leszekjag Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Witam po prawie trzy letniej przerwie. Ostatnio pierwszy raz po kontuzji (zerwane poboczne i ACL - rekonstrukcja) stanąłem na stoku a nawet zjechałem. Odbyło się to na pożyczonych z fajnego sklepu w Gliwicach Dynastarach Boosterach (zanim pożyczyłem to zrobili mi diagnostykę wiązań na zrywarce, czułem sie "trochę" pewniej dzięki temu). Jeździło mi się dobrze acz asekuracyjnie. I tu moja prośba do Was o opinię : Czy Rossignole Aliasy dla mojego kolana to dobry wybór? Dzięki za odpowiedzi. Leszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Kowal Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 (edytowane) …………….. Edytowane 16 Kwiecień 2011 przez Jan Kowal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekjag Napisano 28 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2011 No właśnie, rekonstrukcja udana (skuteczna) to może i była( bo kolano stabilne), ale jednak do dzisiaj trudno o niej zapomnieć bo kolano jakieś takie inne i czasami boli. Dlatego pomyślałem o nartach trochę łatwiejszych czyli tych Aliasach Rossignola. Tylko nie wiem czy z kolei nie "za łatwe". P.S. Podczas ostatniego pobytu na stoku asekuracyjność moja sprawiła że tylko kilka razy udało mi się faktycznie postawić narty na krawedziach, a tak to niestety cały czas włączał mi sie "klasyk". Może jednak te Aliasy będą dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 28 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2011 Ja bym Ci poradził Kneissl Black Star XC, jeździłem na nich ostatnio dwa dni testowo i to są fantastyczne narty jeśli chodzi o tłumienie drgań, łaskawe dla zdrowia (kolana) i ekonomiczne w jeździe, do tego to jedne z lepszych nart na jakich jeździłem w kwestii łączenia bardzo dobrej jazdę klasykiem oraz świetną na krawędziach - można tak i tak oraz bardzo płynnie zmieniać technikę, nic nie szarpie, robi się to bezwysiłkowo i bardzo płynnie, dymamiczne, dobrze trzymają na twardym, są efektywne i jak trzeba to bardzo szybkie i stabilne. Wrzucę tu może w dziale testy dziś moje wrażenia z jazdy na tych nartach to bedzie coś wiecej w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekjag Napisano 28 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2011 Dzięki Mihumor. Mój błąd - nie opisałem znaczącego dla mnie kryterium cenowego. 1900 zł po rabacie to niestety niedostępna dla mnie półka cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi