kulca Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 witam przede wszystkim jako nowy użytkownik forum mam do Was pytanie, czy te narty nie są przypadkiem dla juniorów? Zakupiłem je kilka dni temu, na stoku strasznie "dyndają", są dość miękkie, jeździłem do tej pory na żółtych SL9, i są one znacznie sztywniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TCarving Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Wyglądają na seniorskie dyndają bo niedociskasz albo wyklepane są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulca Napisano 6 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 dociskać je raczej mocno dociskam, porównywałem kładąc na stole do połowy moją SL9 i tą, i wprawiałem w ruch koniec, moja momentalnie tłumi drgania, a ta dynda ze dwa razy dłużej a mogą być wyklepane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 (edytowane) Mogą być juniorskie : LINK . Jaką mają długość ? Edytowane 6 Marzec 2011 przez ROSSIGNOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 (edytowane) Jeżeli używane to mogą -wyklepane Edytowane 6 Marzec 2011 przez magelan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 (edytowane) A jaka to jest długośc? Atomic juniorskie slalomki robil chyba max do 151 cm a tu wydaje mi sie,że jest 160 tyle,że na zdjeciu dokładnie nie widać tej liczby. Po długości łatwo poznać bo seniorskie były inne niż juniorskie max junior 151, min senior 150 Edytowane 6 Marzec 2011 przez mihumor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Wg mnie to są narty seniorskie. Po pierwsze długośc 1.60 m (juniorskie kończyły się na 1,51 m) Po drugie wiązania są seniorskie. Miałem kiedyś niemalże identyczne ST 12 i zachowywały się na stoku jak najbardziej poprawnie. Więc te twoje SL12 to pewnie mocno wyeksploatowane są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Masz rację Mihumor do 151 cm a te to 160 cm ( chyba ). I nakładkę nosy mają jak seniorskie : LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 By nie było dyskutowanego gdzie indziej Face'a...by można poczytać opinii użytkowników...a tak..kombinujcie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulca Napisano 6 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 nie dostaję powiadomień o Waszych odpowiedziach tak, długość to 160, czyli seniorskie wniosek z tego że są wyeksploatowane? dałem za nie 550 złotych, domagać się zwrotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 nie dostaję powiadomień o Waszych odpowiedziach tak, długość to 160, czyli seniorskie wniosek z tego że są wyeksploatowane? dałem za nie 550 złotych, domagać się zwrotu? Domagać się możesz ale pieniędzy Ci nie zwrócą . Towar był używany , bez wad ukrytych , widziałeś przed zakupem . Może jednak da się jakoś jeździć przecież to narty dobrej firmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Jakoś piankowe wypełnienie mnie nie przekona co drewno to drewno czyli omijać używanego!!! -używanego powtórzę Atomica nowy może być zanim go "wyklepiemy" to sprawi wiele przyjemności z nartowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulca Napisano 6 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 opisane były że stan bardzo dobry, mając w ręku laikowi ciężko to dokładnie ocenić, dopiero na stoku, rano gdy był gładki jak stół zobaczyłem jak przody "dyndają" i zacząłem się im uważniej przyglądać, porównywać do moich żółtych poczciwych SL9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Ale one na zdjęciu naprawdę nie wyglądają źle . Może ta seria tak ma że klapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulca Napisano 6 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 jeżdżąc na SL9 spodziewałem się nart sztywniejszych, a te, hmm, żona do niedawna jeździła na juniorskich SX7, i tak samo latały, przez to myszkują na twardym równym stoku strasznie, w porównaniu do SL9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Jak zadnego atomici nigdy nie miałem na nogach więc nie mogę służyć pomocą. Kwestią jest teraz na ile jest to klepanie dla kolegi utrudnieniem w jeździe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulca Napisano 6 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 no właśnie, przy twardym stoku rzekłbym że dość znaczne, nie czuje się wtedy pewnie, jak śnieg się trochę rozjeździł/roztopił jeździło się lepiej ale u nas wiadomo jakie stoki, z reguły oblodzone, z muldami, i tu dyndające narty nie dają mi frajdy z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Czyli chyba trzeba na giełdę i sprzedać ? Bo jak niebezpiecznie ? Szkoda bo naprawdę ładne narty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iTryton Napisano 8 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2011 witam, ja również posiada SL12 165cm, tylko że rentale i model 2008/2009. I również mam wrażenie, że są wyklepane, ponieważ są o wiele mniej sztywne od Dynamica VR27. Zastanawiam się nad sprzedażą, i wysznupaniem czegoś bardziej sensownego na przyszły sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 8 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2011 Dwie sprawy: 1) czy dociskacz przody? 2) czy narty nie mają stępionych krawęczi z przodu? Dlaczego te dwa pytania? Bo moje narty, gdy krawędzie są "zużyte" też rano na twardym klepią przodami. Działa wtedy tylko serwis krawędzi bez tępienia przodu. Śmieszne acz sprawdzone organoleptycznie-białkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulca Napisano 8 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2011 no właśnie z tym dociskaniem, staram się jak mogę , narty były po serwisie jak je kupowałem więc zapewne naostrzone rozmawiałem dzisiaj z poprzednim właścicielem, wg niego narty te wymagają bardzo dobrej techniki jazdy, ja jestem amatorem i na pewno robię jakieś błędy techniczne myślę nad odsprzedażą ich i zakupie może SL10 lub SL11 jak duża jest różnica w jeździe SL a na gigantach GS? mysiauek czy masz również SL12 takie jak ja? widzę że jesteś z Sosnowca, może miał byś chwilę abyśmy porównali choćby giętkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TCarving Napisano 8 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2011 (edytowane) Poczekaj ze sprzedaża te narty trzeba objeździc daj im czas a zobaczysz:) Różnica SL GS jest duza ale GS wymagają szerszych stoków żeby dać się polubić Edytowane 8 Marzec 2011 przez TCarving Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2011 mysiauek czy masz również SL12 takie jak ja? widzę że jesteś z Sosnowca, może miał byś chwilę abyśmy porównali choćby giętkość Niestety takowych nie posiadam. Co nie zmienia faktu, że miałemtakowe na nogach. Praktycznie z Atomica z ostatnich 10lat jest tylko pare eSeLek Atomica, na których bym nie jeździł. Natomiast na żadnej z nich nie zdarzyła mi się sytuacja opisana przez Ciebie. Stare SL9 i SL9m to chyba najlepsze z wszystkich slalomek Atomica dla zwykłych zjadaczy chleba. Ale już na moich Salomonach takie coś występuje. Stąd i moja amatorska porada z doświadcznia, które u mnie działa. Gdybyś myslał o wybraniu się w Beskidy w tą sobotę, możemy się spotkać i zobaczymy co tam jest z Twoimi dechami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iTryton Napisano 9 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2011 ja również nie radze Ci sprzedawania tych nart i zastępowania SL 10 albo 11, bo i tak nie będziesz miał pewności, czy nie są wyklepane (no chyba, że nowe kupisz). Jeżeli jesteś amatorem to poczytaj sobie o technice jazdy carvingowej i poćwicz na jakimś szerokim, średnio-nachylonym stoku, jak załapiesz o co kaman to nie będziesz chciał sprzedać, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2011 Jesli mu stare sl9 nie klepały a te klpeią to nie jest to kwestia techniki, przecież to podobne narty, no chyba,że jest tu jakaś duża róznica długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi