arturiol Napisano 24 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2011 na początku chciałbym powitac wszystkich użytkowników forum, gdyż jestem tu nowy, jak również pierwszy to mój post. 1. Pleć - m 2. Wiek - 35 3. Waga - 60 4. Wzrost - 183 5. Na nartach jeżdżę od 4 sezonów, ( 10 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 5 7. Moje buty to - brak 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - elan scx cap 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - preferuję jazdę po przygotowanych stokach, wolę jazdę długim skrętem-zależnie od warunków (zagęszczenie na stoku), szybko 10. Upatrzyłem sobie narty - progressor 800, atomic nomad 11. Mój budżet na narty to około -1500-2000. chciałbym prosić o poradę w sprawie doboru nart i butów, dużo czytałem tu na forum o tym ale... nie znalazłem podobnego przypadku do mojego, jestem dość wysoki, a zarazem lekki na wyraz. stąd moje wątpliwości dotyczące długości nart oraz ich rodzaju, czy może allmountain, czy allround, upatrzylem sobie progressora 800, zainteresował mnie również atomic nomad blackeye ti i nie wiem czy dobrze kombinuję. również mam wątpliwości co do flexu buta, myślałem o flex około 100. z góry dziękuję za wszystkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 24 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2011 Witaj, Przy takiej wadze flex 100? Będzie płacz. Progressor 800? Raczej 8 Dobrze kombinujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 24 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2011 Fischer Progressor 8 w długości 170 cm, do tych nart buty o flexie 80 w zupełności Ci wystarczą - to będzie dobry i uniwersalny zestaw w niezłej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bańka Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 co do butów to przy 6 dyszkach nie musisz mieć dużo flexa, tak jak pisali inni forumowi koledzy 80 flexa świat, jakiś szerszy bucik i jazda, tylko nie daj sobie w sklepie wcisnąć jakiś modeli z przed paru lat musisz uważać a co do nart to w sumie każda narta z tych mało wymagających będzie dobra dla ciebie , 165-170 cm deski będą dobre,a z którego roku progressora 8 ( teraz pytanie do znawców fishera, ,, różni się ten model czymś pomiędzy wersjami z różnych sezonów????,, i? http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=13697 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi