ukp Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 Witam Po kilku latach przerwy, w tym sezonie wróciłem do jazdy na nartach. Moje narty na stokach wzbudzały zainteresowanie - cóż dostałem je na urodziny dokładnie 13 lat temu - długie, proste "ołówki". Ładne, ale widać ze to już zabytek. Nie powiem żeby jeździło mi się na nich źle, czy też żebym jeździł tragicznie - podobno ładnie jeżdżę i nawet na pierwszym wypadzie nie było widać że od kilku lat nie miałem "boazerii" na nogach Wiem że zbliża się koniec sezonu, ale zamierzam jeszcze w tym roku troszkę poszusować, dlatego interesuję się zakupem nart. Postanowiłem więc zainteresować się zakupem krótszych, taliowanych desek, a żeby nie wydawać nadmiaru pieniędzy interesuję się sprzętem używanym. Znalazłem na Allegro kilka pozycji z okolic Gliwic i zwracam się do Was z pytaniem, czy któreś są warte polecenia (albo odradzenia). Dodam jeszcze że mam 180 cm i ważę 72kg. Volkl P60 Stockli Rossignol Axium Pro Fischer RC4 Volkl Chyba że macie inne propozycje, albo miejsce gdzie można zajrzeć i wybrać fajny i niedrogi sprzęt. Z góry dziękuję za porady i pomoc. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 (edytowane) Napisz jeszcze o stylu jazdy. Jeżeli lubisz szybko ostro to rc4 są fajne:) Proponuje podejdź do komisu narciarskiego na daszyńskiego, były sklep rossignola. Tam ci dobrze doradzą, a może moją coś fajnego na stanie. ---------------------------------------- edit: ogólnie wszystkie narty które podałeś są stare i nie wiem czy jest sens inwestowac w coś takiego, za 400-500 zł można dostać jedno/dwu sezonowe narty w dobrym stanie. Edytowane 2 Marzec 2011 przez przemo_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukp Napisano 2 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 Napisz jeszcze o stylu jazdy. Jeżeli lubisz szybko ostro to rc4 są fajne:) Proponuje podejdź do komisu narciarskiego na daszyńskiego, były sklep rossignola. Tam ci dobrze doradzą, a może moją coś fajnego na stanie. Czy przypadkiem ten komis z Daszyńskiego nie przeniósł się na Młyńską: Fansport ? Co do stylu jazdy - to nie należę do powoli jeżdżących, ale też nie pędzę po stoku na złamanie karku, no czasem się zdarzy Na pewno nie jest to "rekreacyjny" styl. ogólnie wszystkie narty które podałeś są stare i nie wiem czy jest sens inwestowac w coś takiego, za 400-500 zł można dostać jedno/dwu sezonowe narty w dobrym stanie. Fakt, nowości to to nie są. Choć czasem lepiej kupić starszy dobry sprzęt niż nowsze dziadostwo. Znalazłem jeszcze takie Blizzardy A może warto w niedzielny poranek odwiedzić giełdę w Gliwicach-Sośnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 http://www.fansport.gliwice.pl/index.php?go=komis Sklep Fan sport przenieśli na powstańców na młyńskiej jest serwis. Jezeli nie masz zacięcia sportowego to może daruj sobie narty z grupy race. Szukaj allmountain / cross, takie narty będą bardziej wszechstronne. Rossi zenith, atomic metron, salomon cross. Na giełdę możesz skoczyć ale nie wiem czy kupowanie na giełdzie to dobra decyzja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi