smiths23 Napisano 26 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Po długich przemyśleniach:) i przejechaniu w święta kilku kilometrów na rowerze postanowiłem spróbować sił w Skandii Maratonie! oczywiście wszystko w czysto amatorskim wydaniu, dla sprawdzenia samego siebie w rywalizacji na trasie. Zobaczymy jak to będzie. Wybieram się na 2 edycje, 14 maja do Krakowa. Dystans Medio - 66km. No i zobaczymy co będzie się działo, może ktoś będzie chętny albo już się zapisał na maraton? http://www.skandiamaraton.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=399&Itemid=226 Informacje o Skandia Maraton Lang Team Kraków Start: godz. 11.00 Miasteczko zawodów Krakowskie Błonie przy ul. 3 Maja Dystanse: RODZINNY – 11 km MINI – 27 km MEDIO – 66 km GRAND FONDO – 93 km Przewyższenia: MINI – ok. 490 m MEDIO – ok. 780 m GRAND FONDO – ok. 1040 m Trudność: 3 Zalecane ogumienie: średni protektor (1,9 - 2,1) Bufety na trasie: MINI – 1 MEDIO – 4 GRAND FONDO – 5 Biuro zawodów: Krakowskie Błonie przy ul. 3 Maja Charakterystyka: Start na Krakowskich Błoniach. Z uwagi na start w Centrum i specyfikę dużego Miasta trasa maratonu prowadzi po starcie i przed metą długimi odcinkami dojazdu i powrotu po asfalcie ulicami Miasta. Trasa szybka nie trudna technicznie odcinki podjazdów i zjazdów nie wymagające..W części przebiega drogami i ścieżkami leśnymi ale są też szutry i drogi polne. Dystans MINI łatwy, bez trudnych podjazdów i zajazdów. Trasa dystansów MEDIO i GRAND FONDO - prowadzi j/w . trudność polega głównie na długich dystansach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 przyjacielu będziesz miał zakwasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 26 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 przyjacielu będziesz miał zakwasy Boogi , nie strasz kolegi , da radę trzymam kciuki i niech moc będzie z Tobą Smiths , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 jest ryzyko jest zabawa:) a 66km to nie tak dużo, dziś zrobilem 37 w dosc szybkim tempie i było ok.. ale napewno odczuje te 66km:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 też muszę usiąśc w koncu na rower ale stoi w serwisie juz tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 27 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 też muszę usiąśc w koncu na rower ale stoi w serwisie juz tydzień a du.. rośnie:D co Ty w nim robisz że tydzień, wymieniasz wszystko oprócz ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 nie nie rośnie ;P hehe ja nic nie robie dalem do serwisu mial być w piątek w piątek miał być wczoraj a wczoraj miał być dziś o 15 sie zobaczy czy będzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 27 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 i jest? jak tak to działaj i 14 maja widzimy sie w KRK:) co to nikt nie jezdzi tu na rowerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 elo elo dziś przejechalem pierwsze 20 km po szosie jest ok po 2 latach niebytu rowerowego to dobry wynik jak na 44 min jazdy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 i jest? jak tak to działaj i 14 maja widzimy sie w KRK:) co to nikt nie jezdzi tu na rowerze? Eeee nie jest tak źle. Ja czasami pomykam tu i ówdzie, ale na Scandia Maraton to mogę się wybrać jedynie z aparatem Jak w ubiegłym roku przejechałem na rowerze Sella Rondę, to do dzisiaj mnie ... boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Jak w ubiegłym roku przejechałem na rowerze Sella Rondę, to do dzisiaj mnie ... boli Co? Sella Ronda jak zwykle, była nie wyratrakowana:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Co? Sella Ronda jak zwykle, była nie wyratrakowana:D. może jechał bez siodełka a pożyczył taki z siodełkiem tylko do zdjęcia:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 może jechał bez siodełka a pożyczył taki z siodełkiem tylko do zdjęcia:D:D Co? Sella Ronda jak zwykle, była nie wyratrakowana:D. To nie tak. W tym dniu wyłączyli wyciągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 a to masz rozgrzeszenie;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 (edytowane) Wyłączyli wyciągi - współczucie Ja na razie w tym sezonie 200km. To z dzisiaj: http://slash0r.bikestats.pl/472528,Dwie-przelecze.html Edytowane 27 Kwiecień 2011 przez Slash0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 i jest? jak tak to działaj i 14 maja widzimy sie w KRK:) co to nikt nie jezdzi tu na rowerze? Jestem właśnie w trakcie zmiany swojego klocuszka na Gianta Trance. Tylko póki co muszę sprzedać Headziny. a propos: Do sprzedania moje Heady iSL Rd, startowe - mało śmigane, krawędzi tyle co na początku minus ustawienie kąta i cztery ostrzenia diamentami. Nigdy metalowego pilnika nie widziały, nawet przy ustawianiu kąta. Struktura crosslinear, płytka. Politura jak to w zawodniczej ze śladami od tyczek. Generalnie miodzio! Cena i telefon do mnie na priv lub gg 13581659. