Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rowerem po Alpach. Tylko gdzie ? ?

Ambro

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiałem się ostatnio nad letnim wyjazdem w Alpy w celu popedałowania po górach. ;)

Moglibyście polecić regiony/miasteczka w Austrii lub Niemczech gdzie warto wybrać się latem z rowerem.

Domyślam się, że wszystkie górskie miejscowości, które znam z zimowych wypadów, mają w ofercie ciekawe trasy rowerowe i możliwość wjechania z rowerem na górę. Jednak chciałbym pojechać w okolicę, która naprawdę słynie i jest sprawdzona po kontem rowerowych tras i zjazdów.

Super !

Tego właśnie szukałem. Teraz muszę podłączyć się pod jakąś ekipę, która tam rusza :rolleyes:

Powiedz mi jeszcze proszę czy jest sens pchać się tam rowerem ze sztywną ramą czy tylko full-suspens ma sens ?

Full to full :)

Dasz radę na hardtailu :)

Kup sobie przewodnik : http://allegro.pl/jezioro-garda-przewodnik-mtb-tracki-gps-mapa-i1663384226.html

• Like 1

P.S. Pochwal się, jakie miejsca zajęliście w Hero ? ;)

Pochwalić sie mozna z ukończenia tego maratonu.

W całym maratonie startowało ponad 1500osób( w pierwszej edycji ponad 400 ) w różnych kategoriach na dwóch dystansach 50 i 80 km.

Wśród zawodników z licencjami na 80km wygrał były mistrz świata Włoch Mirko Celestino :).

My jechalismy na 50km/amatorzy , w katagorii wiekowej HM2 byłem 47 na 140 , a w genaralce na tym tym dystansie wśród amatorów 100 na 270.

Koledzy ,którzy juz się faktycznie ścigaja byli w generalce na 50km odpowiednio 8 i 9 , a w kategorii HM1 5 i 6.

Czwarty kolega był w generalce 135 i w kategorii HM1 46.

Czasy z zeszłego roku poprawilismy , więc było ok.W przyszłym roku kolejne starcie w hardcorze.

Pochwalić sie mozna z ukończenia tego maratonu.

W całym maratonie startowało ponad 1500osób( w pierwszej edycji ponad 400 ) w różnych kategoriach na dwóch dystansach 50 i 80 km.

Wśród zawodników z licencjami na 80km wygrał były mistrz świata Włoch Mirko Celestino :).

My jechalismy na 50km/amatorzy , w katagorii wiekowej HM2 byłem 47 na 140 , a w genaralce na tym tym dystansie wśród amatorów 100 na 270.

Koledzy ,którzy juz się faktycznie ścigaja byli w generalce na 50km odpowiednio 8 i 9 , a w kategorii HM1 5 i 6.

Czwarty kolega był w generalce 135 i w kategorii HM1 46.

Czasy z zeszłego roku poprawilismy , więc było ok.W przyszłym roku kolejne starcie w hardcorze.

Uważam, że jest się czym chwalić i życzę powodzenia za rok. ;)

Ktoś mi powiedział, że Austryjackie Kitzbuhel jest bardzo znane z tras rowerowych i na ich stronie rzeczywiście chwalą się super warunkami.

Był ktoś z Was tam latem ?

Jeśli mogę zapytać to czy jedziecie jakąś męską paczką czy rodzinnie ?

Pytam bo szukam ekipy na podobny wypad :)

Wyjazd typowo "męski";) -zbieramy właśnie ekipę-wyruszamy z Bydgoszczy prawdopodobnie ok.10.09. na tydzień.Przy pełnej obsadzie auta myślę,że zmieścimy się w 1000zł za przejazd,noclegi w samym Ischgl i Silvretta Card czyli karnet na wyciągi (transport rowerów wliczony),baseny itd.

• 8 months later...
Zastanawiałem się ostatnio nad letnim wyjazdem w Alpy w celu popedałowania po górach. ;)

Moglibyście polecić regiony/miasteczka w Austrii lub Niemczech gdzie warto wybrać się latem z rowerem.

Domyślam się, że wszystkie górskie miejscowości, które znam z zimowych wypadów, mają w ofercie ciekawe trasy rowerowe i możliwość wjechania z rowerem na górę. Jednak chciałbym pojechać w okolicę, która naprawdę słynie i jest sprawdzona po kontem rowerowych tras i zjazdów.

Ambro , pojechałes w końcu gdzies w Alpy na rower?

• 4 weeks later...

Witam, w zasadzie gdzie nie pojedziesz pelno tras. Ja z racji zamieszkania polecam Tyrol. Sama tylko okolica Innsbrucka (od Telfs do Schwaz plus przylegajace doliny)to grubo ponad 3000km tras i nie wazne gdzie sie zatrzymasz sie bo wszedzie rzut beretem. Naprawde jest gdzie pojezdzic i zmeczyc sie (trasy czesto do 2500m). Oberland (na zachod od IBK) czy Unterland tez nie gorsze a moze i lepsze, razem to mniej wiecej to samo czym jest Tyrol dla narciarzy, jak dla mnie raj :). Jest wiele przewodnikow (sam mam 4) i opisow w necie i w zasadzie ciezko zdecydowac sie gdzie jechac nastepny raz. A dla wszystkich chcacych poscigac sie i troche zarobic :) polecam: http://www.ischgl.com/ironbike-ischgl.de.htm Pozdro