zbyszek42 Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Witam, dziś na stronie GDDKiA znalazłem info, że S7 na odcinku Skarżysko Kamienna - Kielce jest już drogą expresową dwujezdniową z prawdziwego zdarzenia i spokojnie omijamy Suchedniów. Dla mnie mieszkającego w centrum kraju polscy drogowcy bardzo powoli skracają czas przejazdu na południe Europy, ale każde takie info raduje moje serduszko. Pozdrawiam i życzę udanego długiego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Cześć Witam, dziś na stronie GDDKiA znalazłem info, że S7 na odcinku Skarżysko Kamienna - Kielce jest już drogą expresową dwujezdniową z prawdziwego zdarzenia i spokojnie omijamy Suchedniów. Dla mnie mieszkającego w centrum kraju polscy drogowcy bardzo powoli skracają czas przejazdu na południe Europy, ale każde takie info raduje moje serduszko. Pozdrawiam i życzę udanego długiego weekendu. Szkoda lubiłem ten odcinek. Wszystko zamienią w bezduszne nieciekawe autostrady. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Wszystko zamienią w bezduszne nieciekawe autostrady. Pozdro Mój "potencjalny szwagier" uważa tak samo, dlatego na każdym rondzie kręci po 3 dodatkowe kółka, żeby się wyjeździć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 (edytowane) Cześć Szkoda lubiłem ten odcinek. Wszystko zamienią w bezduszne nieciekawe autostrady. Pozdro Mitku, postaw się na miejscu mieszkańca który codziennie wdychał wydzieliny twojego samochodu Myślę, że z nowej drogi ucieszy się znaczna większość, nawet Ty powinieneś się cieszyć, bo stara droga została na swoim miejscu, a z mniejszym natężeniem ruchu będziesz mógł jeździć jeszcze wolniej Mnie tylko martwi fakt, że prawdopodobnie Warszawa nie da pieniędzy na wschodnią część obwodnicy Krakowa, a jeśli nie wybudują tej drogi teraz, to przez najbliższe 10 lat kierunek PN-PD będzie dalej prowadził przez miasto. Edytowane 29 Kwiecień 2011 przez John Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Cześc Mitku, postaw się na miejscu mieszkańca który codziennie wdychał wydzieliny twojego samochodu Myślę, że z nowej drogi ucieszy się znaczna większość, nawet Ty powinieneś się cieszyć, bo stara droga została na swoim miejscu, a z mniejszym natężeniem ruchu będziesz mógł jeździć jeszcze wolniej Mieszkaniec biedny - rację masz. Troche żartuje oczywiście ale też często gdy mam więcej czasu jadę bocznymi drogami by podróż milszą była. Nie zawsze najszybciej oznacza najfajniej. Na tej linii na przyklad często zdarza mi sie jeździc przez Końskie - polecam. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 3 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2011 A na odcinek z Radomia do Skarżyska poczekamy jeszcze z 5 lub10 lat! Z Kielc do Krakowa zrobią za następne 10lat. A o autostradzie, nie drodze szybkiego ruchu, pomiędzy Krakowem a Warszawą mówiło się już za Gierka!!! Z resztą, obwodnica Kielc ( teraz dobudowywana jest druga jezdnia) wykonana w latach 80 ub wieku, już miała wiadukty przystosowane do dwujezdniowej drogi!!!! A i tor Kielce w Miedzianej Górze potrafili zrobić w latach 70 ub. wieku a teraz brak kasy aby remontu nawierzchni dokonać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonidius Napisano 3 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2011 Ja właśnie wrociłem z wyjazdu do Radomia i dzięki tej drodze i obwodnicy Siewierza zaoszczędzone w obie strony ok 40 minut. Teraz poprawiają obwodnicę Kielc i jest tam troche ograniczeń, ale jak zrobią po dwa pasy to będzie jeszcze szybciej się jeżdziło. Do tej pory często wybierałem drogę przez Olkusz i Miechów, ale teraz znowu bedę jeżdził przez Zawiercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi