Kotello Napisano 4 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 Uczonych mężów (mogą być też żony) upraszam o udzielenie porady dotyczącej wyboru nart z oferty Blizzarda. Dlaczego Blizzarda? Ano przez sentyment do marki wynikający ze wspomnień dziecinnych. Kiedy byłem dzieckiem, mój wuj - zapalony narciarz, podówczas młody chłopak, za zarobione w Szwecji na zbieraniu truskawek pieniądze kupił był sobie narty tej marki - piękne, żółte z tymi napisami z kuszącym podwójnym "z" i długie do sufitu. Były to jeszcze czasy nieboszczki komuny, kiedy kupienie polsportów i butów z Krosna uchodziło za nie lada wyczyn. A tu mój wuj pokazuje mi te piękne Blizzardy. O, jakże ja chciałem mieć takie narty i na nich jeździć... Marzenie udało się spełnić po trzydziestu latach. Kupiłem sobie narty - oczywiście Blizzardy, model dla początkujących XO iq i stosowne do tego buty z fleksem bodaj 70. Ponieważ po dwóch sezonach osiągnąłem zaskakujące dla mnie postępy narciarskie - na niebieskich trasach jeżdżę już dość swobodnie ciętym skrętem, myślę, że pora pomyśleć o sprzęcie dla bardziej zaawansowanych. Może się trafi jakaś fajna wyprzedaż. Oto moje parametry: wzrost 186, waga 90+ Jeżdżę raczej na krajowych stokach, na których wiadomo jakie są warunki, szczególnie pod koniec dnia. Potrzebuję narty uniwersalnej z perspektywami na dalszy rozwój moich umiejętności, raczej bez zacięcia sportowego, ot dla ambitnego narciarza rekreacyjnego. Mam nadzieje, że ktoś z forumowiczów testował tegoroczną kolekcję Blizzarda i coś niecoś podpowie. Z góry dziękuję i pozdrawiam. P.S. Wuj zdradził Blizzarda. Niedawno kupił sobie Voelkle. Mam mu to za złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 4 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 Jako narciarz o podobnym stażu narciarskim i podobnym sentymencie do ,,Blizadrka'' polecam narty z serii Blizzard G Force.Narty typu allraund albo nawet coś więcej (prawie slalomka).Taka jest moja opinia.Dokładnie mam http://www.ceneo.pl/8630350s tylko z sezonu 2009/2010. Parametry techniczne zostały dokładnie te same. Jestem szczuplejszy od ciebie 80 kg przy wzroście 185cm. Jeżeli myślisz ,że dobrze jeździsz to nich twoje dzieci nakręcą filmik z twoim zjazdem. Ja tak zrobiłem. Dosyć pewnie zjeżdżałem na średnio-trudnych trasach w Alpach i w Beskidach np. Czantoria a na filmiku widzę faceta zjeżdżającego stylem stracha na wróble łamane przez goryla podnoszącego się z kibla:) Po prostu styl własny -docelowo karwing i tyle:) Jak chcesz Kotello żeby twoja ,,głowa narciarska'' spadła po szybkim cięciu Mistrzów na Forum to wstaw filmik do oceny Twojej jazdy. Mnie jest ,,życie " miłe i nie zrobię tego. Pozdrawiam i dalszych postępów narciarskich na nowych Blizzadrach życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 4 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 Miałem okazję testować nową kolekcję nart Blizzard. Wydaje się, że do twoich potrzeb dobra może być grupa Magnum. Sięgnąłem do notatek, jakie sobie robilem po jeździe na kolejnych parach nart i przy Magnum 81 zanotowałem tylko jedno słowo: super. Te narty jeździłem już po południu na polskim stoku, więc tak, jak piszesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotello Napisano 4 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 Janek, chcę ci powiedzieć, że jestem świadomy własnych ułomności i wiem, co muszę poprawić. Zabawy mam na następnych parę sezonów . Ale jak na skromny staż narciarski to i tak jestem z siebie zadowolony, a to w końcu najważniejsze. Z filmikiem się nie udało, bowiem tę poważną misję poruczyłem żonie, a ta jest operatorskim antytalentem. Z kilku prób zostały głównie ciekawe ujęcia śniegu oraz trzęsący się obraz jakiegoś innego faceta w zielonej kurtce, nota bene większego lamera ode mnie. Za to, że żona mnie z nim pomyliła, niemal się na nią obraziłem:D. Spróbuję nakręcić coś w przyszłym roku. Może odważę się poddać pod osąd publiczny. Serii G-Force przyglądam się uważnie, Magnum nie brałem pod uwagę (ta cena:confused:), ale za radą Bończy też się będę przyglądał. Dziękuję wam obydwu za poradę i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 4 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 ......Jak chcesz Kotello żeby twoja ,,głowa narciarska'' spadła po szybkim cięciu Mistrzów na Forum to wstaw filmik do oceny Twojej jazdy. Mnie jest ,,życie " miłe i nie zrobię tego..... Janek ale tu wszyscy doradzają z dobrego serca , a nie żeby się nad kimś pastwić Ps mnie do miszczów forum to jeszcze duuuuuuuuużo brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 4 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 (edytowane) Kotello też mnie tak wzięło i jest coraz ,,gorzej". Jazda na nartach sprawia mi niesamowita frajdę i nawet kontuzje mnie nie zniechęciły, wręcz przeciwnie. Wyglądam w tych moich zjazdach jak wyglądam . Komu się nie podoba niech nie patrzy. Cele mam ambitne. Wiem Aklim ,że krytyka stylu jazdy ,,na filmikach" dokonywana przez naszych Mistrzów (Miszczów) jest konstruktywna ,ale ja wytrzymuje krytykę tylko siebie samego .Jestem bardzo samokrytyczny.Kotello Bończa to doświadczony narciarz-tester .Jego się słuchaj i Kup to Magnum. Może jakiś model do 1500 zł się znajdzie. Za moje Gforce gthree dałem rok temu 1300zł ,ale nie żałuję Edytowane 4 Marzec 2011 przez janek57 poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 4 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 Jak chcesz coś dla siebie rozwojowego i na różne warunki to rozważ te propozycje; http://sportxxl.pl/narciarstwo-narty/blizzard-narty-g-force-g-three-iq-10_11/1642/produkt/ http://sportxxl.pl/narciarstwo-narty/blizzard-narty-g-force-g-pro-iq-10_11/1641/produkt/ http://sportxxl.pl/narciarstwo-narty/blizzard-narty-magnum-7_6-iq-10_11/1648/produkt/ http://sportxxl.pl/narciarstwo-narty/blizzard-narty-magnum-8_1-ca-iq-max-10_11/1647/produkt/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotello Napisano 6 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Dziękuję za światłe porady. Mam o czym myśleć. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi