Bańka Napisano 10 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2011 Co powiecie o tej narcie? zastanawiam się nad jej zakupem dla mojego taty 190cm wzrostu 90kg umiejętności koło 6 jazda rekreacyjna podejrzewam że akurat te są trochę za krótkie ale chodzi mi bardziej o sam model może jakieś propozycję co do innego modelu nart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 10 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2011 (edytowane) Skoro jazda rekreacyjna to po "kiego grzyba" mu narta typu Race do tego najwyższy model, i slalomka, czyli o dość wąskiej specjalizacji Przy jego parametrach, coś raczej sztywnego, o dł. ok. 175 - taki wymiar da mu rekreację i solidną bazę pod nogami Gdyby trzymać się Fischera, i do tego Race, to brałbym coś z grupy RC czyli gigant, może tzw. drugą czyli Race RC (?) ...choć tak naprawdę to nie podoba mi się ta narta mógłbym rozważać tylko WC RC ..więc dalej bez sensu - najlepiej to coś z Progressora, raczej 8 niż 9, o dł. 175 cm (w ostateczności 170 jeśli wymięka ) http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3106&id_modelu=4283 Narty dość powszechnie cieszą się pozytywną opinią, i są chyba dość łatwo dostępne. Sądzę, że to powinien być niezły wybór, rozsądny kompromis między rekreacją a sportem. Choć przecież nie wiem jak ojciec jeździ - ale widuję na tych nartach ludzi zarówno w pierwszym sezonie jak i dużo bardziej zaawansowanych. Przy okazji - rzuć może okiem na ten wątek http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=137510#post137510 Update: Wrzucam jeszcze, przy okazji linka do ww Fischera z nowymi produktami: http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Skis/Performance W tym wypadku odpowiednikiem będzie Progressor 800 - akurat "skill level 5-8" Edytowane 10 Sierpień 2011 przez gajowy01 www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bańka Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2011 już od rana śledzę tamten temat a pytam się akurat o ten model narty bo zobaczyłem że na allegro stoi w miarę tanio, na razie przynajmniej zastanawiałem się jeszcze nad fisherem watea ale jednak 80 pod butem może go przerazić, przynajmniej na początku, widziałem też wiele poprzednich tematów z progresorem w roli głównej i chyba przy nim zostatnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 12 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2011 Skoro jazda rekreacyjna to po "kiego grzyba" mu narta typu Race do tego najwyższy model, i slalomka, czyli o dość wąskiej specjalizacji Przy jego parametrach, coś raczej sztywnego, o dł. ok. 175 - taki wymiar da mu rekreację i solidną bazę pod nogami Gdyby trzymać się Fischera, i do tego Race, to brałbym coś z grupy RC czyli gigant, może tzw. drugą czyli Race RC (?) ...choć tak naprawdę to nie podoba mi się ta narta mógłbym rozważać tylko WC RC ..więc dalej bez sensu - najlepiej to coś z Progressora, raczej 8 niż 9, o dł. 175 cm (w ostateczności 170 jeśli wymięka ) http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3106&id_modelu=4283 Narty dość powszechnie cieszą się pozytywną opinią, i są chyba dość łatwo dostępne. Sądzę, że to powinien być niezły wybór, rozsądny kompromis między rekreacją a sportem. Choć przecież nie wiem jak ojciec jeździ - ale widuję na tych nartach ludzi zarówno w pierwszym sezonie jak i dużo bardziej zaawansowanych. Przy okazji - rzuć może okiem na ten wątek http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=137510#post137510 Update: Wrzucam jeszcze, przy okazji linka do ww Fischera z nowymi produktami: http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Skis/Performance W tym wypadku odpowiednikiem będzie Progressor 800 - akurat "skill level 5-8" No tu z uporem godnym lepszej sprawy będę bronił dwóch rzeczy : RC RC jest jak jak najbardziej dla ludzi do jazdy - mam , sprawdziłem , wiem. Progressor 8 - dobra narta , ale zaprawdę powiadam , lepiej dorzucić te kilka peelenów do 9+ . Kilka razy już to pisałem , ale Diual Radius w PR9 z Flow Flex naprawdę działa. Ósemka go nie ma. Choć tu jest podobno myk : Progressy na ten sezon mają podobno zupełnie inną geometrię od poprzednich. Nie wiem ,, nie jeździłem , a nawet nie macałem;-) Poprzednie modele progressów 9 ogarniały sie wbrew pozorom w każdych warunkach nawet przy moich znikomych parametrach - 180cm-75-80kg przy długości 170-175 I był OK. WC SC 165 dla chłopa 190 cm i 90 kg wagi ??:eek: Pozwolę sobie nie skomentować. Na 165 WC SC to ja się przemieszczam przy parametrach j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 12 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2011 Popieram SC 165cm przy takich wymiarach odpada ! Polecałbym 170cm i najlepiej Progressora 9+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 12 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2011 Jak Progressor to 175 a nawet 180 tylko takie to trudne do kupienia, Watea 80 (lepsze by było też 180cm albo coś trochę więcej) bedzie bardzo dobrą nartą do jazdy rekraacyjnej, bez problemu do ogarnięcia a jeśli tata stosuje technikę klasyczną i lubi poszurać to będzie zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bańka Napisano 14 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 Z Watey zrezygnowalśmy bo jednak 78 pod butem trochę może zniesmaczyć, jeśli ktoś do tej pory miał 60-70 góra. Kiedyś dałem mu do zabawy Legendy i od razu był sprzeciw jeśli progresory to tylko z poprzednich sezonów kwestia ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 Na allegro znajdziesz teraz ze 2-3 pary w dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi