Anteks Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Nie sypnę Mógł byś ich sypnąć? SB, zapewne znasz część z Nich. Nie widzę celu ujawniania skoro sami tego nie zrobili. Po prostu dostałem kilka ofert po moim zapytaniu o sprzęt, stad wiedza. Każdy polecał swoje, bo czyje miałby polecać. Ponieważ sceptycznie podchodzę do rad, zakładam, w dobrej wierze udzielonych, więc testuję, wybierając wcześniej, głównie na podstawie opisów narty do testów. Jeden raz w życiu "podpiąłem" się do testów i to było to! Kupiłem wtedy dobre narty. Pozostały też doskonałe wrażenia z porównania różnych nart. Chętnie znowu wziąłbym w czymś takim udział, pod warunkiem, że dla "TAKICH JAK JA" znajdzie się tam miejsce. Nie szukam najlepszych nart na świecie, szukam takich na których będę mógł wygodnie i z przyjemnością jeździć. Mam świadomość, że jeżdżę średnio i moja kondycja też będzie średnia, choć już nad nią pracuję. Zobaczymy, czy pomysł znajdzie pozytywny odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 SB, zapewne znasz część z Nich. Nie widzę celu ujawniania skoro sami tego nie zrobili. Po prostu dostałem kilka ofert po moim zapytaniu o sprzęt, stad wiedza. Znam konkretnie jedną osobę i nie przypuszczam żeby przy pomocy takich środków próbowała coś oferować. Zobaczymy, czy pomysł znajdzie pozytywny odzew. Nie przypuszczam. Zorganizowanie takiego testu to są jakieś koszty, a te osoby które Ci oferty składały na priva nie są zainteresowana wygenerowaniem jakichś takich kosztów i konfrontacją z innymi brandami, która to może okazać się dla ich marek druzgocząca, tylko jak właśnie ich sypnąłeś, są zainteresowani "podziemną" gratisową reklamą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Wystarczy jakby jedna z marek, zaprzyjaźniona ze skionline.pl (mam jedną konkretną na myśli) dałaby parę desek do przetestowania. Jesteśmy w końcu grupą docelową tych firm. Wystawienie namiotu i udostępnienie paru nart to chyba nie takie wielkie koszta. Rossignol robi całą turę po Polsce a my chcemy tylko parę godz na stoku. Na pewno urozmaici to poziom spotkania i zawodów skionline.pl i nie zdziwię się jakby ktoś wyjechał z nowo kupionymi, przetestowanymi nartami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeronimo Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Mam takie małe pytanko jak wam podeszła nowa Völkl Sensor 3. W ubiegłym roku była na pierwszym miejscu w allroundach, a jak wypada teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Mam takie małe pytanko jak wam podeszła nowa Völkl Sensor 3. W ubiegłym roku była na pierwszym miejscu w allroundach, a jak wypada teraz? Żaden z nas nie testował nart allroundowych, więc niestety nie potrafimy Ci pomóc:(. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saint Napisano 2 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2011 sory że tak może nie w temacie... kiedy wyniki z wst 2011/12? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2011 sory że tak może nie w temacie... kiedy wyniki z wst 2011/12? pozdro W dniu kiedy rozpocznie się Alpejski Puchar Świata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2011 WST 2011 okiem innych kamer: Th8PCNbEA20 Ktoś tam się w 3.58 skupia nad kartą, jak by w identycznej kurtce jak moja:D 0ffU2xELQs8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 WorldSkitest - 10. edycja w wymarzonych warunkach No to wszystko jest już jasne zobaczcie wyniki WorldSkitest 2011/12 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 Cieszę się, ze moje typy w kategorii Race SL były trafione. Atomic i Dynastar były u mnie na pudle. Rownież czwarte w teście Nordica. Jeszcze czekam na kategorie Open Space, ponieważ tam były fajne narty Salomon BBR, Voelkl The Code i Fischer Progressor 800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 Oooooo........ A dlaczego w teście race brały udział narty SL we wszystkich markach tylko w head'zie została wzięta narta ciut inna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Oooooo........ A dlaczego w teście race brały udział narty SL we wszystkich markach tylko w head'zie została wzięta narta ciut inna ?? Bo taką nartę dostarczył Head Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Cieszy mnie wynik Atomica, potwierdził moją opinię o tej narcie. Tym bardziej się cieszę, że w piątek odebrałem "nówki" model 2011/12 (po reklamacji bez problemu wymieniono mi narty z sezonu 09/10 na nowe, ale to już było poruszane w innym wątku). Teraz tylko śniegu mi brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrinx Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Wiedziałem że Atomic D2 bedzie bardzo wysoko od momentu jak wsiadłem na tą narte. Pomiedzy starym SL 11 a D2 to przepaść jest. Narta jest naprawde jest ponadprzeciętna. No chyba musze zabrać synowi , albo druga taka pojawi sie w rodzinie, chociaż miałem wysiąść z tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Na stronie są wyniki, a raczej opinie o testowanych nartach z grupy Open Space Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 (edytowane) Porównanie moich ocen z ogólnymi ocenami: Edytowane 24 Październik 2011 przez SB 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Kiedyś już miałem okazję wybierać narty korzystając z porównania wyników testu z komentarzami osoby biorącej w nich udział, a którą dobrze znałem (styl jazdy, preferencje itp). Świetna sprawa! SB, mógłbyś jeszcze dodać własne komentarze/uzasadnienia do tych ocen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 SB, mógłbyś jeszcze dodać własne komentarze/uzasadnienia do tych ocen? Oj ,nie nie ma szans na to, to by trzeba robić notatki na bieżąco podczas testów, generalnie po przejechaniu jednego dnia tylu nart ma się w głowie misz-masz, jeszcze żeby było wiadomo na czym się jedzie to pewne fakty utrwalają się w pamięci, a numerki nart jakoś dość szybko się mieszają w makówce:rolleyes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Wydaje mi się, że to porównanie podkreśla zasadę, że co narciarz to inne preferencje i odczucia. Większość ocen SB nie pokrywa się ze średnimi. Przy okazji, pytanie do Sławka, czy rzeczywiście nie da się odgadnąć z jaką nartą mamy do czynienia ? Np. po Fisherach nie widać "okienek" albo w Rossignolach niesymetrycznych dziobów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Przy okazji, pytanie do Sławka, czy rzeczywiście nie da się odgadnąć z jaką nartą mamy do czynienia ? Np. po Fisherach nie widać "okienek" albo w Rossignolach niesymetrycznych dziobów ? Dla chcącego nic trudnego, tylko po co? Nie jesteśmy tam w celu zabawy w ciuciubabkę, tylko po to żeby testować narty:rolleyes: Okienek nie widać, bo są zaklejone taśmą, a to że rosoły mają niesymetryczne dzioby to pierwszy raz dowiaduję się od Ciebie, znaczy nie neguję tego że tak nie jest, bo skoro twierdzisz że tak jest, to pewnie tak jest, ale po prostu Rossignol to nie moja marka więc nie przywiązuję wagi do detali w tych nartach. Faktem jest też to że oklejenie nart na czarno dość mocno dezorientuje, a wiadomo jest to prowizorka i w takich miejscach jak dzioby piętki wiadomo nie jest to mówiąc delikatnie wykonane perfekcyjnie, to również w znaczący sposób zmienia wizualny wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Dla chcącego nic trudnego, tylko po co? Nie jesteśmy tam w celu zabawy w ciuciubabkę, tylko po to żeby testować narty:rolleyes: Okienek nie widać, bo są zaklejone taśmą, a to że rosoły mają niesymetryczne dzioby to pierwszy raz dowiaduję się od Ciebie, znaczy nie neguję tego że tak nie jest, bo skoro twierdzisz że tak jest, to pewnie tak jest, ale po prostu Rossignol to nie moja marka więc nie przywiązuję wagi do detali w tych nartach. Faktem jest też to że oklejenie nart na czarno dość mocno dezorientuje, a wiadomo jest to prowizorka i w takich miejscach jak dzioby piętki wiadomo nie jest to mówiąc delikatnie wykonane perfekcyjnie, to również w znaczący sposób zmienia wizualny wygląd. Pytałem z ciekawości, moim zdaniem im lepiej ukryta tożsamość narty tym lepiej. Duża część naszych wyborów (moim zdaniem) kierowana jest podświadomą opinią o danej marce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 25 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2011 ja nigdy nie kwestionowałem rzetelności w ocenie nart przez testujących , natomiast mam wątpliwości co do tego na ile wynik danej narty jest miarodajny.Sam system oceniania nart jest "trochę" loteryjny-jeden przejazd , jedna trasa ,rano może być twardo , po kilku godzinach miękko , chyba ta sama długość nart??? a przecież gabaryty jeżdżących różne , przygotowanie sprzętu , itd , itp ., poza tym każdy z nas jest inny:) . Moim zdaniem jest to przedsięwzięcie bardziej marketingowe niż coś czym mamy się bezwzględnie kierować przy zakupie nowych nart . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2011 poza tym każdy z nas jest inny:) Aklim... no przecież sam sobie odpowiadasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 25 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2011 Aklim... no przecież sam sobie odpowiadasz! no właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 25 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2011 Progressor 800 Czy 900 KOLEDZY POMOCY....Korci mnie kupić deski uniwersalne czytam opinie i zastanawiam sie nad FISCHER-em. Ktoś może śmigał na nowych PROGRESORACH 800 i na 900 jaka różnica i wrażania w różnych warunkach? A może inne deski polecicie....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi