marob_2010 Napisano 2 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2011 (edytowane) Witam wszystkich! Jestem pierwszy raz na forum; chciałbym kupić dla siebie pierwsze nowe narty, jeździłem już na używanych z wypożyczalni i czas przyszedł by kupić dla siebie sprzęt. Swoje umiejętności oceniam na 4-5 w skali forum. Zastanawiam się dokładnie nad 3 modelami: - Fischer RX FIRE White/Blue - ROSSIGNOL PMC 3000 - ELAN MAG 2 Bardzo bym prosił o pomoc osoby które bardziej są doświadczeni. Oczywiście jestem osobą początkującą. Mam 182 cm i ważę 86 kg, stąd myślę że narty w przedziale 168-170cm są dobre. Jeszcze raz proszę o pomoc;) ... jakie buty dokupić do nart - jeśli chodzi o twardość? Edytowane 2 Sierpień 2011 przez marob_2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 4 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Witam Serdecznie nie znam tych nart ja gustuję w grupie Race ,ale podobno to już przeżytek czy czasami nie są to narty typu Rocker ,jeżeli tak to jest to chyba najnowsza technologia do tej pory nieznana łącząca z powodzeniem wykluczające się cechy a ja nie jestem jeszcze na tym etapie ewolucjii.Chciałbym pomóc ale nie jestem w stanie ,Pozdrawiam i może ktoś bardziej doświadczony w tym względzie Ci pomoże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Witam Serdecznie nie znam tych nart ja gustuję w grupie Race ,ale podobno to już przeżytek czy czasami nie są to narty typu Rocker ,jeżeli tak to jest to chyba najnowsza technologia do tej pory nieznana łącząca z powodzeniem wykluczające się cechy a ja nie jestem jeszcze na tym etapie ewolucjii.Chciałbym pomóc ale nie jestem w stanie ,Pozdrawiam i może ktoś bardziej doświadczony w tym względzie Ci pomoże Jorguś, z tym rockerem to pojechałeś . Przecież modele, o które pyta kolega są z kilku sezonów do tyłu, a o rockerze mało kto wtedy słyszał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marob_2010 Napisano 4 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Dzięki chłopaki za odpowiedź. Troszkę mnie zmartwiła ta odpowiedź; potrzebuje z jednej strony taniego ale bez przesady (ok.800zł) sprzętu na którym będę się bawił i poprawiał technikę z różnymi technologiami jakie producenci się prześcigają a nie kosmicznych drogich nart. Czy może jakieś sugestie co do nart na początek co do mojej skali 4-5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 5 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2011 http://www.skiteam.pl/narty/Elan/Waveflex-10-Fus/ albo http://www.skiteam.pl/narty/Fischer/Progr-8/ lub http://www.skiteam.pl/narty/Elan/Waveflex-12-Fus/ Są w dobrej cenie , nowe z ciekawymi technologiami troszkę droższe ale .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 5 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2011 A no bo śpię jeszcze snem letnim ale już się powoli zaczynam wybudzać przed zimą i tak coś tam mi świta to znaczy zaczyna ale im bliżej zimy to szare komórki z pewnością się obudzą ,obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marob_2010 Napisano 5 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2011 Dzięki za propozycje. Fakt troszkę droższe. Mam jeszcze pytanie co do długości samych nart elan Waveflex 10 Fus czy długość 168cm przy wzroście 182cm (86kg) będę dobre; czy 176cm lepiej zakupić? I jeszcze mam pytanie odnośnie butów jakiej twardości szukać. Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tooom44 Napisano 8 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2011 Ten sam problem miałem rok temu, wtedy wybrałem fischer viron 4.4, niezłe narty dla ambitnego początkującego, lekkie, zwinne, bezpieczne. Dzisiaj jednak wiem, że mogłem być w wyborze bardziej perspektywiczny, np progressor. pzdr t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi