johnny_narciarz Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Może na wstępie wspomnę,że nie jestem wirtuozem narciarstwa,więc moje spostrzeżenia nie koniecznie oddadzą w 100% prawdziwą charakterystykę tych deseczek.Jednak one mnie zachwyciły,stąd pozwoliłem sobie po raz pierwszy na wyrażenie opinii na temat sprzętu. Ponieważ w lecie raczej dobrych warunków nie należy się spodziewać,pożyczyłem od Sławka taki oto dechy: Narty Blizzard Magnum,długość 172cm,taliowanie:122/81/107,promień skrętu 17. Na początku nie mogłem ich wyczuć,może temu,że ostatnie lata jeździłem tylko na slalomce,a do tego była długa przerwa w nartowaniu.Jednak im więcej czasu na nich śmigałem,tym bardziej mnie zachwycały.Pierwsze dwa dni to jazda w idealnych niemalże warunkach i tu od razu dało się zauważyć,że te narty pięknie suną długim i średnim skrętem,krótki nie za bardzo lubią.Parę razy zdarzyło mi się wyjechać lekko poza trasę w kopny śnieg,trochę się obawiałem,ale szybko te nartki pokazują co potrafią - nie toną nadmiernie,dają się łatwo wyczuć,można się poczuć dość pewnie.A co na lodzie?Znakomicie!Trzymają i budzą pełne zaufanie. Następne dni to już jazda w mokrym i ciężkim śniegu,właśnie w takich warunkach jeszcze lepiej widać ich zalety.Trasa czy poza trasą suną pięknie,obojętnie czy jedziemy carvingowo czy klasykiem,byle nie za nerwowo kręcić.Nawet w wodzie sobie nieźle radziły,jak lodowiec płynął,to zdarzały się skręty w dość głębokiej kałuży. Jednak te narty dają takie poczucie pewności,że w ogóle nie obawiałem się po czym jadę. Również muldy nie robią na nich większego wrażenia,po prostu suną po wszystkim! Podsumowując,to chyba slalomka pójdzie w kąt,a ja sobie sprawie takie właśnie Blizzardy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 11 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2011 Johny potwierdzam twoje odczucia, będąc na lodowcu w marcu miałem ze soba kilka par nart do przetestowania i właśnie spróbowałem na rozjeżdżonym stoku 8,1 magnum i to był strzał w 10 suneły jak po szynach nic ich nie wzruszało czego nie można było powiedzieć o slalomkach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2011 Nie miałem okazji pojeździć na tej narcie/Maciek powiedział,.ze Sławek nie pozwala:D/,ale widząc,co wyrabiał na niej Johny twierdzę,że jest to naprawdę prawdziwy allmountain z możliwością w każdych warunkach,i nie tylko dla dośwaiadczonych narciarzy,ale dla wszystkich co szukają uniwersalnej naerty.W tych warunkach zdała egzamin na 5:rolleyes:Biorąc pod uwagę cenę-jest to naprawdę strzał w 10/10:rolleyes:.Nic nie skrzypi w wiazanaich,naprawdę narta prowadzi się lekko i zapier....,moje xenony 10/te przeznaczyłem na lato:p/tylko chwilami były dla nich partnrerem.Jazda klasykiem,czy ciętym w tak ciężkich warunkach okazała się przyjemnością.Nawet w listopadzie 01.11 po liściach da radę-wzorowe taliowanie. Polecam,jak Maciek-który testował tą nartę:rolleyes:SB-slalomki jakieś nowe są:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi