Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

S7 Skarżysko Kam. - Kielce

zbyszek42

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dziś na stronie GDDKiA znalazłem info, że S7 na odcinku Skarżysko Kamienna - Kielce jest już drogą expresową dwujezdniową z prawdziwego zdarzenia i spokojnie omijamy Suchedniów.

Dla mnie mieszkającego w centrum kraju polscy drogowcy bardzo powoli skracają czas przejazdu na południe Europy, ale każde takie info raduje moje serduszko.

Pozdrawiam i życzę udanego długiego weekendu.

Cześć

Witam,

dziś na stronie GDDKiA znalazłem info, że S7 na odcinku Skarżysko Kamienna - Kielce jest już drogą expresową dwujezdniową z prawdziwego zdarzenia i spokojnie omijamy Suchedniów.

Dla mnie mieszkającego w centrum kraju polscy drogowcy bardzo powoli skracają czas przejazdu na południe Europy, ale każde takie info raduje moje serduszko.

Pozdrawiam i życzę udanego długiego weekendu.

Szkoda lubiłem ten odcinek. Wszystko zamienią w bezduszne nieciekawe autostrady. Pozdro

Cześć

Szkoda lubiłem ten odcinek. Wszystko zamienią w bezduszne nieciekawe autostrady. Pozdro

Mitku, postaw się na miejscu mieszkańca który codziennie wdychał wydzieliny twojego samochodu :) Myślę, że z nowej drogi ucieszy się znaczna większość, nawet Ty powinieneś się cieszyć, bo stara droga została na swoim miejscu, a z mniejszym natężeniem ruchu będziesz mógł jeździć jeszcze wolniej ;)

Mnie tylko martwi fakt, że prawdopodobnie Warszawa nie da pieniędzy na wschodnią część obwodnicy Krakowa, a jeśli nie wybudują tej drogi teraz, to przez najbliższe 10 lat kierunek PN-PD będzie dalej prowadził przez miasto.

Edytowane przez John

Cześc

Mitku, postaw się na miejscu mieszkańca który codziennie wdychał wydzieliny twojego samochodu :) Myślę, że z nowej drogi ucieszy się znaczna większość, nawet Ty powinieneś się cieszyć, bo stara droga została na swoim miejscu, a z mniejszym natężeniem ruchu będziesz mógł jeździć jeszcze wolniej ;)

Mieszkaniec biedny - rację masz. Troche żartuje oczywiście ale też często gdy mam więcej czasu jadę bocznymi drogami by podróż milszą była. Nie zawsze najszybciej oznacza najfajniej.

Na tej linii na przyklad często zdarza mi sie jeździc przez Końskie - polecam.

Pozdro serdeczne

A na odcinek z Radomia do Skarżyska poczekamy jeszcze z 5 lub10 lat! Z Kielc do Krakowa zrobią za następne 10lat. A o autostradzie, nie drodze szybkiego ruchu, pomiędzy Krakowem a Warszawą mówiło się już za Gierka!!! Z resztą, obwodnica Kielc ( teraz dobudowywana jest druga jezdnia) wykonana w latach 80 ub wieku, już miała wiadukty przystosowane do dwujezdniowej drogi!!!! A i tor Kielce w Miedzianej Górze potrafili zrobić w latach 70 ub. wieku a teraz brak kasy aby remontu nawierzchni dokonać!!!

Ja właśnie wrociłem z wyjazdu do Radomia i dzięki tej drodze i obwodnicy Siewierza zaoszczędzone w obie strony ok 40 minut. Teraz poprawiają obwodnicę Kielc i jest tam troche ograniczeń, ale jak zrobią po dwa pasy to będzie jeszcze szybciej się jeżdziło. Do tej pory często wybierałem drogę przez Olkusz i Miechów, ale teraz znowu bedę jeżdził przez Zawiercie.