marczello Napisano 26 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2011 Polecam.Trzeba ładować baterię przed sezonem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 ja po powrocie ze stanów na początku września mam zamiar wybrać się na jakiś urlop. Marczello wrzuć więcej info i jakiś zdjęć bo ta plaża po mnie "chodzi" od dawna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 (edytowane) Widząc wątek zapoczątkowany przez Ciebie,spodziewałem się,że pokażesz nam jakieś egzotyczne miejsce do nartowania... Ale paskudnie! :eek: Tak ciepło,tylko piosek,woda i ani grama śniegu! :eek: Tylko kolor piasku i skały przypominają te przyjemniejsze klimaty. Ja tam wolę taką plażę: Szeroko,temperatura odpowiednia i nie mało wiela śniegu,nawet trochu puchu! (zdjęcie z lipca) A tak poważnie to bosko! Edytowane 27 Lipiec 2011 przez johnny_narciarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2011 (edytowane) Dodałem trochę zdjęć z wyjazdu na Zakynthos. http://zante2011.pxd.pl/album/35333/1/zante2011 Polecam letnie wakacje na tej wyspie. My jechalismy samochodami w 4 rodziny ( 4 auta ) , z Venecji płynęlismy promem z Patras , z Patras 70km od Killini i stamtąd nastepnym promem juz do Zante.Wynająłem przez neta dół willi ( dwa 100m2 apartamenty z pełnym wyposażeniem , sprzatane codziennie, co drugi dzień wymiana pościeli ).Z willi do morza 150m , przy plazy basen ogolnodostepny.Plaza piasek. Codziennie od 35-40st ciepła , woda w morzu jak w basenie u nas ok.27st. Dzieciaki zwariowały .Starzy też. Wyspa bardzo zróżnicowana, na południu bardziej płasko, plaże piasek, połnoc to góry, zatoczki, klify , na plażach kamyczki. Zobaczylismy wszystko co sobie zaplanowałem.Wyjazd bardzo udany. Podobnie jak zimą wszystko organizuje sam, bez biur podróży itp. Edytowane 30 Lipiec 2011 przez marczello 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 31 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2011 Oglądanie takich zdjęć w moim przypadku (nigdzie nie wyjeżdżam tego lata) to jest czysty masochizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 31 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2011 (edytowane) W ostatnich dniach planowałem wrześciony urlop i dzięki Tobie Marczello wiem już gdzie pojadę ! Dzięki ! Edytowane 31 Lipiec 2011 przez Ambro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 1 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2011 Też właśnie wróciłem z Gr - cóż, trzeba wspierać ludzi w kryzysie:D. Byłem po drugiej stronie czyli na Cykladach a dokładniej na wyspie Naxos. Przelot do Aten (750 zł/os), prom (80 euro w dwie strony), apartamencik w prywatnym domu 100m od morza, samochód ( ale też motor, quad czy co kto chce) można porzyczyć na miejscu -30-50 euro/dzień, do tego można promami pochasać po archipelagu ( w zasięgu ze 20 wysp w tym Paros,Mykenos, Iraklia, i Santorini). Ja tam jeżdżę w "celach windsurfingowych", ciepły wiatr Meltemi latem wieje bardzo przyjemnie i często mocno dzięki czemu też na wyspach nie ma upału i klimat jest przesympatyczny i nie męczący. Wyspa ma jeszcze jeden plus, lotnisko lokalne nie obsługuje tzw czarterów przez co nie ma t6am wielkich hoteli i turystycznych kombinatów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 1 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2011 (edytowane) No dobra Panowie, czuję się zachęcony . Może teraz ktoś z Was by się pokusił o dokładną rozpiskę jak to wychodzi cenowo przy własnej organizacji (zwłaszcza noclegi + jakieś sprawdzone namiary), no bo alpejski cennik jest powszechnie znany i praktykowany, a Grecki już nie . ps. Mnie podobno rzuci gdzieś w te okolice początkiem września (więc czemu by nie na własną rękę), ale ja nic prawie o tym nie wiem, za to Żona... Edytowane 1 Sierpień 2011 przez ravick97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2011 Wpisujesz nazwę wyspy w google i wyrzuca Ci pełno portali z masą ofert. Dobierasz standard i udogodnienia względem własnych wymagań i wychodzi Ci cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kombiak Napisano 1 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2011 marczello, a jak ze strajkami i innymi tego typu perełkami ? Pytam, bo ja akurat jestem kretyńskim kretynem i jakoś takoś mi zostało na dłużej z tą wyspą ( jak na razie 3 x wakacje ) - w tym roku zero , ale za rok na pewno. . Słyszałem o blokowaniu na krecie lotnisk przez taksówkarzy , itd. Jak to wygląda na Zakynthos ? Jasu ( jakby to powiedział grek ) ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 1 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2011 marczello, a jak ze strajkami i innymi tego typu perełkami ? Jak to wygląda na Zakynthos ? Jasu ( jakby to powiedział grek ) ! Nikt nic nie słyszał o strajkach No dobra Panowie, czuję się zachęcony . Może teraz ktoś z Was by się pokusił o dokładną rozpiskę jak to wychodzi cenowo przy własnej organizacji (zwłaszcza noclegi + jakieś sprawdzone namiary), Mieszkalimy w Ammos Villa http://www.ammosvillas.gr/ - duży apartament 100m2 na dwie rodziny 100eur/doba ( na rodzine 50eur/doba ) Prom w dwie strony z Wenecji do Patras ( rodzina 3 lub 4 os ), oraz Killini do Zante - razem 1600zł Paliwo to dojazd z Polski do Venecji i z powrotem oraz na miejscu. Jedzenie z kraju. Wyszlo nas jakies 60% tego jakbysmy zapłacili przez biuro podróży. Tutaj jest baza noclegowa : http://www.greeka.com/ionian/zakynthos/hotels/index.htm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 1 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2011 Witam! Byłem w zeszłym roku na tej wyspie. Również wyjazdy zorganizowane nie wychodzą tak drogo. W czasie mojego pobytu strajkowali dostawcy benzyny i były z tym problemy (patrz wypożyczalnie samochodów). Poza tym wszystko jest bardzo fajne. Szczególnie polecam zwiedzanie wyspy na własną rękę pożyczonym pojazdem i odwiedzanie różnych plaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murti Napisano 4 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 (edytowane) He, he, przy takiej pogodzie w Polsce, to każdy kierunek za granicą jest dobrym rozwiązaniem. ;-) Edytowane 4 Sierpień 2011 przez JC No to chłopie pojechałes z tymi reklamami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mt01234 Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Zakynthos nie ma moze tych zabytkow, ktore sciagaja turystów na wczasy w Grecji, ale za to jest to jedna z najpiękniejszych wysp jeśli chodzi o krajobrazy. Byłam dwa razy i naprawdę polecam każdemu. Jeśli ktoś chce aktywnie wypoczywać - są tam świetne warunki, np. do nurkowania. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 11 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2014 cudne miejsce. też chcę się tam wybrać. z tym że jestem takim dziwnym typem który na urlop woli jechać w maju-kwietniu tak żeby się opalić przed wakacjami. nie interesują mnie wyjazdy we wrzesniu a wtedy niestety najłatwiej złapać promocjeto trenuj formę w : Sliders Wake Park El Gouna - Egipt znajomy teraz jest : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2014 Nooo to kolejna nominacja do odkopu miesiąca. . . gdzie ja miałem ta złotą łopatę? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SOFIA75 Napisano 14 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Maleńka wysepka jeszcze mało popularna, więc nie zdeptana przez turystów. Przepiękne krajobrazy - słynne białe skały i niesamowicie błękitne morze. Ładne plaże. Urokliwe małe, portowe miasteczka i wiele klimatycznych knajpek. Dobra kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HugonAbc93 Napisano 9 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2014 Wyspa jest faktycznie przepiękna byłam zarówno na Rodos jak i na Krecie, ale nie ma piękniejszej Greckiej wyspy niż Zakynthos, byłam w zeszłym roku już po raz drugi i jedyny minus to taki że nie jest już tak mało popularna jak kiedyś, kilka lat temu było tam pusto pięknie i spokojnie , a w zeszłym roku już tylko pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DORIA78 Napisano 5 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2014 Ja w tym roku po raz drugi wybieram się do Zakythos ... pierwszy raz byliśmy tam 5 lat temu i było bardzo fajnie mała cicha piękna i spokojna wyspa, ale wiem że w tym czasie sporo się zmieniło ponieważ jest coraz modniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi