kalosh Napisano 3 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2011 Witam. Sezon już niedługo więc muszę kompletować sprzęt dalej. Mój problem polega na tym, że nie mogę dobrać gogli do kasku brenda sky hifi. Przymierzyłem do tej pory około 10 par i wszystkie są spychane przez kask na mój nos i zatykają mi go. Wiem, że to sprawa indywidualna, ale możecie mi powiedzieć jakich gogli Wy używacie do kasku brenda sky? Pozdrawiam, Dawid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2011 Witam. Sezon już niedługo więc muszę kompletować sprzęt dalej. Mój problem polega na tym, że nie mogę dobrać gogli do kasku brenda sky hifi. Przymierzyłem do tej pory około 10 par i wszystkie są spychane przez kask na mój nos i zatykają mi go. Wiem, że to sprawa indywidualna, ale możecie mi powiedzieć jakich gogli Wy używacie do kasku brenda sky? Pozdrawiam, Dawid. Czy jeździłeś wcześniej w kasku? Zdarza się, że osoby zakładające kask po raz pierwszy mają takie odczucia jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 3 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2011 Witam Serdecznie wprawdzie nie mam takiego kasku ale można chyba znaleźć w necie na str. producenta kasku jakie gogle są dedykowane.Jeżeli i onw by Ci nie pasowały spróbuj gogli młodzieżowych np.UVEX może by się nie zsuwały bo są nieco węższe.Miałem ten sam problem i w końcu gogle dedykowane do mojego modelu kasku zagrały idealnie,ale to zależy też od budowy twarzy i głębokości samego kasku,póki co powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalosh Napisano 3 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2011 Czy jeździłeś wcześniej w kasku? Zdarza się, że osoby zakładające kask po raz pierwszy mają takie odczucia jak Ty. Witam. Do tej pory (dwa miesiące:P) jeździłem w kasku i okularach. jorguś, nie wiedziałem o zaleceniach producentów. Zobaczymy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2011 Najlepiej kupić gogle tej samej firmy co kask,wtedy muszą pasować. No chyba,że będą to chińskie podróby,to może być różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalosh Napisano 3 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2011 No właśnie już przymierzałem dwa modele gogli z brendy i nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 4 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Koniecznie z goglami po kask, tylko teraz to trochę zdzieranie obuwia. Poczekaj aż towar zacznie pojawiać się na półkach. Co nie znaczy że nie powinieneś się skupić na kilku modelach, które ci się podobają i za nimi właśnie pochodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalosh Napisano 4 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Tylko ja najpierw kupiłem kask (i jeździłem w okularach przeciwsłonecznych) i teraz nazbierałem na gogle:) Niestety na stronie brendy nie ma zaleceń co do gogli. No nic, będę musiał próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 4 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 no to kask i po gogle Szukaj jak budżet pozwala aby była wymienna szybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 4 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Kurcze szkoda ,że nie ma konkretnych gogli do Twojego typu kasku,chciałem pomóc przez analogię do mojej sytuacjii,ja mam kask Briko model x... i konkretnie zaleca się do tego kasku tylko 1 typ gogli o nr. x... i mi to zagrało,ale widać ,że nie wszyscy producenci stosują taki schemat,wtej sytuacjii podzielam zdanie Roobsa nie ma wyjścia ,kask ze sobą i na dobór.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi