Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Nie oplaca się zapier....ć

SB

Rekomendowane odpowiedzi

Przyznaje się mam ciężką nogę, jak jadę na narty to częściej się samochód przemieszcza nad asfaltem niż po nim....:rolleyes:

Ostatnio chyba pierwszy raz się zdarzyło że to nie ja byłem organizatorem wyprawy, a mianowicie zostałem zaproszony na wyjazd przez Jacka. Ja miałem za zadanie dotrzeć na miejsce własnym środkiem transportu i tyle.

Jacek zaproponował wspólną podróż i tak od Bielska B. on jako prowadzący i ja z Bończą jako 2 samochód podążający. Jazda bez szaleństw, max 140 i respekt na ograniczeniach.

Ekonomiczny efekt takiej jazdy powalił mnie na kolan:eek:, moja 2 litrowa benzyna spapała 7,8 l/100 km, to średnia w obie strony i dane wyliczone z zatankowanego paliwa, a nie odczytu z komputera.

Jak jechałem miesiąc wcześniej sam to wyszło mi 12 l, czyli licząc na pieniążki ok 360 zł więcej na takiej samej trasie:rolleyes:

Więc tak jak w tytle: nie opłaca się zapi....pip:cool:

• Like 1

FreeJCski!

Jak jechałem miesiąc wcześniej sam to wyszło mi 12 l, czyli licząc na pieniążki ok 360 zł więcej na takiej samej trasie:rolleyes:

To takie FreeJCski!

To pamiętaj, że teraz za każdym razem masz skipass gratis - to taki prezent od JC!

No to trzeba to wydać w Rogatej! Kiedy zapraszasz? :D

PS

Ale mi opinię zrobiłeś... ;) Przecież nawet raz popełniłem 160 km/h.

Powiem Wam, że (znów będzie o przydupasach :) ), ale Jacek, to wzór kierowcy na trasie. Spokój, opanowanie, przestrzeganie ograniczeń i natychmiastowy zjazd z lewego pasa po manewrze wyprzedzania - tyle zauważyłem jako pilot w drugim bolidzie :). A jednocześnie były długie stinty bez zbędnego marudzenia. Suma sumarum wyszło, jak napisał Sławek - i szybko i tanio i bezpiecznie. Dobrze by było, gdyby więcej Polaków tak jeździło i w kraju i poza. Lepiej by nas postrzegano.

Dobrze by było, gdyby więcej Polaków tak jeździło i w kraju...

Kein problem, mogę tak jeździć w kraju, pod warunkiem że mamy taką jak choćby Austria siatkę dróg typu autostrada i i drogi typu S które często standardem nie odbiegają od autostrad, a przede wszystkim prowadzą poza miejscowościami, a nie jak u nas jadąc np do Gdańska zwiedzam wszystkie miasta po drodze i wcale nie z własnej woli:mad:.

Kein problem, mogę tak jeździć w kraju, pod warunkiem że mamy taką jak choćby Austria siatkę dróg typu autostrada i i drogi typu S które często standardem nie odbiegają od autostrad, a przede wszystkim prowadzą poza miejscowościami, a nie jak u nas jadąc np do Gdańska zwiedzam wszystkie miasta po drodze i wcale nie z własnej woli:mad:.

………….

Edytowane przez Jan Kowal

Powiem Wam, że (znów będzie o przydupasach :) ), ale Jacek, to wzór kierowcy na trasie. Spokój, opanowanie, przestrzeganie ograniczeń i natychmiastowy zjazd z lewego pasa po manewrze wyprzedzania - tyle zauważyłem jako pilot w drugim bolidzie :). A jednocześnie były długie stinty bez zbędnego marudzenia. Suma sumarum wyszło, jak napisał Sławek - i szybko i tanio i bezpiecznie. Dobrze by było, gdyby więcej Polaków tak jeździło i w kraju i poza. Lepiej by nas postrzegano.

Rafał,

Co ludzie o mnie pomyślą? :)

No dobra, pomogę Ci, żeby nie myśleli wszyscy że taki idealny jesteś:

Słuchajcie, Jacek ma nadwagę!

:D:D:D

O Ty w mordę! :eek: Nie mogłeś napisać, że mam nieznacznie zawyżony współczynnik BMI?! A nie tak od razu grubej rury? Cały mój image legł w gruzach!

207508_214270181932558_100000487329501_871865_7316581_n.jpg

Cześć

O Ty w mordę! :eek: Nie mogłeś napisać, że mam nieznacznie zawyżony współczynnik BMI?! A nie tak od razu grubej rury? Cały mój image legł w gruzach!

Co on .... chyba nadwagi nie wiedział. To jest po prostu prawidlowa narciarska budowa. 180 cm wzrostu i 95kg. Pozdro

• Like 1

Przyznaje się mam ciężką nogę, jak jadę na narty to częściej się samochód przemieszcza nad asfaltem niż po nim....:rolleyes:

Ostatnio chyba pierwszy raz się zdarzyło że to nie ja byłem organizatorem wyprawy, a mianowicie zostałem zaproszony na wyjazd przez Jacka. Ja miałem za zadanie dotrzeć na miejsce własnym środkiem transportu i tyle.

Jacek zaproponował wspólną podróż i tak od Bielska B. on jako prowadzący i ja z Bończą jako 2 samochód podążający. Jazda bez szaleństw, max 140 i respekt na ograniczeniach.

Ekonomiczny efekt takiej jazdy powalił mnie na kolan:eek:, moja 2 litrowa benzyna spapała 7,8 l/100 km, to średnia w obie strony i dane wyliczone z zatankowanego paliwa, a nie odczytu z komputera.

Więc tak jak w tytle: nie opłaca się zapi....pip:cool:

A jak z czasemdojazdu jakbyś jechał sam a z asystą szefa?

Nie wiem w jakim czasie dojechałby SB, ale nam zabrało to poniżej 8 godzin (780 km) - wliczając postój na tankowanie oraz postój na obiad.

Uściślę że postojów było 3:

Billa - czas postoju :confused: 10 min na pewno jak nie 15

Tanksztela - czas postoju ok 7 min, a miże i 10

Restauracja - czas postoju ok 10 min

A w jakim czasie można by dojechać urządzając ekstremę na drodze:confused:

Myślę że nie udało by się skrócić tego czasu o więcej niż godzinę i tu znowu powrócę do motywu przewodniego tego wątku:

Ta godzina bycia szybciej na miejscu kosztuje prawie 4 stówy, zakładając że się uda nie otrzymać pozdrowień od Bundespolizii:rolleyes:.

Uściślę że postojów było 3:

Billa - czas postoju :confused: 10 min na pewno jak nie 15

Tanksztela - czas postoju ok 7 min, a miże i 10

Restauracja - czas postoju ok 10 min

W 10 min to chyba bym z restauracji z poparzonym pyskiem wyszedł. Z tego co pamiętam, to w Twoje 10 min: byłem w toalecie, wybrałem sobie jedzenie, zapłaciłem, zjazdem i napiłem się. Nie wiedziałem, że jestem taki szybki! :D:eek::D

Na OMV było tankowanie, zakup winiety i toaleta. Billa... to nie ja byłem w sklepie, tylko dziewczyny, a 10 min dla nich to stanowczo za mało :D.

To takie moje uwagi dot. czasu postojów.

SB, spadłeś z drabiny? Połknąłeś coś? Ktoś Cię kawą otruł? ...Nie poznaję tego rozsądnego SB:D:D:D

Chłopaki co Wy Mu na tym wyjeżdzie zrobiliście?:eek:

:D

Nic! Sławek przełączył się na "Stand by". :D

Wiesz, takie indiańskie powiedzenie mówi: z kim przystajesz...

W 10 min to chyba bym z restauracji z poparzonym pyskiem wyszedł. Z tego co pamiętam, to w Twoje 10 min: byłem w toalecie, wybrałem sobie jedzenie, zapłaciłem, zjazdem i napiłem się. Nie wiedziałem, że jestem taki szybki! :D:eek::D

Na OMV było tankowanie, zakup winiety i toaleta. Billa... to nie ja byłem w sklepie, tylko dziewczyny, a 10 min dla nich to stanowczo za mało :D.

To takie moje uwagi dot. czasu postojów.

SB jak zwykle bajeruje z postojami:D To że w 10 min potrafi zjeść objad składajacy się z 2 dań i deseru to wiem, ale... każdy wie ile trwają zakupy:rolleyes: więc nie uwierzę że 10 min:D

Nie wierzę w to że On tak się zmienił z własnej woli... musieli Mu coś przypalać...:eek:

Niedługo jak Figo do Niego zadzwoni że chce spontanicznie na narty jechać to SB Mu powie, że On woli zaplanować wyjazd, wyjechać z domu w południe, żeby w Alpach być na kolację, przenocować, następnego dnia się wyspać i na 10-11 być na stoku :D

Edytowane przez Dumpling Zębowa Wróżka