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 27 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Eeee nie jest tak źle. Ja czasami pomykam tu i ówdzie, ale na Scandia Maraton to mogę się wybrać jedynie z aparatem Jak w ubiegłym roku przejechałem na rowerze Sella Rondę, to do dzisiaj mnie ... boli a to szacunek szacunek, jest tam gdzie sie wspinac:) ja tam tylko autem jak do tej pory ale kto wie.. może kiedyś na dwóch kółkach obróce.. Bugi no w końcu poszło, wycieczkę sobie zrobiłeś po płaskim:P to spotkam kogoś w KRK oprócz JC z aparatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 to spotkam kogoś w KRK oprócz JC z aparatem? Jest szansa, szczególnie na Błoniach - albo będę na ośmiu kółkach albo z czterema - słowem na rolkach albo z wózkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 28 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Jest szansa, szczególnie na Błoniach - albo będę na ośmiu kółkach albo z czterema - słowem na rolkach albo z wózkiem . noo to przed samymi zawodami się gdzieś jeszcze spiszemy:) zwłaszcza że start na Błoniach gdzieś.. oby pogoda dopisała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 (edytowane) W maju w Waszych okolicach z cyklu MTB POWERADE MARATON Golonki macie jeszcze Zabierzów 15.05 , Krynicę Zdrój 28.05 , poźniej Ustroń 10.07. A cyklu ESKA BIKEMARATON Grabka - Zawoja 04.06. Maratony zdecydowanie bardziej wymagające, z ciekawszymi trasami i zdecydowanie lepsza organizacją. Polecam także maratony w częsci południowo zachodniej Polski z tych cyklii : Złoty Stok ( juz w ta sobotę ) , Karpacz , Głuszyca , Międzygorze , >Swieradów Zdrój , Polanica Zdrój , Bielawa . Pozdrawiam Edytowane 28 Kwiecień 2011 przez marczello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 (edytowane) Eeee nie jest tak źle. Ja czasami pomykam tu i ówdzie, ale na Scandia Maraton to mogę się wybrać jedynie z aparatem Jak w ubiegłym roku przejechałem na rowerze Sella Rondę, to do dzisiaj mnie ... boli Bedziesz w tym roku? Może zdecydujesz się wystartować w Sella Ronda Hero? W tej chwili jest już zapisane i opłacone 3 x wiecej uczestników niż w tamtym roku startowało. Oczywiście po Hero , zostajemy na Sella Ronda Open Day. A dzień wczesniej przed Hero chcemy zjechać z Marmolady.Taki plan. Edytowane 28 Kwiecień 2011 przez marczello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Bedziesz w tym roku? Może zdecydujesz się wystartować w Sella Ronda Hero? W tej chwili jest już zapisane i opłacone 3 x wiecej uczestników niż w tamtym roku startowało. Oczywiście po Hero , zostajemy na Sella Ronda Open Day. A dzień wczesniej przed Hero chcemy zjechać z Marmolady.Taki plan. Bardzo chętnie bym pojechał, ale muszę w tym czasie być na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 29 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 (edytowane) W maju w Waszych okolicach z cyklu MTB POWERADE MARATON Golonki macie jeszcze Zabierzów 15.05 , Krynicę Zdrój 28.05 , poźniej Ustroń 10.07. A cyklu ESKA BIKEMARATON Grabka - Zawoja 04.06. Maratony zdecydowanie bardziej wymagające, z ciekawszymi trasami i zdecydowanie lepsza organizacją. Polecam także maratony w częsci południowo zachodniej Polski z tych cyklii : Złoty Stok ( juz w ta sobotę ) , Karpacz , Głuszyca , Międzygorze , >Swieradów Zdrój , Polanica Zdrój , Bielawa . Pozdrawiam dzieki za info, prawdopodonie na Zabierzów się nie wybiorę bo po Skandii wątpię żebym miał powera:) ale pomyśle nad Krynicą bo to jeszcze bliżej ode mnie. Ja to wogóle zaczynam zabawę w maratony więc na początek coś łatwiejszego i na spokojnie hehe.. Edytowane 29 Kwiecień 2011 przez smiths23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efcia_xD Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Ja również polecm ESKĘ. W zeszlym roku zupelnym przypadkiem zaczęlam startować na krótkim dystansie. Po pierwszym razie obiecalam sobie, że już nigdy więcej, ale... zobaczylam wyniki i zmienilam zdanie Także Smiths, jakbyś mial zamiar się wybrać na coś z tego cyklu to daj znać, może male spotkanko, tym razem rowerowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Ja również polecm ESKĘ. W zeszlym roku zupelnym przypadkiem zaczęlam startować na krótkim dystansie. Po pierwszym razie obiecalam sobie, że już nigdy więcej, ale... zobaczylam wyniki i zmienilam zdanie Także Smiths, jakbyś mial zamiar się wybrać na coś z tego cyklu to daj znać, może male spotkanko, tym razem rowerowe? a spotkanko jak najbardziej:) zobaczymy jak pojdzie w KRK jakie będzie samopoczucie po itd.. wtedy może się skuszę na jakiś inny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi