Ambro Napisano 4 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Zastanawiałem się ostatnio nad letnim wyjazdem w Alpy w celu popedałowania po górach. Moglibyście polecić regiony/miasteczka w Austrii lub Niemczech gdzie warto wybrać się latem z rowerem. Domyślam się, że wszystkie górskie miejscowości, które znam z zimowych wypadów, mają w ofercie ciekawe trasy rowerowe i możliwość wjechania z rowerem na górę. Jednak chciałbym pojechać w okolicę, która naprawdę słynie i jest sprawdzona po kontem rowerowych tras i zjazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 4 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Tylko okolice Lago di Garda . http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=13663 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 4 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Super ! Tego właśnie szukałem. Teraz muszę podłączyć się pod jakąś ekipę, która tam rusza Powiedz mi jeszcze proszę czy jest sens pchać się tam rowerem ze sztywną ramą czy tylko full-suspens ma sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 4 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 (edytowane) Jeśli rower i Alpy to polecam Ischgl - chcemy się tam wybrać we wrześniu na tydzień http://www.austria.info/pl/szalenstwo-w-ischgl/trasy-rowerowe-w-ischgl-1344397.html Edytowane 4 Sierpień 2011 przez JurekByd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 4 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Super ! Tego właśnie szukałem. Teraz muszę podłączyć się pod jakąś ekipę, która tam rusza Powiedz mi jeszcze proszę czy jest sens pchać się tam rowerem ze sztywną ramą czy tylko full-suspens ma sens ? Full to full Dasz radę na hardtailu Kup sobie przewodnik : http://allegro.pl/jezioro-garda-przewodnik-mtb-tracki-gps-mapa-i1663384226.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 4 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Tak czy siak przymierzam się do zakupu fulla więc chyba z wyjazdem w te okolice poczekam aż będę miał nowy sprzęt czyli pewnie do przyszłego sezonu. Dzięki za wskazanie przewodnika ! P.S. Pochwal się, jakie miejsca zajęliście w Hero ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 4 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Jeśli rower i Alpy to polecam Ischgl - chcemy się tam wybrać we wrześniu na tydzień http://www.austria.info/pl/szalenstwo-w-ischgl/trasy-rowerowe-w-ischgl-1344397.html Jeśli mogę zapytać to czy jedziecie jakąś męską paczką czy rodzinnie ? Pytam bo szukam ekipy na podobny wypad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 5 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2011 P.S. Pochwal się, jakie miejsca zajęliście w Hero ? Pochwalić sie mozna z ukończenia tego maratonu. W całym maratonie startowało ponad 1500osób( w pierwszej edycji ponad 400 ) w różnych kategoriach na dwóch dystansach 50 i 80 km. Wśród zawodników z licencjami na 80km wygrał były mistrz świata Włoch Mirko Celestino . My jechalismy na 50km/amatorzy , w katagorii wiekowej HM2 byłem 47 na 140 , a w genaralce na tym tym dystansie wśród amatorów 100 na 270. Koledzy ,którzy juz się faktycznie ścigaja byli w generalce na 50km odpowiednio 8 i 9 , a w kategorii HM1 5 i 6. Czwarty kolega był w generalce 135 i w kategorii HM1 46. Czasy z zeszłego roku poprawilismy , więc było ok.W przyszłym roku kolejne starcie w hardcorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 5 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2011 Pochwalić sie mozna z ukończenia tego maratonu. W całym maratonie startowało ponad 1500osób( w pierwszej edycji ponad 400 ) w różnych kategoriach na dwóch dystansach 50 i 80 km. Wśród zawodników z licencjami na 80km wygrał były mistrz świata Włoch Mirko Celestino . My jechalismy na 50km/amatorzy , w katagorii wiekowej HM2 byłem 47 na 140 , a w genaralce na tym tym dystansie wśród amatorów 100 na 270. Koledzy ,którzy juz się faktycznie ścigaja byli w generalce na 50km odpowiednio 8 i 9 , a w kategorii HM1 5 i 6. Czwarty kolega był w generalce 135 i w kategorii HM1 46. Czasy z zeszłego roku poprawilismy , więc było ok.W przyszłym roku kolejne starcie w hardcorze. Uważam, że jest się czym chwalić i życzę powodzenia za rok. Ktoś mi powiedział, że Austryjackie Kitzbuhel jest bardzo znane z tras rowerowych i na ich stronie rzeczywiście chwalą się super warunkami. Był ktoś z Was tam latem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 5 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2011 Jeśli mogę zapytać to czy jedziecie jakąś męską paczką czy rodzinnie ? Pytam bo szukam ekipy na podobny wypad Wyjazd typowo "męski";) -zbieramy właśnie ekipę-wyruszamy z Bydgoszczy prawdopodobnie ok.10.09. na tydzień.Przy pełnej obsadzie auta myślę,że zmieścimy się w 1000zł za przejazd,noclegi w samym Ischgl i Silvretta Card czyli karnet na wyciągi (transport rowerów wliczony),baseny itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 5 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2011 Zapowiada się fajny wyjazd. Ja niestety jestem wolny od 16.09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Zastanawiałem się ostatnio nad letnim wyjazdem w Alpy w celu popedałowania po górach. Moglibyście polecić regiony/miasteczka w Austrii lub Niemczech gdzie warto wybrać się latem z rowerem. Domyślam się, że wszystkie górskie miejscowości, które znam z zimowych wypadów, mają w ofercie ciekawe trasy rowerowe i możliwość wjechania z rowerem na górę. Jednak chciałbym pojechać w okolicę, która naprawdę słynie i jest sprawdzona po kontem rowerowych tras i zjazdów. Ambro , pojechałes w końcu gdzies w Alpy na rower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 rejony schladming fajna opcja na rower latem, sam się zastanawiam czy w tym roku tam nie pojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkristoff Napisano 4 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2012 Witam, w zasadzie gdzie nie pojedziesz pelno tras. Ja z racji zamieszkania polecam Tyrol. Sama tylko okolica Innsbrucka (od Telfs do Schwaz plus przylegajace doliny)to grubo ponad 3000km tras i nie wazne gdzie sie zatrzymasz sie bo wszedzie rzut beretem. Naprawde jest gdzie pojezdzic i zmeczyc sie (trasy czesto do 2500m). Oberland (na zachod od IBK) czy Unterland tez nie gorsze a moze i lepsze, razem to mniej wiecej to samo czym jest Tyrol dla narciarzy, jak dla mnie raj . Jest wiele przewodnikow (sam mam 4) i opisow w necie i w zasadzie ciezko zdecydowac sie gdzie jechac nastepny raz. A dla wszystkich chcacych poscigac sie i troche zarobic polecam: http://www.ischgl.com/ironbike-ischgl.de.htm Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi