Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

WorldSkitest 2011

JC

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie otrzymałem wyniki WST 2011. Oczywiście od razu napiszę, że wyniki poznacie jesienią.

Piszę o tym ponieważ oprócz wyników samego testu mam też wgląd w szczegółowe oceny wszystkich testerów, tzn. mogę porównać moje oceny np. z ocenami SB, Bończy czy Fritza Strobla :)

Interesujące jest to, że mogę porównać nie tylko zsumowaną oceną przyznaną danej narcie, ale także oceny cząstkowe tj. długi skręt, krótki skręt, stabilność...

Myślę, że będę miał temat do dyskusji z naszymi moderatorami, bo czasami nasze noty bardzo się różniły :), a w kilku wypadkach byliśmy znowu bardzo zgoni. Dodam, że wszyscy mieliśmy okazje testować grupę Race SL.

Ciekawi mnie jak wyglada na przestrzeni lat roznica miedzy poszczegolnymi producentami (nie wymieniajac marek). Chodzi mi o to czy roznice sa duze i czy sa marki ktore zwykle odstaja od sredniej - czy np na Atomicach zawsze jezdzi sie troche inaczej (i nie chodzi mi o to czy lepiej lub gorzej)? Czy np. Fischer jest zawsze twardszy od pozostalych (albo miekszy) albo powiedzmy Rossignol latwiej wchodzi skret. Czy to sa trendy ktore sa kontynuowane na przestrzeni lat dla danej marki czy jednak zmiany sa bardziej radykalne i np. w jednym sezonie marka "A" jest najtwardsza a w innym najmieksza. Ograniczmy to tylko do SL dla uproszczenia.

Dodam od siebie ze moge porownac serwisowego rossignola SL na przestrzeni kilku lat i np. ewidentne jest przesuwanie wiazan do przodu (oznaczony srodek narty jest przesuniety tak z pamieci o conajmniej 2cm do przodu) co poprawilo moim zdaniem latwosc wprowadzania w skret ale tez i samo prowadzenie ciasnych skretow jest moim zdaniem latwiejsze mimo ze narty maja wieszy promien.

• 2 weeks later...
Otrzymałem dzisiaj elegancki e-mail z podziękowaniem za udział w World Ski Test oraz osobiste rezultaty, które wystawiłem. Teraz to jest przyjemność powspominać i przeanalizować, kiedy ma się to przed oczami i pamięta się prawie każdą parę nart. Mam zajęcie na summertime...:)

:D :D :D SB tez pewnie dostał...

Ciekawe będzie jak sobie porównamy nasze oceny!

• 3 weeks later...
:D :D :D SB tez pewnie dostał...

Ciekawe będzie jak sobie porównamy nasze oceny!

Niestety, nie:(

Już nawet w spanie sprawdzałem:rolleyes:

Już mam, upomniałem się i mam:).

Patrzę na wyniki i jestem w szoku:eek:, w tabelce z moimi typowaniami jest chyba odpowiedź na pytanie które nurtuje całe forum, a mianowicie czy testerzy wiedzą na czym jeżdżą....

Oj.... nie wiedzą....nie wiedzą.... będzie obciach:eek::D

Już mam, upomniałem się i mam:).

Patrzę na wyniki i jestem w szoku:eek:, w tabelce z moimi typowaniami jest chyba odpowiedź na pytanie które nurtuje całe forum, a mianowicie czy testerzy wiedzą na czym jeżdżą....

Oj.... nie wiedzą....nie wiedzą.... będzie obciach:eek::D

He, he no to musi spotkanie! Bończa może odpalisz rumaka?

He, he no to musi spotkanie! Bończa może odpalisz rumaka?

Przepraszam,że z buciorami tak... :o

Chciałem właśnie zaproponować WZF... ;) dostałem od Darka filmik z Naszego wyjazdu,ma dobre pół godziny... :cool::D Byłoby co pooglądać i trochę podyskutować przed (a właściwie w trakcie) sezonem.No chyba,że to takie spotkanie "robocze" ma być.

PS.Bez obaw,mam bardzo mało czasu,bo właśnie zapadają życiowe decyzje;wybieram miejsce zamieszkania... :rolleyes::cool:

Chętnie się spotkam - proponuje Korbielów Hotel Fero Lux lub Smrek. Do Korbielowa mam fajną drogę, a dalej w kierunku BB zaczyna się mąt :).

Jeśli miałby to być dzień dzisiejszy, to mogę późnym popołudniem.

Dla mnie Korbielów OK. Co do dnia, to dzisiaj jestem na TDP w Krakowie, ale np. jutro??? SB co Ty na to?

Dla mnie Korbielów OK. Co do dnia, to dzisiaj jestem na TDP w Krakowie, ale np. jutro??? SB co Ty na to?

No, ja jutro akurat niet, ale każdy następny dzień nie powinno być problemu, nie jestem teraz jakoś specjalnie zarobiony, znaczy pracuję:rolleyes:, ale nie jest to coś co nie można by zarzucić na rzecz spotkania z Wami w tak słusznej sprawie(analiza naszych wypocin):D

Jeśli chodzi o Korbielów to również może być, no chyba żeby Bończę na Kocierz przypędzić, tam taż ładnie, a może jeszcze nie był?

• 2 weeks later...
No Panowie, było porównywanie. To teraz relacja, co Was zaskoczyło :)

Że Ciebie na było:D - żart :D

Ponieważ Rafał na testach ujeżdżał Open Space a ja AM, więc mogliśmy porównywać tylko grupę nart Race.

Jak dla mnie dużym zaskoczeniem było to co oceniłem na 2 i 3 miejsce:eek:, paradoksalnie u Rafał ocenił te 2 brandy bardzo podobnie tyle że u niego one zajęły 1 i 2 miejsce.

Są też duże rozbieżności. Np ocena jednej z nart bardzo wysoka u Rafała, a u mnie ona stoi jako najsłabsza w grupie( ex aequo z jeszcze inną nartą).

Ciężko się pisze jak nie można za wiele powiedzieć:P, myślę że łatwiej będzie gdy już karty zostaną odkryte, a może by udało się zdobyć wyniki innych uczestników w szczególności tych znanych postaci, myślę że porównania mogły by być ciekawe.

Właśnie otrzymałem wyniki WST 2011. Oczywiście od razu napiszę, że wyniki poznacie jesienią.

.

No to nie ma już co dłużej czekać.Bardzo proszę o wyniki. Poniżej załączam bardzo wiarygodnego linka wskazującego ,że początek jesieni był 2-go sierpnia.

Jacek ,słowo się rzekło kobyłka u płotu

:D

http://katalogiavon.wordpress.com/2011/08/02/avon-katalog-13-poczatek-jesieni/

• Like 2

No to zaczynamy. Sezon niedługo rusza, więc temat wyboru nart będzie dominował.

Moje oceny w grupie Race SL:

1. Nordica Dobermann SL Pro

2. Atomic D2 Race SL

3. Dynastar Omeglass Ti

To tyle na początek :), dodam, że w grupie Open Space były narty, które najbardziej mi przypadły do gustu, czyli jazdy - były to Salomon BBR oraz Volkl The Code.

Edytowane przez Bończa
  • Like 7

U mnie w grupie Race SL wygląda to następująco:

1. Dynastar Omeglass Ti

2. Atomic D2 Race SL

3. Fischer RC4 Worldcup SC

Żeby dolać oliwy do ognia napiszę, że Nordica Dobermann SL Pro w dniu testu chyba mi nie spasowała, bo otrzymała duuużo niższe oceny i wylądowała na jednym z ostatnich miejsc.

• Like 5