z właścicielem Dużego Rachowca, mówił że prowadzą rozmowy żeby na obydwa Rachowce obowiązywał jeden karnet. Byłaby przyjemna stacyjka narciarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 W ubiegłym sezonie rozmawiałem z właścicielem Dużego Rachowca, mówił że prowadzą rozmowy żeby na obydwa Rachowce obowiązywał jeden karnet. Byłaby przyjemna stacyjka narciarska. Narzekanie ale inaczej się nie da: gdyby jeszcze na dużym była jakakolwiek kanapa ! A druga trasa po lewej to już miód ! Teraz pozostaje tylko kwestia ceny a karnet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Niestety na takie rozwiązanie na Dużym Rachowcu nie ma co liczyć. Żeby było opłacalne postawienie nowoczesnego wyciągu trzeba by również zainwestować w naśnieżanie, a jest tam problem z wodą. Jedyne unowocześnienie tego wyciągu które wprowadzono w ubiegłym sezonie (lub dwa sezony wstecz, nie pamiętam:confused:), to zastąpienie Pana z dziurkaczem, przez automatyczną bramkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 (edytowane) (...) Kiedy BB-Żywiec nowa ma być oddana? W przyszłym roku,teoretycznie przed Euro 2012 (taki ponoć był pierwotny plan),ale patrząc jak mozolnie kończą obwodnice B-B,pewnie przedłuży się przynajmniej do jesieni. Jeżdżę nad jezioro Żywieckie bądź do Żywca co tydzień,może popstrykam parę fotek z budowy,a ta szybko postępuję. Znalazłem:termin ukończenia realizacji kontraktu to 18.11.2012r. Więcej tutaj. Edytowane 5 Wrzesień 2011 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Jadąc dzisiaj na Słowację nie omieszkałem odwiedzić Małego Rachoowca, coś czułem od dawna że tam się nie za wiele dzieje... No i nie pomyliłem się, budowa na ten rok wydaje się być zakończona. Wykonano wszelkie prace niwelacyjne, wygląda to dobrze, rozniwelowano na "stół" cały stok, z dolnej części stoku zrobiono parking który jest utwardzony klińcem i zawibrowany, niestety o tyle(ok 100 m) krótszy jest stok, no ale coś za coś parking musi być. Wykonane są wszystkie prace betoniarskie. Na budowie nie ma już nic, nawet łopaty, a i ciecia z budką też ewakuowali, bo nie ma co tam pilnować, po prostu wygląda to tak że prace na ten rok zostały zakończone. Tak że mówię z pełną odpowiedzialnością, nartowania na Małym Rachowcu w tym sezonie na100% nie będzie. Jutro wstawię fotki, a na razie amen:sorrow: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Ale dlaczego, co z tą kanapą na Małym? Bo nie jestem wtajemniczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Obiecane zdjęcia: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Trza będzie zaliczyć,tylko kiedy? : W tym sezonie realne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Trza będzie zaliczyć,tylko kiedy? : W tym sezonie realne? Musi zmęczony jesteś po robocie, czytaj post 13:rolleyes:: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Musi zmęczony jesteś po robocie, czytaj post 13:rolleyes:: A to prawda. :redface: W końcu to piątek,więc... czas planować większe zmęczenie/zamęczenie... :wink: :biggrin: Tym razem Rohace. Dzięki za relację! :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Jakby dobrze popadało w marcu to piękne miejsce na zostawienie pierwszego śladu O ile ktoś lubi podchodzić albo ma łosia co będzie jeździł po Zwardoniu trochę Że też kutwy (przepraszam) nie mogą zrobić kawałka drogi w Węgierskiej Górce. Taki Mały Rachowiec byłby pierwsza klasa zamiast jechać np na Rusina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Że też kutwy (przepraszam) nie mogą zrobić kawałka drogi w Węgierskiej Górce. Taki Mały Rachowiec byłby pierwsza klasa zamiast jechać np na Rusina. A już tam nie narzekaj, ja tamtędy nie takim samochodem na Słowację jadę i żyję, a przynajmniej w Milówce można się zatrzymać na dobrą kawę i ciacho:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 No nie mów mi, że się zatrzymujesz Sławek, tylko przez ten kawałek nie jeżdżę w tamtym kierunku... wkwia mnie mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2012 Dzisiaj po wielu miesiącach ponownie odwiedziłam Rachowiec i w sumie zastany krajobraz dokładne pokrywał się z moimi przeczuciami....Na stoku nie dzieje się kompletnie nic!Zrobiłem 2 fotki, a różnica pomiędzy tymi dzisiejszymi, a tymi z postu 15 jest taka że stok i utwardzone kruszywem i żwirem miejsce pod parking skutecznie zaczyna zarastać chwast:rolleyes:: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzu Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Sezon 2013 :):):)::) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 (edytowane) W inwestycji zaplanowana została rozbiórka obecnego wyciągu. Na jego miejscu powstanie nowa czteroosobowa kolej krzesełkowa. Przy dolnej i górnej stacji będzie ona zwalniać tak by wsiadanie i zsiadanie było wygodniejsze i komfortowe. Ten wyciąg będzie wyprzęgany? :eek: Wykosztowali się też na naśnieżanie? Edytowane 28 Październik 2012 przez Slash0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 No proszę, a większość z nas już spisała tą inwestycję na straty w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi