Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

kupno taniego roweru

cysiu

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...

Okolice Horyńca Zdroju, mocno pagórkowate objeździłem z żoną na maszynach widocznych na fotkach. Dwa dodatkowe zdjecia poglądowe na drogi... ta ze zdjęcia ostatniego ciągnęła się -żeby nie skłamać -4km w samym piachu.I nie była to najgorsza droga w tej okolicy...Przedostatnie zdjęcie to wyjazd z Moczar do Granicy... pagórkowato pagórkowato :)Podjazd z Horyńca na Dziewięcierz ma bodajże 2km -> równo nie stromo ale zawsze pod górę. Przejazd z Moczar do Prusiów drogą mocno leśną, gdzie miejscami wody po pedały...Co Pani wypożyczająca powiedziała jak się zapytałem czemu takie rowery bez przerzutek i z tylnym hamulcem w piaście a nie jakieś tańsze górale: te na pewno się nie zepsują :)Osobiście: jeśli nie jeździ się po mega górach to 3biegówka wystarcza. Ale wiecie, że ja dziwak jestem i nawet narty mam dużo za krótkie ;)P.S. Dodałem jeszcze jedno zdjęcie z ciekawą drogą z pewnej wsi... tak tak wsi :) nie z pola albo lasu :)

P5265494.jpg

P6076101.jpg

P5265490.jpg

P6076097.jpg

P5265523.jpg

P5265494.jpg.ad535e651c4cf9a9700a00d8fae277fb.jpg

P6076101.jpg.ed55dd8c5dd1d5f5b1ee354d70f28211.jpg

P5265490.jpg.fe0576865e5b9e0489e4c056941f3bd8.jpg

P6076097.jpg.4965645494062dd592446ad582a52eae.jpg

P5265523.jpg.73db43985f2a7af38f4efa8417949a24.jpg

Edytowane przez mysiauek

Co do tematu, tani rower jest tak naprawdę drogi, zaraz się w nim coś psuje i trzeba wymieniać. Dobry droższy rower wychodzi tanio bo działa sprawnie bardzo długo.

Ale o dobry droższy rower trzeba dbać:P Co wiąże się z wydatkami na konserwacje widelców i tylnych amorków (vide 600zł za Foxa 36 VAN R 180mm i Foxa DHX RC2:eek:) do tego klocki, opony i masa szpeju, a tego nie kupisz tak w każdym osiedlowym rowerowym, bo jak już masz rower za mnóstwo kasy to raczej myślisz o tym, żeby zostać przy dobrych markowych częściach. W tanim rowerze natomiast idziesz na zakupy i bierzesz najtańsze klocki, najtańsze oponki a konserwacja czasami ogranicza się do przesmarowania łańcucha (choć o tym ludzie często zapominają nawet i jak jadę i mijam takiego piszczącego złoma to automatycznie dostaje +20 do prędkości...:rolleyes:)

Ale o dobry droższy rower trzeba dbać:P Co wiąże się z wydatkami na konserwacje widelców i tylnych amorków
... taka jest niestety prawda, co nie znaczy ze o tani rower nie trzeba dbac, tez trzeba tylko oczywisci koszty sa inne. W drogim rowerze koszty serwisu amora mozna obnizyc robiac to samemu, wbrew pozorom nie jest to takie trudne ale wymaga czasu i jest to tzw. brudna robota :D Np do Rock Shoxa sa dostepne instrukcje serwisowe ze zdjeciami krok po kroku.

Nie wiem jak się używki cenowo kształtują w innych miastach , ale będąc ostatnio w przyzwoitym serwisie w wawie (szukając roweru dla syna) stwierdziłem , że bardzo przyzwoite używki można dostać w cenie 800 peelenów.

Są to w części sprzęty kupowane za granicą .

W części w kraju od ludzi którzy kupili coś i im nie pasuje albo zainwestowali w coś lepszego i mają na zbyciu.

Wszystkie są przed wystawieniem gruntownie przeglądane i serwisowane w razie potrzeby.

Roweru jeszcze tam nie kupowałem ale kupowałem u nich używane narty i nigdy nie narzekałem.

A kupiłem od nich chyba ze cztery pary .

Będę w tym serwisie prawdopodobnie gdzieś za półtora tygodnia jak syn z obozu wróci więc mogę się dokładniej rozejrzeć.

A co do nowych , to łażąc ostatnio po kilku sklepach dowiedziałem się - co wywołało we mnie solidne zdziwienie , że dla sprzedawców rowerów sezon się już kończy i ciężko jest znaleźć coś idealnie do siebie dobranego , bo już nie mają na stanie.

Natomiast można oczekiwać przecen tego co jest , więc coś za coś . ;-)

• 2 months later...
Witam raz jeszcze. Ostatecznie roweru nie kupiłem postanawiając trochę dozbierać i zaczekać na promocje. Okazyjnie mogę kupić rower: SCHWINN FRONTIER GSX. Co o nim myślicie? Pozdrawiam :)

A co oznacza okazyjnie?

Bo w granicach 1tyś zł Ja osobiście kupiłbym Eurobike Aggressive 0.1

http://allegro.pl/rower-mtb-eurobike-aggressive-0-1-alivio-2011r-i1844539019.html

Za tą cene super rower z super osprzętem.

jak za 750zł to nie masz co się zastanawiać tylko brać.

a Jak masz możliwość dać 1000zł to brałbym Eurobike, Ma bardzo dobry osprzęt(poza amorem) jak z roweru za 2000zł Co prawda są małe haczyki ale myślę że w tej cenie roweru są nie istotne....tj:

1) amortyzator jest dość prosty V3 ale taki tez montują w KROSS'ach Hexagon V4-6

2) Przerzutka tylna co prawda Alivio ale na 7 rzędowej kasecie :( lecz myślę, że brak 1 przerzutki nie będzie odczuwalny a zawsze można rozbudować w przyszłości a baza jest bardzo dobra :)