gaik Napisano 30 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2011 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Od ponad roku jestem z Wami, ale dopiero teraz postanowiłem się uaktywnić Nie będę owijać w bawełnę - mam do Was interes. Ze znajomymi planujemy spędzić zimowy urlop na terenie Ski Amade (np. Schladming, Altenmarkt, Flachau). Szukam typowo austriackiego gasthofu z HB na całkiem przyzwoitym poziomie. Jeśli ktoś ma sprawdzone namiary to będę wdzięczny za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rusiell Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Hej, byliśmy w tym roku (8 chłopa) w http://www.ransburgerhof.at/ (Flachau ...ale na poboczu) także jak lubisz wypady po nartach na miasto to musisz liczyć na dojazdy, warunki do mieszkania były super i baza wypadowa niezła, skibus przed pensjonatem. Niestety byliśmy bez wyżywienia także nie mogę się wypowiedzieć pzdr RR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaik Napisano 12 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Dzięki za info:) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Jeśli kwatery bez żywienia Cie interesują to mogą podać 2-3 bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Hej, byliśmy w tym roku (8 chłopa) w http://www.ransburgerhof.at/ (Flachau ...ale na poboczu) Tu możesz wysłać zapytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaik Napisano 12 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Wprawdzie nie planowaliśmy wyjazdu bez HB, ale plany można zmienić, więc kwaterami też jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Ja byłem większa ekipą w 8 osób i znalazłem bardzo fajny dom. Duży z 3 sypialniami (2x3os,1x2os) 3łazienki/toalety, nowoczesna kuchnia i duży salon z kanapami, stołem, kominkiem tv. itd. Samochód stał pod dachem a z okien sypialni i dużego tarasu mieliśmy widok na pięknie oświetlony stok (zdjęcie w mojej galerii). Dom znajdował się w samym centrum Flachau dosłownie 10 kroków od przystanku busa. z tego co pamiętam to stargowałem wtedy (środek sezonu) do 10tyś zł za 7dni. http://chalet-elisabeth.at/galerie.php Dodatkowo przesyłam link do innego bardzo ładnego domku w którym nie było miejsc kiedy planowałem wyjazd: http://www.chaletamjet.cc/de/danke.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Elfriede und Michael Neureiter Ferienhof Nasnergut Höggenstr. 50 - 54 A-5550 Radstadt Homepage: http://www.nasnergut.at E-Mail: info@nasnergut.at Tel.Nr.: 06452/7049 Idealne położenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Wprawdzie nie planowaliśmy wyjazdu bez HB, ale plany można zmienić, więc kwaterami też jestem zainteresowany. Skoro tak to i ja mogę polecić coś sprawdzonego; http://www.aparthotel-pichler.at/en/aparthotel.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Brak HB daje większą wolność. Trzeba jedynie robić śniadania, lunch to wiadomo na stoku tak czy owak a kolacje można jadać w restauracjach- codziennie inne miejsce i kuchnia a w Flachau jest parę fajnych restauracji. Blisko pierwszego poleconego przeze mnie domu jest knajpa z dobrymi, wielkimi stekami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Trzeba jedynie robić śniadania... Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak wielki to jest problem dla niektórych osób, są nawet takie sierotki na naszym forum;), to strasznie skomplikowana sprawa i skąd świeże bułeczki rano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak wielki to jest problem dla niektórych osób, są nawet takie sierotki na naszym forum;), to strasznie skomplikowana sprawa i skąd świeże bułeczki rano? Bułeczki? W Austrii najlepsze są z klameczki. Codziennie świeże i chrupiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Bułeczki? W Austrii najlepsze są z klameczki. Codziennie świeże i chrupiące. No to weź i to wytłumacz, bo są "sierotki" co w życiu się z czymś takim nie spotkały:rolleyes:. Ps: w BKK miałem nie z klameczki, tylko z wycieraczki:D, ale zapakowane, nie luzem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Ale zaznaczcie to ,że z klameczki kosztują prawie 2x tyle co te z piekarnii,lub supermarketu;)Wygoda jest-to prawda:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Ja płace za klimacik bułeczek na klamce bo dla mnie to po prostu atrakcja turystyczna Standardowym wyjściem sierotek z tak ciężkiej sytuacji jest zakup zapasu chleba tostowego (z waty) na cały wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 No to smacznego:rolleyes: A ja lubię mieć śniadanko na stole i wara od moich pieniążków - chcę dopłacać za śniadanka to dopłacam. Z HB jest nieco większe ryzyko bo o ile spie....ć śniadanko jest cieżko to spie...ć obiadek jest już nieco prościej i jak się trafi na hotel/gasthof z du...ą a nie kucharzem to pojawia się problem. Nie każdy Sławek spędza urlop tak jak Ty więc nie nazywaj "sierotkami" tych wszystkich którzy lubią coś innego. Poza tym owszem, zrobić śniadanko i obiad jest czynnością dość prymitywną (jesli ktoś lubi jadać... a w zasadzie zabijać głód tak jak SB, bo jedzeniem to On się nie delektuje tylko traktuje to jako konieczność niezbędną do przetrwania). Sierotki po prostu chcą mieć wszystko gotowe na śniadanko (ładnie podane, z rąbkiem tajemnicy "ciekawe co dzisiaj będzie na śniadanko" i bez zmywania i sprzątania po nim), a na obiadek chodzą do knajpy podelektować się miejscową kuchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 (edytowane) Sierotki po prostu chcą mieć wszystko gotowe na śniadanko (ładnie podane, z rąbkiem tajemnicy "ciekawe co dzisiaj będzie na śniadanko" i bez zmywania i sprzątania po nim), a na obiadek chodzą do knajpy podelektować się miejscową kuchnią. No to zapraszam na narty z nami. Nigdy moi współlokatorzy nie wiedzą co im rano zrobię na śniadanie. Co prawda nie lokalne, ale omleciki z parmezanem bądź ogonówkę smażoną z serem i sadzonym jajkiem plus grzaneczka wsuwają aż miło patrzeć. Tylko jest jeden haczyk - ja garów nie zmywam. Pozdrawiam. PS to właśnie w Hofgastein mieszkaliśmy raz u niejakiej Heidi, która cały tydzień karmiła nas tą samą kiełbasą wysokowydajną, tym samym serem i dżemem w ilościach wydzielonych. Mnie wystarczało bo moja waga nie ma zapotrzebowania na duże ilości jedzenia, ale taki REX to na stoku pierwsze co poprawka śniadania. Edytowane 15 Wrzesień 2011 przez lokiec3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 No widzisz, ja wybredna jestem i nie po to biorę tydzień urlopu żeby isć na kompromis i np. zmywać (od razu odeprę ciętą ripostę SB bo nie w każdym apartamencie jest zmywarka). Ponadto wiekszosć moich ostatnich wyjazdów to są wyjazdy 2 osobowe i nie wynajmuję 2 osobowego apartamentu (bo takich jest i tak niewiele), tylko pokój, a większość pokoi do wynajęcia to są pokoje ze śniadaniem więc nawet jakbym chciała pichcić to nie mam wyjścia i muszę zejść na gotowe, pyszne, świeżutkie śniadanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Ponadto wiekszosć moich ostatnich wyjazdów to są wyjazdy 2 osobowe i nie wynajmuję 2 osobowego apartamentu (bo takich jest i tak niewiele), tylko pokój, a większość pokoi do wynajęcia to są pokoje ze śniadaniem więc nawet jakbym chciała pichcić to nie mam wyjścia i muszę zejść na gotowe, pyszne, świeżutkie śniadanko Zmywanie to wypada średnio 1 lub 2 razy na osobę w czasie całego tygodnia:D (szef kuchni wyłączony z dyżurów). Dwie osoby hmmm... zawsze mogę zarezerwować większy apartament gdzie się z bratem zmieścicie. No ale jak nie to nie:D. Takich śniadań to nie robią nawt w hotelach *************** więc dla Ciebie wielka strata. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Takich śniadań to nie robią nawt w hotelach *************** więc dla Ciebie wielka strata. Brzmi pysznie, chociaż najważniejsze pytanie to: o której te wspaniałe śniadanka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 7,30-8,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 7,30-8,00 :eek: co tak późno? No chyba że 2 metry do gondoli, a start dopiero od 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Ski amade informacje na sezon 2011/2012 We wtorek w Warszawie odbyła się konferencja Ski amade. Tutaj znajdziecie kilka świeżych informacji z regionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarjak Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 Mam pytanie odnośnie Ski amade. Wie może ktoś gdzie można znaleźć tą aplikację na telefon, o której pisze w artykule, do którego jest odnośnik w pierwszym poście? Na stronie skiamade.com nie udało mi się znaleźć. W Android Market też nie ma. Jeżeli ktoś zna link, to niech mi podrzuci, z góry dziękuje. I tak wykorzystując okazje drugie pytanie. Czy ktoś wie, gdzie w necie można znaleźć dokładny opis kursowania skibusów w ski amade - chodzi mi o mapkę z przystankami, godziny odjazdów? Nie wiem czy coś takiego jest, mi się nie udało znaleźć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 Mam pytanie odnośnie Ski amade. Wie może ktoś gdzie można znaleźć tą aplikację na telefon, o której pisze w artykule, do którego jest odnośnik w pierwszym poście? Na stronie skiamade.com nie udało mi się znaleźć. W Android Market też nie ma. Jeżeli ktoś zna link, to niech mi podrzuci, z góry dziękuje. I tak wykorzystując okazje drugie pytanie. Czy ktoś wie, gdzie w necie można znaleźć dokładny opis kursowania skibusów w ski amade - chodzi mi o mapkę z przystankami, godziny odjazdów? Nie wiem czy coś takiego jest, mi się nie udało znaleźć. Pozdrawiam To aplikacja na IPhona i IPada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi