GooGoo Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 Witam, od dłuższego czasu rozglądam się za nowymi nartami i mam duży problem z wyborem tych NAJodpowiedniejszych, troszkę o mnie 1. Płeć - kobieta 2. Wiek - 23 3. Waga - 46 kg 4. Wzrost - 158 cm 5. Na nartach jeżdżę od 6 sezonów ( 7 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na mocne 4 słabe 5 7. Moje buty to - Nordica B7 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Salomon CROSSMAX 700 długość 150 9. Preferuję styl jazdy krótkim skrętem, raczej rekreacyjną, ale chciałabym też spróbować jazdy na krawędziach, po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - FISCHER MY STYLE EXHALE + V9 2010/2011 http://www.zawojski.pl/narty-fischer-exhale-rf-my-styl-cat-139-id-882.aspx 145 cm Narty FISCHER VIRON 2.2. sezon 10/11 http://www.zawojski.pl/narty-fischer-viron-22-sezon-1011-cat-140-id-890.aspx 150 cm Fischer RX Fire 145cm + FS10 http://www.snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=1880 narty ATOMIC CLOUD 7 11. Mój budżet na narty to około - 1000 zł Chciałabym kupić narty "rozwojowe" które będą ułatwiać mi skręty i jednoczesnie pomogą pozbyć się pojawiającego się od czasu do czasu "pługowania" , a później będę mogła uczyc sie na nich jazdy na krawedziach. czy dobry kierunek obrałam jesli chodzi o proponowane przeze mnie narty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GooGoo Napisano 3 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 ktos pomoze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Tak naprawdę to można polecać tylko to, czego się samemu spróbowało, stąd może brak odpowiedzi na temat wymienionych przez Ciebie modeli. Dlatego ja mogę zarekomendować tylko Volkla Attivę Estrellę, dla mnie są to super narty, świetnie się sprawdzają w trudniejszych warunkach, mnie pomogły zrobić duży postęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Co do Fischerów, to nie wypowiadam się, ale jeśli chodzi o Atomici, skoro to mają być narty "rozwojowe", to raczej roważ Cloud 8 lub 9. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Witam! A może coś z Heada np. Power One. Ceny ostatnio zjechały. Żonka w tym sezonie na tym śmiga i jest b. zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GooGoo Napisano 3 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 (edytowane) co do Cloud 9 boję się że mogą być troszkę za twarde jak dla mnie i mogę sobie z nimi nie poradzić, a head power one to zdecydowanie nie ta kategoria cenowa ;/ gdy zasugerowałam w sklepie narciarskim że może by tak ROSSIGNOL ATTRAXION III usłyszałam że to narta nie na moją wagę i wzrost. Dlatego sama już nie wiem na co sie zdecydowac.. Edytowane 3 Marzec 2011 przez GooGoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 W innym temacie napisałem... Ja polecałem te Cloudy 9 bo jeździ na nich żona dobrego kumpla (umiejętności 4 do 5) i chwali sobie. Kilka razy przejechała się na nich też moja kobitka (umiejętności 6 z małym hakiem) i też stwierdziła, że przyjemnie się na nich śmigało. Tyle, że moja już z nich dużo więcej wyciskała na stromych trasach i głównie na krawędziach. Rozwijając wypowiedź, moja znajoma jeżdżąca średnio (158cm wzrostu, 53kg wagi) ma wielką przyjemność z jazdy na Cloudach 9, a moja połowica, która jeździ naprawdę dobrze wycisnęła z tych nart naprawdę sporo. Warto więc żebyś poważnie pomyślała o tym modelu Atomica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Te Virony 2.2 będą ok jeśli jesteś na etapie, ze jeszcze pługiem Ci się zdarza pojeździć, możesz też wziasc wersję 4.4 - bedzie nieco ambitniej ale też poradzisz. Rossignol Attraction 1 może także być, myślę, że z Attraction 3 także sie zaprzyjaźnisz - to łatwe i przyjazne narty, żona je miała,waży 50 kg i stwierdziła,że dla niej za miękkie - tyle,że lepiej jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GooGoo Napisano 3 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 a jaka długość nart w takim wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Pomyśl nad K2.Linia Luv. K2 Free Luv ( moja żona na nich jeździ i jest zachwycona ) http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3307&id_modelu=4865 K2 Burnin Luv http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3307&id_modelu=4864 ale teraz to bym kupił dla niej http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3307&id_modelu=4871 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Około 150 cm (może byc też 146 bo leciutka jesteś niemniej na 140 to moja córa jeździ a waży 31). Te K2 też zacne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. A Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Ja może jeszcze dorzucę żeby trochę zamieszać Blizzard Viva LTD 150 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TCarving Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Cloudy znam 3 narciarki trzy zadowolone po zmianie z różnych modeli i producentów:) Narciarki o róznym poziomie umiejetności i róznej wadze:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GooGoo Napisano 3 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Cloudy w prawdzie są troszkę ponad budżetem ale zaczynam coraz poważniej je rozważać.. na razie są plany na weekend aby wybrać się na narty i popróbować czego z wypożyczalni.. oby tylko mieli takie narty na stanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Cloudy w prawdzie są troszkę ponad budżetem ale zaczynam coraz poważniej je rozważać.. na razie są plany na weekend aby wybrać się na narty i popróbować czego z wypożyczalni.. oby tylko mieli takie narty na stanie.. Spróbuj K2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Z posiadanych wiadomości w którejś z wypożyczalni pod Czantorią jest dośc dużo do pożyczenia K2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GooGoo Napisano 4 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 mam jeszcze takie hmm w sumie głupie pytanie - ale na co - jakies parametry, taliowanie ?? - powinnam zwracać uwagę przy kupnie nart? jaki promien skretu, gdzie jest zawarta informacja to twardości nart? szczerze mowiac jestem w tym temacie totalnie niezorientowana i nie wiem jak powinnam dobrać narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GooGoo Napisano 8 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2011 witam ponownie, duzo poczytałam o nartach i jestem prawie zdecydowana na Dynastar Exclusive active http://allegro.pl/narty-dynastar-exclusive-active-red-45-wawa-148-i1488477422.html , chcialam sie tylko upewnić przed wydaniem nie małej sumy czy to dobry wybór? czy nie będą to narty dla mnie za twarde, za ciezkie? no i jaka dlugosc? czy 148 cm będzie ok? czekam na jakieś podpowiedzi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 8 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2011 witam ponownie, duzo poczytałam o nartach i jestem prawie zdecydowana na Dynastar Exclusive active http://allegro.pl/narty-dynastar-exclusive-active-red-45-wawa-148-i1488477422.html , chcialam sie tylko upewnić przed wydaniem nie małej sumy czy to dobry wybór? czy nie będą to narty dla mnie za twarde, za ciezkie? no i jaka dlugosc? czy 148 cm będzie ok? czekam na jakieś podpowiedzi, pozdrawiam Jestem szczęśliwą posiadaczką tego modelu (wersja z przed kilku lat) i po prostu kocham te narty - wiem, że już pisałam to nie raz, ale co tam Dobre narty za rozsądną cenę i do tego cieszą oko Mamy podobne parametry fizjonomii (jestem nawet ciutkę niższa od ciebie - 155cm i 49kg), więc jestem dość wiarygodnym recenzentem w Twoim przypadku i nie mam żadnych problemów z tymi nartami. Są po prostu rewelacyjne, wiele na nich nauczyłam się i zrobiłam spore postępy. Są wymagające, a zarazem naprawdę dobrze panuje się nad nimi. Ja mam długość 143cm i są dla mnie idealne, ale jednak różnią nas te 3cm. Jak ogólnie wiadomo przy takim "ogromnym" wzroście jak nasz szczególnie ciężko coś wybrać, bo jednak nart w tym przedziale nie jest tak wiele i dodatkowo dochodzi kłopot z dociążeniem przy naszej wadze. Co do tego modelu mogę cię uspokoić z perspektywy 3 sezonów na tych nartach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkeliX Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Witam Panie i Panów. Skoro o damskich nartach to sie chetnie podłącze. Chcialbym kupic narty zonie. Jej parametry ;-) 50 kg i 158 cm. zaawansowanie takie powiedzmy jezdzi calkiem dobrze i szybko ;-) na niebieskich szlakach, czerwone jakos zjeżdza , czarne - nie zbliza sie narazie ;-). Najchętniej kupiłbym jakis produkt K2 ale tam skok 142 a pozniej 149 i moje pytanie czy 149 nie beda za długie? no i który model najlepiej? cloudy 9 to drugi wybór ( bo ładne ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Witam! Cloud 9 będą zbyt wymagające 7-8 to tak. A może coś z Head,a? z seri One? Ceny nieźle pozjeżdżały w dół i można wybrac. Co do długości to do 150 sobie poradzi i bedą stabilniejsze. To moja opinia, a mogą być inne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi